astra j tereddütü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leongate
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

leongate

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar bir kaç gün önce astra 1.3 sport modeli için bayiden 55.5 fiyat aldım( trafik sgortası dahil).Açıkcası öncesinde focus düşünüyordum, ancak style donanımının çok boş olması nedeniyle astraya yöneldim.ancak bir kaç gündür forum konularını incelediğimde özellikle altı yedibinde baskı balada değiştirenleri okuyunca açıkcası kafamda bir çok soru işareti oluştu.bundan önce megane 3 1.5 85hp araca sahiptim, o arabada en çok iç aksam kalitesizliği ve motordaki verimsizlikten yakınıyordum.Astra'da motor beklentim olmasada uzun süre kullanıcam düşüncesiyle sizce bu şikayetlere rağmen almalımıyım.Değerli kardeşlerim bu soruma objektif olarak cevap verebilirseniz emin olun size çokça dua ederim.

Ynt: astra j tereddütü

Opel Astra motor hariç bence Focus'tan net daha iyi bir araç. Aracım 36,000 km'de ve baskı balatada en ufak bir sorun yaşamadım. İçinize hangisi siniyorsa şimdiden hayırlı olsun. Test sürüşü çok çok önemli.

Bu arada ben de aşağıda detayları bulunan aracımı alırken Ford Focus ile arasında kalmıştım; ancak aynen sizin gibi donanımdaki ciddi farklar sebebiyle Opel Astra aldım, çok da memnun kaldım.

burakkarsli link' Alıntı:
Opel Astra motor hariç bence Focus'tan net daha iyi bir araç. Aracım 36,000 km'de ve baskı balatada en ufak bir sorun yaşamadım. İçinize hangisi siniyorsa şimdiden hayırlı olsun. Test sürüşü çok çok önemli.

Bu arada ben de aşağıda detayları bulunan aracımı alırken Ford Focus ile arasında kalmıştım; ancak aynen sizin gibi donanımdaki ciddi farklar sebebiyle Opel Astra aldım, çok da memnun kaldım.
değerli kardeşim yorumunuz için çok teşekkür ederim, motor konusunda acaba çok mu hantal, bayide test aracı olmadığı için deneyemedim.fiyat konusunda da sizce alınabilir mi? bu fiyata değer mi sizce?

leongate link' Alıntı:
değerli kardeşim yorumunuz için çok teşekkür ederim, motor konusunda acaba çok mu hantal, bayide test aracı olmadığı için deneyemedim.fiyat konusunda da sizce alınabilir mi? bu fiyata değer mi sizce?

Bu motordan alınacak performansa ilişkin beklenti biraz göreceli bir durum, dolayısıyla sizin kullanıp yorumlamanız en sağlıklısı olacaktır; ama ben açıkçası motor kaynaklı bir sorun hiç yaşamadım. Muhakkak kalkış sırasında bir Focus kadar atik değil; ancak kalktıktan sonra da 1.3 olduğunu unutturan bir motor olduğunu düşünüyorum, oldukça az yakması ve vergi avantajı da cabası. Ben bu motor ile hafif eğimli de bir yolda 212 km/h gibi hızları gördüm, düz yolda da 190-195 km/h arası gidebiliyor duruma bağlı olarak. Amacınız ekonomi ise bence her türlü alınabilir; ancak yoğun bir performans beklentisi varsa başka alternatifleri de düşünebilirsiniz.

Fiyat konusunda ise bu aralar bayi fiyatlarından bihaber vaziyetteyim; ancak kendi verdiğim parayı ve aracı aldığım zamanı söylersem bir ihtimal size fikir verebilir. Ben aracımı 2011 Kasım ayı başında 2012 model olarak 53,500 TL ödeyerek aldım. Sport donanıma ek olarak bir de stil paket (bluetooth + sunroof) ile bu fiyata geldi bana.

Aldığım dönemde bu dolulukta daha iyi bir alternatif yoktu bence. Şu dönemde de size verilen fiyata bence yine bu kadar yakışıklı ve dolu bir araba alternatifi ne yazık ki yok. Piyasa çok uçtu.

