Astra VAN 1.7 DTI Aşırı yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yabay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yabay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhabalar, 1 hafta önce satın aldığım astra van ile ilgili yakıt konusunda büyük problem yaşıyorum. Bu konuda 1.7 motoru iyi tanıyan arkadaşlardan yardıma ihtiyacım var. Aracı istanbuldan aldım, ankaraya kadar 160 tl mazot (8.5lt) tüketti.. Dün 50 tl mazot aldım (12lt) 125km gitti tahminimce bir 200km içinde mazot bitecek. Arabam diri ve güzel ellenmemiş bir araç haliyle pek anlayamadım durumu.

Astra van 1.7 DTI 2003 / 230.000km

Sanaiyde bilen birkaç insana gösterdim (elimdeki ELM327 bu aracı tanımadığından ve op-com 'umu da satmış bulunduğumdan) araçta 1-2 mikro hata kodu dışında yakıt tüketimine sebep olucak bir hata yok,

Turbosu düzgün basıyor (turbocuda ve dizel pompacıda kontrol edildi)
Kompresyon düzgün
Yakıt sisteminde bir hata yok
Katalitik konvektör tıkalıydı sadece içini boşalttırdım
Herhangi bir akışmetre, map, maf vb gibi bir sensör hatası yok
Yağ eksiltme, duman vs yok
Yakıt damlatmıyor
Turbo hortumlarında kaçak yok

Daha aklıma gelirse yazıcam şimdilik aklıma gelenler bunlar. Fabrika verilerinde 4.1lt -5.8lt yakması gerek bu araç şu an 7.5lt - 9lt arası yakıyor ve eminimki bu normal bir durum değil. Canım çok sıkkın ,yardımcı olabilicek bana fikir vericek arkadaşların önerilerine sonuna kadar açığım.

Ekli dosyalar

• 10357445_10154787722520207_4789405656315673945_n.webp
    10357445_10154787722520207_4789405656315673945_n.webp
    39.8 KB · Görüntüleme: 87
Söylediğinize göre herşey normal,pekii yakıt geridönüşü ? AGR? ne halde?

Yakıt geri dönüş hortumlarında herhangi bir kaçak yok :(

Kaçak demedim tank geri dönüşümü hortumların tıkalı olup oladığını kontrol ettin değil mi?
motor sıcaklık sensoru nasıl? opcpm ile baktığından? EGR de tabii işin içinde.

yanlış mesaji silinebilir.

Ekli dosyalar

• MZEGR6501.webp
    MZEGR6501.webp
    49.2 KB · Görüntüleme: 69
Tank geri dönüş hortumlarının tıkalı olup olmadığını nasıl anlarız?
Motor sıcaklık sensörü düzgün çalışıyor gibi..arabayı ilk çalıştırmamla doğru orantılı olması gerektiği gibi yükseliyor değerler..

Az önce egr nin egsoz'a bağlanan yerine yi söküp kör conta taktım

MZEGR6501.jpg

imgres.jpg

EGR nin vakum bağlantısını zaten iptal edicektim bir baktım kırıkmış, kör hortum ile tıkadım, fişi takılı Arıza lambası yakmadı..

mEU5mt6h92RpOxb9n8cSLFA.jpg

Mazot pompa beyninin alt soketinden mazot çıktı.. çok şükür herhangi bir arıza yok, benzinle mazotu temizleyip taktım... Buraya mazot nereden geliyor? Ona göre önlem alacağım?

Engine.jpg

Birde MAP sensönrünü (manfold basınç) temizledim, leş gibi kurumlu çıktı, hata vermemesi ilginç..

JTqRUIRjykYMGPHsyCzTHYWZh0ssn-tDB-kSvSO0LWQ%2CyVyvHvNizb20YRVHgmhldgcxzeqrUJJDsrJxhpBkBYU.jpg

Sabah sabah bulduğum hatalar bunlar.. Bakalım yakıt değişecekmi? Egr nin solenoid kısmındaki vakum kaçağı arıza ışığı yaktırmadan çok yakmasına sebep olabilirmi?

Harika EGR siz bak bakalım
tabii ki selenoit egr bağlantısı kaçak yaparsa yakıt artırı yukarıda belirtiğim gibi EGR yadah tank geri dönüşüm hortumu tıkalı ise yapar en sonda pompa beyini. Ama sorun yok diyorsun had inşallah egr ile halolur. BU arada beyine mazot gelmesi pompanın soketinden kaynaklı kaçırma yapıyor.En güzeli beyini yüksek yere monte etmek bu konuda forumda biri yapmış detaylı yazmış idi

Şu anda 12lt mazot ile şehir içi 170km yi geçtim.. buda 100X12/170 = 7,05 lt yapıyor...Yukarıdaki düzeltmeleri 20km önce yaptığım için şu anda durum tam ne bilemiyorum ama an itibariyle fabrika verisinden 1 lt fazlayım..

Beyine mazotun nereden geldiğini halen anlamış değilim fışkırması falan lazım zira beyin soketinin içinde hortum falan yok oraya mazot taşıyan.. Durumu anlatan linki bulamadım.

imageshack resimlerini neden açamıyorum? Vpn dns ile falanda denedim. Benim yukarıda resmini koyduğum aracın motorunun kırmızı ile işaretli olan kısmı sanırım mazot pompa beyni değil o zaman.. aslında bişi farketmez zira o her ne beyni ise onun 2 soketinden altta olanının içinden mazot çıktı ve oraya herhangi bir mazot girişi yok..???

---------- Yeni Mesaj eklenme 22-11-2014 zamanı: 01:09 ---------- Önceki Mesaj 21-11-2014 zamanı: 23:26 ----------

Bu arada yukarı mesajlarda yüklediğim resimler görünüyormu?

Son düzenleme:
Geri