Astra J Manuel 6 ileri araçlarda şanzıman sorunu varmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan racerant
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Manuel 6 ileri araçlarda şanzıman sorunu varmı ?

Devir sonlarinda kesici yapiyormus biraksinda motor dagilsin bare ayrica bizim forumda herseyi gordumde sanziman gormedm orda hepsi sorunlu demisler 2. Ve 3. Vites dislisi kirilmis falan sacmalik araci nasil kullaniyorlardi acaba

Ben şahsen hiçbir sorun yaşamadım inşallah yaşamamda diyorum. Genele bakarsanız sorunsuz olduğunu görürsünüz. Arada bir iki aracın dişlisi kırılmış bu sorun değildir. Eğer sattığı araçların genelinde şanzuman dişli kırılması yaşanıyorsa o zaman bak bu şanzumanlar sorunlu diyebilirsiniz. Tıpkı Mercedes in ilk 7G Tronic şanzumanında olduğu gibi. Dikkat edin o bir Mercedes şanzumanı idi. Bunlar için de garanti prosedürü denilen bir durum var en nihayetinde. Motor konusuna gelince sadece gülüyorum. Saçmalayanlar opel olarak opel motoru olarak karalama peşinde ama bu motor GM in. Yani Z06 ZR1 LS serisi gibi motorlara imza atmış General Motor un malı. Benim kişisel tahminim Astra J ortalığı yani kendi segmentini biraz karıştırdı. Görüntü olarak, donanım olarak, fiyat olarak rakiplerini bunalttı. Şimdi bazı kıskançlık durumları da oluştu. Bunu bariz görüyorum ben çevremde. Ford olsun VW olsun sahiplerinde hep bir içten içe imrenme kıskanma durumu var. Çünkü bu segmentte bu kadar çok seçenek, lezzet sunan araç yok. Bir AFL sistemi premium sınıfların opsiyon listesinde karşınıza çıkabiliyor ancak. 95, 115 140 180 ve yakında gelecek 280 lik motorlar ile neredeyse rakipsiz. Bu segmentte bu kadar az yakan bir dizel araç yok. Ben bunları astra m olduğu için söylemiyorum. Astra böyle olduğu için Astra m var. Şanzuman sorunu varmış; bu tamamen dsg de sorun yaşayanların gönlünü rahatlatmak için ortaya çıkan bir fasarya. Verdiğiniz linklerdeki yorumlar havada, hiçbir somut, mantıksal, tekniksel geçerliliği olmayan yorumlar. Neye göre söylenmiş, hangi kıstasa göre o kanılara varılmış; bomboş bir balon. Neymiş devir sonlarında kesici yapmış. Böyle bir şey olabilir mi? Bu söylem dikkate alınabilir mi? Baktığınızda herkesin Astra sı var. Bu, var demekle, sorun yaşadım demekle olmaz. En ücra kenar forumlarda konuşan sahipler en azından koskoca bizim forumu da bulur derdini dile getirir. Ama gerçekten o sorunları yaşamışsa.

Sn. Eketen 7g-tronicte buyuk bir sorun mu var kardesim bu yaz aldi c180 cgi 1.8 lik turbolulardan cok rahat bir sanziman kusursuz vites atiyor hic hissettirmrden ama ilerde problem cikarma ihtimali mi var?

racerant link' Alıntı:
Arkadaşlar,

Beyaz 2012 Astra J 1.4 140 beygir Sport + Navi 600 Manuel araç için bayi ile anlaştık.

Ancak kafama takılan bir sorun var. Astra J lerdeki 6 ileri şanzımanların çok sorun çukardığı söyleniyor. Yurtdışı özellikle İngiltere forumunda
bu konuda şikayetler mevcut. Merak ettiğim bu forumun üyelerinde sıkıntı yaşayan yada duyan oldumu ? Genelde gördüğüm kadarıyla araçlarınızın km leri oldukça az.
Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.

Ayrıca 3. stop lambasından su alma, rüzgar sesi, kaliper sesi konuları açıkcası biraz şevkimi kırdı. Almasammı diye düşünür oldum.

Saygılar.

Bazı araçlarımda servis için istisna sayılabilecek şanzıman sorunları yaşamıştım ancak Astra J aracımın bu konuda bir  istatistiğe sahip olduğunu bilmiyordum, bu sorunların ne üzerinde yoğunlaştığını bizimle paylaşır mısınız? Gene bildiğim kadarıyla Türkiye deki forumlarda dediğiniz şikayet/sorunlardan bahsedilmiyor.

18.000km deki aracımın şanzımanında şuan çok soğuk havalarda birkaç dk lık 2. vites geçiş zorluğu dışında bir sorun yok, zaten dediğim sorunu hemen her aracımda biraz daha az ya da çok yaşamışımdır.

Sayın Dostum. İlk modellerinde oldukça sıkıntı çıkmıştı. Hatta Almanya idi yanılmıyorsam bir araç sahibi normal hızında seyrederken birden geri vitese çekip dağıtmıştı kendini. Adam dava açmıştı neredeyse ölecektim diye. Ama şimdiki seriler düzeltilmiş ve mükemmel olarak nitelendiriliyor.( Anlatmak istediğim M.B gibi bir markada bile sorun çıkabileceğidir.) Kardeşiniz güle güle binsin aracına, keyifle :)

Tolga KARACA link' Alıntı:
Bazı araçlarımda servis için istisna sayılabilecek şanzıman sorunları yaşamıştım ancak Astra J aracımın bu konuda bir  istatistiğe sahip olduğunu bilmiyordum, bu sorunların ne üzerinde yoğunlaştığını bizimle paylaşır mısınız? Gene bildiğim kadarıyla Türkiye deki forumlarda dediğiniz şikayet/sorunlardan bahsedilmiyor.

18.000km deki aracımın şanzımanında şuan çok soğuk havalarda birkaç dk lık 2. vites geçiş zorluğu dışında bir sorun yok, zaten dediğim sorunu hemen her aracımda biraz daha az ya da çok yaşamışımdır.

Bence astra nın şanzumanındaki tek sorun A.S nin oldukça çömert, eli açık bir Türk gibi davranması. :)

eketen link' Alıntı:
Bence astra nın şanzumanındaki tek sorun A.S nin oldukça çömert, eli açık bir Türk gibi davranması. :)

Ama kullanırken manuele göre çekiş zaaflarının daha etkili gaz pedalı mantığıyla bertaraf edilmeye çalışıldığını farkettim, sanırım bu da özellikle ş.içi şartlarda ekstradan gaz komutu yani tüketim demek..

Tolga KARACA link' Alıntı:
Ama kullanırken manuele göre çekiş zaaflarının daha etkili gaz pedalı mantığıyla bertaraf edilmeye çalışıldığını farkettim, sanırım bu da özellikle ş.içi şartlarda ekstradan gaz komutu yani tüketim demek..

֖yle diyoran öyledir dostum.  :)

Geri