Öte yandan, Opel Astra için 1.6 diesel motor geleceği de konuşuluyor 2014 yılı içerisinde, dolayısıyla bunu beklemeyi de seçebilirsiniz tabii; ama henüz net bir bilgi yok bildiğim kadarıyla.

burakkarsli link' Alıntı:
Bu motordan alınacak performansa ilişkin beklenti biraz göreceli bir durum, dolayısıyla sizin kullanıp yorumlamanız en sağlıklısı olacaktır; ama ben açıkçası motor kaynaklı bir sorun hiç yaşamadım. Muhakkak kalkış sırasında bir Focus kadar atik değil; ancak kalktıktan sonra da 1.3 olduğunu unutturan bir motor olduğunu düşünüyorum, oldukça az yakması ve vergi avantajı da cabası. Ben bu motor ile hafif eğimli de bir yolda 212 km/h gibi hızları gördüm, düz yolda da 190-195 km/h arası gidebiliyor duruma bağlı olarak. Amacınız ekonomi ise bence her türlü alınabilir; ancak yoğun bir performans beklentisi varsa başka alternatifleri de düşünebilirsiniz.

Fiyat konusunda ise bu aralar bayi fiyatlarından bihaber vaziyetteyim; ancak kendi verdiğim parayı ve aracı aldığım zamanı söylersem bir ihtimal size fikir verebilir. Ben aracımı 2011 Kasım ayı başında 2012 model olarak 53,500 TL ödeyerek aldım. Sport donanıma ek olarak bir de stil paket (bluetooth + sunroof) ile bu fiyata geldi bana.

Aldığım dönemde bu dolulukta daha iyi bir alternatif yoktu bence. Şu dönemde de size verilen fiyata bence yine bu kadar yakışıklı ve dolu bir araba alternatifi ne yazık ki yok. Piyasa çok uçtu.

Öte yandan, Opel Astra için 1.6 diesel motor geleceği de konuşuluyor 2014 yılı içerisinde, dolayısıyla bunu beklemeyi de seçebilirsiniz tabii; ama henüz net bir bilgi yok bildiğim kadarıyla.
Aynen katiliyorum.
Almadan mutlaka test edin.

kesinlikle hız meraklısı değilim, dolayısıyla 2 3 saniye geç hızlanır diye tereddütüm yok.beni sıkıntıya sokan zor kazandığımız paraya uzun süre kullanılabilecek aracı seçmek.uzun ömürlü ve masrafsız bir araç olması.megane sahi iken serviste herkesle arkadaş olmuştum:) açıkcası yeni arabamda servistekileri tanımak istemiyorum bile.

Servis işi şans işi. Ben bakım harici bir kere servis gördüm. Ama genelleme olarak servis tanımak istemiyorsanız bu sınıfata sadece honda aradığınızı sunabilir. Yolunuz düştüğünde de her şeyi bilmek zorunda kalmazsınız. Opel servis konusunda % 90 sıkıntılı. Sıkıntı konusunda neyi kast ettiğimi anlamışsınızdır. Ancak astra sınıfının yine de en iyi arabalarından biri. Hele burası gibi bir desteği varken.

sorunuzun cevabı kesinlikle evet
ufak tefek problemler her araçta çıkıyor maalesef
içinizden gelen sesi dinlemeniz, istediğiniz aracı almanız daha önemli

1.6 motor gelceği konuşuluyor ama fiyatı 60 binin üstünde olucak o kesin artık hele sport 62 63 olur gibi duruyor.Aracı temmuzda aldım 52bin tlye kasım ayı oldu 10bin km yol yaptım 1 adet sıkıntım bile çıkmadı ne balata ne başka birşey allaha şükür.
Binince kapıyı kapatınca güven hissi veriyor reno gibi uçan bir teneke değil araç güvenlik açısından çok iyi ve çok güzel tasarımı var.
Motor konusu bizde eskiden 1.9 partner vardı 75 beygir ondan inip binince doğal olarak uçak gibi geldi 1.viteste hantal 1500 kg olduğundan dolayı ama özellikle her zaman derim 3.viteste ve sonrasında hiç hissetmezsiniz 1.3 olduğunu o kadar güzel bir şekilde hızlanır ki 1.3 demezsiniz zaten 95beygir 190nm tork var araçta.Bence alırsanız çok doğru tercih yaparsınız ama alırken afl eklettirin derim benim gibi xenon sevdanız var ise çok güzel bir opsiyon olur :)

Değerli arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bugün bir kaç alternatife daha bakıcam, eğer diğerlerini elersem gidip alıcam opeli.

Geri