Aslına bakarsan bende volkswagen grubu araçlarını severim ama genel anlamda söylersek Alman otomobillerini tavsiye ederim. Bir kere araçların malzeme kalitesi çok güzel ve kullanışlı. Ayrıca piyasada tutulan araçlar ve acil bir durumda hemen hemen her il ve ilçe de az ya da çok araçtan anlayan bir usta bulabilirsin.
Soruna gelecek olursam, 2015 Jetta 1.6tdi DSG kullanmıştım 6 ay kadar ancak performans bana kalırsa opel'e göre daha aşağıda. (VW'ci olmama rağmen böyle düşünüyorum). Diğer yandan yanlış hatırlamıyorsam Jetta 105 HP olması lazımdı. Ama Astar 1.6cdti 136 HP olarak geliyor.
İlk kalkışlarda Opel biraz hantal kalıyor gövdesinden dolayı ama uzun menzilde sollama, ani hızlanma ya da turbo desteğinde Jetta'ya göre çok daha performanslı. Jetta ilk kalkışta çok iyi, şehir içinde daha esnek hareket ediyor ama belli bir devirde artık tıkandığını ve gitmediğini hissediyorsun.
Ayrıca bahsettiğin araçları karşılaştıracak olursak Jetta'da hız sabitleme yok ama Opel'de var. Yine aynı şekilde Bluetooth Opel'de standart geliyor teyp içinde ama Jetta'da yok. Bunları da göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz