Arkadaşlar merhabalar, 1 hafta önce satın aldığım astra van ile ilgili yakıt konusunda büyük problem yaşıyorum. Bu konuda 1.7 motoru iyi tanıyan arkadaşlardan yardıma ihtiyacım var. Aracı istanbuldan aldım, ankaraya kadar 160 tl mazot (8.5lt) tüketti.. Dün 50 tl mazot aldım (12lt) 125km gitti tahminimce bir 200km içinde mazot bitecek. Arabam diri ve güzel ellenmemiş bir araç haliyle pek anlayamadım durumu.
Astra van 1.7 DTI 2003 / 230.000km
Sanaiyde bilen birkaç insana gösterdim (elimdeki ELM327 bu aracı tanımadığından ve op-com 'umu da satmış bulunduğumdan) araçta 1-2 mikro hata kodu dışında yakıt tüketimine sebep olucak bir hata yok,
Turbosu düzgün basıyor (turbocuda ve dizel pompacıda kontrol edildi)
Kompresyon düzgün
Yakıt sisteminde bir hata yok
Katalitik konvektör tıkalıydı sadece içini boşalttırdım
Herhangi bir akışmetre, map, maf vb gibi bir sensör hatası yok
Yağ eksiltme, duman vs yok
Yakıt damlatmıyor
Turbo hortumlarında kaçak yok
Daha aklıma gelirse yazıcam şimdilik aklıma gelenler bunlar. Fabrika verilerinde 4.1lt -5.8lt yakması gerek bu araç şu an 7.5lt - 9lt arası yakıyor ve eminimki bu normal bir durum değil. Canım çok sıkkın ,yardımcı olabilicek bana fikir vericek arkadaşların önerilerine sonuna kadar açığım.
Astra van 1.7 DTI 2003 / 230.000km
Sanaiyde bilen birkaç insana gösterdim (elimdeki ELM327 bu aracı tanımadığından ve op-com 'umu da satmış bulunduğumdan) araçta 1-2 mikro hata kodu dışında yakıt tüketimine sebep olucak bir hata yok,
Turbosu düzgün basıyor (turbocuda ve dizel pompacıda kontrol edildi)
Kompresyon düzgün
Yakıt sisteminde bir hata yok
Katalitik konvektör tıkalıydı sadece içini boşalttırdım
Herhangi bir akışmetre, map, maf vb gibi bir sensör hatası yok
Yağ eksiltme, duman vs yok
Yakıt damlatmıyor
Turbo hortumlarında kaçak yok
Daha aklıma gelirse yazıcam şimdilik aklıma gelenler bunlar. Fabrika verilerinde 4.1lt -5.8lt yakması gerek bu araç şu an 7.5lt - 9lt arası yakıyor ve eminimki bu normal bir durum değil. Canım çok sıkkın ,yardımcı olabilicek bana fikir vericek arkadaşların önerilerine sonuna kadar açığım.