Astra Sedan Vs. VW Jetta

Ynt: Astra Sedan Vs. VW Jetta

astraowner link' Alıntı:
)
güç tork x motor devri bölü bir sayı(hatırlamıyorum şuanda) formülü ile bulunur 125 hp lik honda motoru büyük ihtimal o torku yüksek devirlere kadar koruyor astra da ise  tork daha erken devirlerde düşüyor bu yüzden güç daha az çıkıyor.o max güç değerleri anlık değerlerdir motor o gücü hep üretmez belli devirde belli tork değerinde üretir.

örnek vermek gerekirse astra 1.4t 140 hp ve 200 nm torka sahip devir 4900 olana kadar bu max torku koruyor vw nin 1.4tsi 122 hp 200 nm lik motoru ise 4000 de 200 nm den düşmeye başlıyor tork buda aracın 140 hp ye ulaşmasını engelliyor 122 hp anca oluyor o da astra gibi koruyabilseydi torku yüksek devirlerde o da 140 hp olabilirdi. güç, tork ve motor devrine bağımlı torku yüksek devirlerde ne kadar koruyabilirsen o kadar fazla güç elde edersin
teşekkürler.şimdi baktım Maksimum tork 152 Nm / 4300 rpm .civic 4300 devirde veriyormuş max torku.astra 4000 de veriyormuş.

O lanet ucak motoru gibi dedikleri motorun dogru adi aklima bi turlu gelmior..

- ben 98 falan model typer kullanmistim sanirim, araba kagit ustunde ne cok beygirli ne cok torklu, ama kullaninca koltuga yapistirior adami..

- bu sekilde olmasinin nasil bi teknik aciklamasi var bilmiom ama, seytan icadi gibi o motor... Simdiki yuksek beygirlilerini dusunemiorum bile..

onderak link' Alıntı:

- ben 98 falan model typer kullanmistim sanirim, araba kagit ustunde ne cok beygirli ne cok torklu, ama kullaninca koltuga yapistirior adami..

- bu sekilde olmasinin nasil bi teknik aciklamasi var bilmiom ama, seytan icadi gibi o motor... Simdiki yuksek beygirlilerini dusunemiorum bile..
vtec motorun o gücü hissettirme sebebi yüksek devir çevirme kabiliyeti :)

sallierim link' Alıntı:
teşekkürler.şimdi baktım Maksimum tork 152 Nm / 4300 rpm .civic 4300 devirde veriyormuş max torku.astra 4000 de veriyormuş.
tabi sırf max torku verdiği an değil max tan düşmeye başlıyor yavaş yavaş, ne kadar hızlı düştüğüde önemli mesela 1.4t de 4900 de max tork biter ama max güç 4900-6000 de korunur düşen torkla kaybedilen gücü motor devri dengeler güç sabit olarak 140 hp de kalır bu aralıkta bazı araçlarda max güçte anlıktır genelde atmosferiklerde mesela max gücü 4000 de verir sonrasında tork hızlı düşer devirden kazanılan güç dengelemez ve araç max gücün altında güç üretir böyle durumlarda var farklı olarak

astraowner link' Alıntı:
tabi sırf max torku verdiği an değil max tan düşmeye başlıyor yavaş yavaş, ne kadar hızlı düştüğüde önemli mesela 1.4t de 4900 de max tork biter ama max güç 4900-6000 de korunur düşen torkla kaybedilen gücü motor devri dengeler güç sabit olarak 140 hp de kalır bu aralıkta bazı araçlarda max güçte anlıktır genelde atmosferiklerde mesela max gücü 4000 de verir sonrasında tork hızlı düşer devirden kazanılan güç dengelemez ve araç max gücün altında güç üretir böyle durumlarda var farklı olarak
anladım teşekkürler :)

onderak link' Alıntı:

yüksek devir düşük kütle iyi aktarma benim 2006 civic 110 hp 150 tork civarı ama 1100 kg ile 1.4t den seri kalkıyor yerinden zaten güç/kg olarak aşağı yukarı aynılar denediğin type r da büyük ihtimal 1000 kg civarı 160 hp falandır aşağı yukarı buda uçmasına sebep oluyor tabi

astraowner link' Alıntı:
yüksek devir düşük kütle iyi aktarma benim 2006 civic 110 hp 150 tork civarı ama 1100 kg ile 1.4t den seri kalkıyor yerinden zaten güç/kg olarak aşağı yukarı aynılar denediğin type r da büyük ihtimal 1000 kg civarı 160 hp falandır aşağı yukarı buda uçmasına sebep oluyor tabi

- ya abi oyle boyle deil, 150 - 160 flndi ama benim dien 170 - 190 beygir arabalari hasat edecek gibi gidiordu :)

sallierim link' Alıntı:
bu videooyu buldum civicle ilgili.iyi gidiyor aslında araba.hızlandıktan sonra 1.6 civic golfu tokatlıyor o ayrı :D.ayrıca civicin gösterge paneli de 045thumbsup

civic 1.6 125 hp

- 177 den  sonra geçiyor civic.. çok geç..
acaba bu golf te hangi motor seçeneği, meçhul ..

TSI 122 çok büyük bir ihtimalle.

Ben 170km/h ten sonra dahi civic 1,6 125 in golf 5 TSI 122 yi geçemeyeceğini düşünüyordum.

A14NET link' Alıntı:
TSI 122 çok büyük bir ihtimalle.

Ben 170km/h ten sonra dahi civic 1,6 125 in golf 5 TSI 122 yi geçemeyeceğini düşünüyordum.

Madem konu iyice dağılmış, bende merak ettiğim birşeyi sorayım o zaman :)
TSI 1.4 122 ile, 1.4T 140hp A14NET i kıyaslarsak durum nası olur arkadaşlar sizce?

Geri