Astra J Manuel 6 ileri araçlarda şanzıman sorunu varmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan racerant
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

racerant

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar,

Beyaz 2012 Astra J 1.4 140 beygir Sport + Navi 600 Manuel araç için bayi ile anlaştık.

Ancak kafama takılan bir sorun var. Astra J lerdeki 6 ileri şanzımanların çok sorun çukardığı söyleniyor. Yurtdışı özellikle İngiltere forumunda
bu konuda şikayetler mevcut. Merak ettiğim bu forumun üyelerinde sıkıntı yaşayan yada duyan oldumu ? Genelde gördüğüm kadarıyla araçlarınızın km leri oldukça az.
Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.

Ayrıca 3. stop lambasından su alma, rüzgar sesi, kaliper sesi konuları açıkcası biraz şevkimi kırdı. Almasammı diye düşünür oldum.

Saygılar.

Ynt: Astra J Manuel 6 ileri araçlarda şanzıman sorunu varmı ?

racerant link' Alıntı:
Arkadaşlar,

Beyaz 2012 Astra J 1.4 140 beygir Sport + Navi 600 Manuel araç için bayi ile anlaştık.

Ancak kafama takılan bir sorun var. Astra J lerdeki 6 ileri şanzımanların çok sorun çukardığı söyleniyor. Yurtdışı özellikle İngiltere forumunda
bu konuda şikayetler mevcut. Merak ettiğim bu forumun üyelerinde sıkıntı yaşayan yada duyan oldumu ? Genelde gördüğüm kadarıyla araçlarınızın km leri oldukça az.
Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.

Ayrıca 3. stop lambasından su alma, rüzgar sesi, kaliper sesi konuları açıkcası biraz şevkimi kırdı. Almasammı diye düşünür oldum.

Saygılar.

Valla su alma, kaliper sesi falan bende hiç olmadı. Rüzgar sesi içinde çoğu araçla benzerlik gösteriyor, daha fazla olduğunu sanmıyorum. Araçtan soğumayın derim.

Ben uzun bir süre astra manuel vites kullandım bence şanzumanı çok güzel rüzgar seside segmentine göre gayet başarılı oyle arabalar varki sanki motorsiklet kullanıyor hissi veriyor ayrıca bahsettiğiniz sorunlar yapılan işlemler sonunda tekrar eden sorunlar değil ayrıca herkesin başına gelecek diyede birsey yok bence güzel bir seçim sonuna kadar gidin pişman olmazsınız

Rüzgar sesi, kaliper sesi gibi sorunlar birçok araçta olabilecek benzer sorunlar. Bunlar açıkcası Astra J nin güzelliğini gölgeleyebilecek şeyler değil.

Ancak şanzıman konusu kafama takıldı. Forumumuzda uzun km ler yapmış 1.4 Turbo Astra sahiplerinden sıkıntı yaşayan oldumu diye konuyu açmak istedim.

kaliper sesi ve 3. stoptan su alma olmadı bende
ama bunlar güncelleme adı altında çoğunun önüne geçildi
1.3 dizel sahibiyim ama 1.4t kullandım geçen hafta İzmir buluşmasında
Emre'nin aracıydı sanırım onun 2010 modeldi aracı viteslerde herhangi bir problem de görmedim
ama performans olarak araç gerçekten iyiydi :)

Sanzimanda problem olacagini sanmiyorum
Bence size cok abartmislar

şanzıman da hiç bir problem yok bugüne kadarda kimsenin yaşadığını duymadım tek eksisi benim içinde o da eksi sayılmaz kişiden kişiye değişir ekonomiye dayalı uzun vites araları daha kısa vites oranlarıyla daha seri olabilirdi ama dediğim gibi bu bir sorun değil + olarak tüketimi düşürüyor ama ben kısa aralıklarını tercih ederdim kendi görüşüm ama herhangi bir sıkıntılı problemi yok

Şanzıman dışında bahsettiğiniz sorunların benzerlerini bu segmentte (hatta daha üst segmentlerde bile) tüm araçlar için söylemek mümkün. Ne yazık ki sınırsız paranız olsa bile mükemmel bir araca sahip olacağınızın garantisi yok. Premium marka forumlarındaki şikayetlerden çok kolay bir şekilde anlaşılabilir bu. En nihayetinde insan yapımı makineler. Önemli olan aracın, hayati tehlike arz edecek bir sorunu olmaması ki Astra güvenliğe yönelik sistemler açısından segmentinin belki de en iyisi.

Şanzıman sorununu ben de ilk kez duydum. Bilgim dahilinde sorun yaşayan kimse yok. Zaten bu devirde manuel şanzımanda nasıl böyle ciddi bir sorun olabilir çok anlam veremedim. Bahsettiğiniz forumun linkini buraya koyarsanız inceleyip daha fazla bilgi sahibi olmak isterim açıkçası. Daha uygun görürseniz özel mesaj da atabilirsiniz.

Bu tip sorunlar her araçta var canınızı sıkmayın.
Hepsininde çaresi var ve büyük sorunlar değil.Şanzıman konusunda ise forumda kimseden bir şikayet duymadım.GM in şanzımanları sağlamdır :)

Evet arkadaşlar bu konuda hepinize katılıyorum. Bugüne kadar 15 değişik araca bindim. Golf V den tutun Megane 3 'e kadar. Hepsinde çıtırtı, tıkırtı oldu. Bunlar çok kafaya takacak şeyler değil.

Yanıtlarınız için teşekkürler. Benim için önemli olan aracın motor, şanzıman ve gövde kalitesidir. Bunlarda olabilecek sorunlar genelde can sıkıntı olabilir. Bu yüzden sizlere danışayım dedim.

Konu ile ilgili bazı linkler paylaşayım merak edenler için:

Türkiyeden:
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/105336-astra-j-14-turbo-sanziman-sorunu.html

Yutdışlından :
http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/index.php?threads/astra-j-gearbox-issue-anyone-have-the-same-issue.270507/
http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php?t=254494
http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php?t=307603
http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php?t=237756

Geri