astra j tereddütü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leongate
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: astra j tereddütü

motor olarak astranın dizeli focusunkiyle yarışamaz.geri kalan aksamlarda da astra focustan iyi

1.3 dizel cosmo aldım bende ocak 2013 'te. 20.000 oldu çok şükür ne baskı balata ne de başka bir arıza çıkarttı bana. Üstelik hergün Avrupa yakası anadolu yakası geçip duruyorum. O İstanbul trafiğinde bana dayandıysa zannediyorum ki herkese dayanır :)

legendsforever link' Alıntı:
1.3 dizel cosmo aldım bende ocak 2013 'te. 20.000 oldu çok şükür ne baskı balata ne de başka bir arıza çıkarttı bana. ֜stelik hergün Avrupa yakası anadolu yakası geçip duruyorum. O İstanbul trafiğinde bana dayandıysa zannediyorum ki herkese dayanır :)
astra ya bakıpta aşık olmayan , onu görüpte başka araç bakan varmı  kingg

astranın 1.vitesi cok nazlı haberiniz olsun ondan sonra gayet iyi gidiyo 180 le filn giderken anlayamazsınız bile bu 1.3 mü die. ama benim aklıma takılanda su ben bu hızlarda cok sürüyorum aracı ilerde sıkıntı yasarmıyım 1.6 ya göre mesela fazla mı yorulur motor uzun vadede bi bu düşündürüyo beni. bence motor megan motorunda iyi gibi geliyo bana hemde cok yakısıklı. bnm 8 bnde herngi bi sıkıntı yasamadım ama sanki kapı tarafından ya kol dayamınn ordan mı bilmiyorum tıkırtılar baslıcak gibi geliyo bazı baslı müzikleri actıgımda geliyo sesler . ben jettayada bakmanızı öneririm 1.2 motor 1.viteside gayet basarılı.( debriyaj,malzeme kalitesi biraz kötü ve arabnn durmasında biraz sıktıntıları var) bunların dısında gayet iyi bi arac .benzinle dizel arasındaki fark gittikce kapanıyo dizele extra vergi gelcek filan diolr onun için bi düşünün derim.

Merhabalar;

Aşağıdaki tarihlerde ve kmler de her iki aracıda uzun süreli şirket aracı olarak kullandım. şirket aracı dediğimde ağır şartlar akla gelmesin araçları kendi aracım gibi kullandım hiçbirinde bu sürelerde değişen parça olmamış olup sadece İst şartlarında tampon çamurluk gibi parçalarda ufak sürtmeler olmuştur ve hiç bir aracımda sigara dahi içilmemiştir.
tüm araçların bakımları servisinde yapılmıştır.

şubat 2007 - şubat 2010 Astra Hb cdti  112.000km Bu sürede 1 - 2 kez turbo sensör arızası diye bir uyarı verdi önemli birşey değildi ama bu arızayı verince araba 2000 deviri geçmiyordu. Arızayı ilk verdiği zamanlarda aracı stop edip yeniden çalıştırınca düzeliyordu. 1 defada aracın radyatörü garantiden değişti. Sebebini sorduğumda servis formeni araçtaki bir kelepçenin civatasının gevşeyerek düştüğünü düşerken de fana çarptığını fanda hızla bu civatayı radyatöre sapladığını söylemişti. Bunun dışında hiçbir sorun yaşamadım hatta aracı çok beğendiğim için 2008 yılında kız kardeşime de aynısından sıfır aldık araç şuan 65.000de ve hiçbir sorunu yok.

şubat 2010 - Ekim 2010 arası Linea kullandım onu burada bu araçlarla kıyaslamak doğru olmaz :)

Ekim 2010 - Temmuz 2013 Arası önceki kasa Focus'u 120.000km kullandım. Araç içeri ciddi ses alıyordu ve içerisi bana çok demode geliyordu. Tabi motor performansı olarak Astra'dan iyiydi ama Astra da otoyolda rahat 200 - 205'i görüyordu. Bu araçla da önemli sorunlar yaşamadım

Temmuz 2013'ten bugüne kadar da sedan Focus TrendX kullanıyorum. şuan 18.000kmde. Araç öncekine göre acayip sessizleşmiş bence bu yönü çok güzel olmuş. Süspansiyonlar ise yumuşamış bu şehir içinde konfor sağlarken şehir dışı ve agresif  kullanımlarda ise güven vermiyor. Araç şuan ortalama olarak 5,9Lt gösteriyor

7 Ekim 2013 tarihinde eşimin kullanması için 2012 model 1,6 115Hp Edition Astra aldık ve aracı yaklaşık 2200km kullandık. Aracın içi ve kullanımı Focus'tan çok daha keyifli  ve araca bineceğim zaman heyecanlanıyorum.

Sonuç olarak Sedan alacağını düşünürsek Bence Focus daha iyi gibi Style donanımı çok da boş değil ve 115Hp motor ve Bagaj hacmi de + ları - yönü ise sanırım manuel klima. Astranın avantajlı kısmı vergisi. Araca verdiğim vergiye üzüldüğüm kadar hiçbirşeye üzülmüyorum. Zaten yakıttan dünya kadar vergi alıyorlar birde mtv :(    HB düşünüyorsan kesinlikle Astra

Umarım faydalı olabilmişimdir, bunlar benim görüşlerim farklı düşünen arkadaşlara da saygı duyarım.

Astra J konfor, kalite ve güvenlik açısından fiyat/performans oranı en yüksek araba diyebilirim. Düşük vergi avantajı da düşünülürse Astra J bence en uygun seçenek. Ben 1.3 dizeli bir çok kez kullandım, ve ayrıca içinde de bulundum, gayet yeterli bir araç olduğunu gördüm diyebilirim rahatlıkla.

eketen link' Alıntı:
Servis işi şans işi. Ben bakım harici bir kere servis gördüm.

:-)  neredeyse haftanin 5 günü ya eşimi bırakmak yada almak için servisteyim :-)  şaka bir yana bugüne dek sadece 15000 bakımı yaptırdım

Cosmo link' Alıntı:
:-)  neredeyse haftanin 5 günü ya eşimi bırakmak yada almak için servisteyim :-)  şaka bir yana bugüne dek sadece 15000 bakımı yaptırdım

İlk servise işim düştüğünde standart prosedür olan NORMAL ile karşılaşmıştım.  005hihih

Abi senin gibi bir üyemiz olduğu için forum ahalisi gerçekten çok şanslı.

eketen link' Alıntı:
İlk servise işim düştüğünde standart prosedür olan NORMAL ile karşılaşmıştım.  005hihih

Abi senin gibi bir üyemiz olduğu için forum ahalisi gerçekten çok şanslı.

servislerde kaliteli usta bulmak gerçekten çok zor. kaldı ki serviste çalışanların da maddi durumları ortada :(
bir insanın hayatında  maddi sorunarı varken işinde çok da verimli olması beklenemez. bir çok iyi usta tazminatını aldığı gün kendi dükkanını açmak için servisten ayrılıyor. Bizim bir Veysel Ustamız var (mastertech). Neşesinin yerinde olduğu gün daha araba servise girerken sesinden arızasını çözer; ama gün olur en basit işi yaptırmak için peşinde saatlerce dil dökerim. ֖neğin bir gün astra h aracımın şanzumanından ses geldiğini iddia etti. aradan 2 ay geçti dediği çıktı. 5 ve 6. vites te ötme başladı şanzuman bilyaları garantiden değişmişti.

Geri