Astra J Hararet

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan klikya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

klikya

Kayıtlı Kullanıcı
01-Adana
Siteyi ziyaret et
Aracım 2010 model Astra J Sport paket. Dün arabada soğutma suyu eksik problemi aldım. Aracın 1 haftadır sahibiyim, 1 haftadır çalıştığında 90'da başlayan hararet göstergesi 50'de çalışmaya başladı. Aracın suyunu ekledim ancak hala bu devam etmekte. Bir probleme yol açar mı, bir ustaya danışmalı mıyım?

Aracım 2010 model Astra J Sport paket. Dün arabada soğutma suyu eksik problemi aldım. Aracın 1 haftadır sahibiyim, 1 haftadır çalıştığında 90'da başlayan hararet göstergesi 50'de çalışmaya başladı. Aracın suyunu ekledim ancak hala bu devam etmekte. Bir probleme yol açar mı, bir ustaya danışmalı mıyım?
Tamirci değilim ama aracın radyatöründe eksilme varsa kesinlikle kendiniz üstüne su eklemesi yapmayın.Ustaya götürün radyatörün içini komple bosaltsın daha sonra kışlık antifiriz ve suyun bir ayarı vardır.Usta kendisi karıştırıp koysun daha sonra tekrar su eksilmesi yaparsa mutlaka soğutma sisteminde bir arıza vardır.Viskotezi normal olan bir soğutma suyu kesinlikle eksiltme yapmaz.Yüksek ihtimalle aracın eski sahibi radyatöre kafasına göre su koyup viskotezini bozmuş ve eksiltme yapıyor.Antifirize gereğinden fazla su koyarsanız viskotezini bozarsınız ve zamanla tamamen suya dönüşür.Bu da sıcak havalarda eksiltme yapar soğuk havalarda ise birgün sabah radyatörü tamamen donmuş bulabilirsiz.

Astra j'ler ilk ısınırken 90c'ye yaklaşır sonra 40c'lere düşer sonrasında 90c'ye sabitlenir. Sabitlenkten sonra oynama oluyorsa ya da 90c'yi hiç bulmuyorsa termostat arızası gibi görünüyor.

Geri