Astra J Yay

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dogukank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Yay

arkadaşlar benden başka eibach yay isteyen yok mu yahu?  ::) Parça numarası E10-65-020-02-22 olan yay 1.4t 1.6t ve 1.3 ler için ortak yay. almanyadaki satışlarına baktım

şu sitede 136 euro http://fahrwerkebilliger.de/Tieferlegungsfedern/Opel/Astra/P-J/Eibach-Sportfedern-Pro-kit-40-40mm-Opel-Astra-P-J-Limousine::103132.html

başka bir sitede 138 euro
http://www.cartuning-unlimited.de/Eibach-Pro-Kit-Federn-fuer-Opel-Astra_22?export=preisroboter&utm_source=Preissuchmaschinen&utm_medium=CPC&utm_campaign=Preisroboter

hatta şurada 120 euro
http://www.aze-tuning.de/product_info.php/info/p49387_Eibach-Federn-Pro-Kit-Opel-Astra-P-J-Limo-12-09--.html

yok mu almanyadan getirebilecek birisi? bu işlerden anlayan ve getirebilecek biri olsa da getirse büyük sevaba girer valla :)

halil kardeşim öncelikle merhaba !! almancan nasıl ? sitede yazılanları anladığına göre süper galiba !! peki bu dp tuning neden sipariş yapmıyomuş ,onun için bişey dedilermi ? 115 lik getiriyolar,ama diğerlerini değil !! kaç tane 115 lik astra j varki ? işte bizim kafamız bu kadar basıyor !!

batu link' Alıntı:
halil kardeşim öncelikle merhaba !! almancan nasıl ? sitede yazılanları anladığına göre süper galiba !! peki bu dp tuning neden sipariş yapmıyomuş ,onun için bişey dedilermi ? 115 lik getiriyolar,ama diğerlerini değil !! kaç tane 115 lik astra j varki ? işte bizim kafamız bu kadar basıyor !!
merhabalar batu, almancam orta halli, dp tuning neden getirmiyor bilmiyorum. elinde tek tip araç için var 1.6 115hp. oysa diğer yay 3 tip araca da uygun. muhtemelen ilk başta düşünmeden bol miktarda getirdiler şimdi 1.4t yada diğerlerine de uygun diyerek yada en azından müşteri benim gibi motor tipiyle ilgilenmeyip "astra j için yay var mı?" diye sorarsa "var abi" deyip satıyorlar. elindeki 115hp için yay bitince yada azalınca getirecek sanırım. eskiden ankara'da bir firma getiriyordu bu eibach'ı ben de orada çalışıyordum, biraz kapora alıp 2-3 sipariş oldu mu malı çekiyorduk. zaten dp bunu getirince 550 600tl civarında satar diye tahmin ediyorum oysa almanya'da 350tl civarına denk geliyor. ithalat yapan birisi forumdan sipariş toplayıp almanya satıcılarından birinden ( eibach direk satmaz çünkü tr distribütörümüzle görüşün derler ) alsa getirse üstüne gümrüğünü vergisini koyup bizlere satsa 400tl civarında olur sanırım.

tamamen bu konu ile alakasız olduğum için soruyorum 1.6 115 le ile 1.4t , 1.6t lerin ne farkı varki yaylar ayrı üretiliyor?

astraowner link' Alıntı:
tamamen bu konu ile alakasız olduğum için soruyorum 1.6 115 le ile 1.4t , 1.6t lerin ne farkı varki yaylar ayrı üretiliyor?
ön ağırlıklar farklı. 1.6 115hp in önü daha hafif olduğu için öne takılacak yayları farklı (arkalar aynı). 1.4t 1.6t ve 1.3d ağırlıkları aynı yada aynıya yakın herhalde, o yüzden bu üçünün yayı aynı. eibachın sitesinde (  http://performance-suspension.eibach.de/cms ) solda PRODUKTSUCHE yazan yerden Europa / Asien Katalog seçip araç marka ve modeline göre bakılabilir.

hllb link' Alıntı:
[quote author=astraowner link=topic=845.msg49775#msg49775 date=1317839840]
ön ağırlıklar farklı. 1.6 115hp in önü daha hafif olduğu için öne takılacak yayları farklı (arkalar aynı). 1.4t 1.6t ve 1.3d ağırlıkları aynı yada aynıya yakın herhalde, o yüzden bu üçünün yayı aynı.
[/quote]
bilgi için teşekkürler

halil bey diyelim ki bu yaylardan almanyadan getirttim,nerde güvenli şekilde taktırtacaz ? sanayide ben güvenemem !! bişeyden anladıkları yokta !! servis takarmı ?

batu link' Alıntı:
halil bey diyelim ki bu yaylardan almanyadan getirttim,nerde güvenli şekilde taktırtacaz ? sanayide ben güvenemem !! bişeyden anladıkları yokta !! servis takarmı ?
tabi ki servis takacak, en azından ben aldığım zaman servise taktıracağım. onun dışında çok ekstra bir işlem olmadığı için sanayide iyi olan bir yer de takabilir.

hllb link' Alıntı:
[quote author=batu link=topic=845.msg49803#msg49803 date=1317889589]
tabi ki servis takacak, en azından ben aldığım zaman servise taktıracağım. onun dışında çok ekstra bir işlem olmadığı için sanayide iyi olan bir yer de takabilir.
[/quote]

ya ben şey demek istedim ,ücretini öderiz servis takar, ama bizden almadın bunu ,yada garantiyi bozarız v.s birçok neden söylerlermi diye emin olamamıştım !! bu işlem için amortisörler sökülmüyo değilmi ?

batu link' Alıntı:
[quote author=hllb link=topic=845.msg49814#msg49814 date=1317901595]
[quote author=batu link=topic=845.msg49803#msg49803 date=1317889589]
[/quote]

ya ben şey demek istedim ,ücretini öderiz servis takar, ama bizden almadın bunu ,yada garantiyi bozarız v.s birçok neden söylerlermi diye emin olamamıştım !! bu işlem için amortisörler sökülmüyo değilmi ?
[/quote]
kendi servisim için söylüyorum, diğerleri de aynı davranır sanırım. bizden almadın bunu demez çünkü öyle bir şey satmıyorlar. garantiyi bozacak bir ürün değil zaten bir çok kişi taktı (eibach olmayan). bu işlem için amortisör sökülüyor çünkü amortisör yayın ortasında bulunuyor. bak şimdi buna emin olamadım astrada amortisör yayın içinde mi acaba? ben daha önce bravada kullanmıştım amortisör yayın içinde idi.

Geri