Astra Sedan Vs. VW Jetta

Ynt: Astra Sedan Vs. VW Jetta

onderak link' Alıntı:
- salim ben inaniyorum sana, 100 den sonra, en fazla 160'a kadar jettayi gecersin sen... Ayrica kalbimde seninle..  Buralarda olsan bi 1.2 jetta kiralayip, seninle kepez duzlugune cikardim, denemek icin..

- bi tane jetta bulup yarisip, videoya ceksen super olacak.. :)
saol abi :).valla 1.2 jetta buldum mu rica edecem otoyola çıkartıp test ettirecem.benzinlikte jetta ve civic sahipleri sürekli aracımı incelemek istiyorlar ben de onları kırmıyorum umarım beni de kırmayacak bir jettacıyı bulur test edebilirim :)

ulas79 link' Alıntı:
yanlız yokuş ta ki örneği vermişsin :) düzde yüksek devirde 160 lık tork yoksunluğunu unutturur yokuşta araç ataleti atmak için torka ihtiyaç duyar :)

:)  Düzde de 1-2-3 dediğinde konuşuyordu sadece. Ama gsi her şekilde her yerde gözünün yaşına bakmıyordu. Tabi bunların arasına rover220 turbo girince  011zaa   Hey gidi günler...

sallierim link' Alıntı:
saol abi :).valla 1.2 jetta buldum mu rica edecem otoyola çıkartıp test ettirecem.benzinlikte jetta ve civic sahipleri sürekli aracımı incelemek istiyorlar ben de onları kırmıyorum umarım beni de kırmayacak bir jettacıyı bulur test edebilirim :)

Boşver. Bir şeyi görebilmek için gereksiz bir risk.

eketen link' Alıntı:
Boşver. Bir şeyi görebilmek için gereksiz bir risk.
zaten 1.2 jetta bulmak sıkıntı genelde dizel oluyorlar ama boş bir yolda araçları denemek isterim.abi ayrıca şimdi civic dikkatimi çekti.125 Bg araba 152 Nm tork veriyor.benim arabam 115bg 155 nm veriyor.bu nasıl oluyor?civicin daha yüksek olması gerekmiyor mu?

Civic'lerin hepsinde o efsane ucan motor dedikleri vtec ve typer motor yok :) bildigim kadariyla...

onderak link' Alıntı:
Civic'lerin hepsinde o efsane ucan motor dedikleri vtec ve typer motor yok :) bildigim kadariyla...
ben civiclere hep motor olarak süper gözüyle bakmışımdır :).ama 1.6 125bg motorun torku biraz düşük kalmış sanki.

sallierim link' Alıntı:
zaten 1.2 jetta bulmak sıkıntı genelde dizel oluyorlar ama boş bir yolda araçları denemek isterim.abi ayrıca şimdi civic dikkatimi çekti.125 Bg araba 152 Nm tork veriyor.benim arabam 115bg 155 nm veriyor.bu nasıl oluyor?civicin daha yüksek olması gerekmiyor mu?
)
güç tork x motor devri bölü bir sayı(hatırlamıyorum şuanda) formülü ile bulunur 125 hp lik honda motoru büyük ihtimal o torku yüksek devirlere kadar koruyor astra da ise  tork daha erken devirlerde düşüyor bu yüzden güç daha az çıkıyor.o max güç değerleri anlık değerlerdir motor o gücü hep üretmez belli devirde belli tork değerinde üretir.

örnek vermek gerekirse astra 1.4t 140 hp ve 200 nm torka sahip devir 4900 olana kadar bu max torku koruyor vw nin 1.4tsi 122 hp 200 nm lik motoru ise 4000 de 200 nm den düşmeye başlıyor tork buda aracın 140 hp ye ulaşmasını engelliyor 122 hp anca oluyor o da astra gibi koruyabilseydi torku yüksek devirlerde o da 140 hp olabilirdi. güç, tork ve motor devrine bağımlı torku yüksek devirlerde ne kadar koruyabilirsen o kadar fazla güç elde edersin

bu videooyu buldum civicle ilgili.iyi gidiyor aslında araba.hızlandıktan sonra 1.6 civic golfu tokatlıyor o ayrı :D.ayrıca civicin gösterge paneli de 045thumbsup

civic 1.6 125 hp

Geri