Atatürk'e çirkin saldırı!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ayrıca uşak mevzuundan sonra Atanın papa ile olan mektuplaşmasını aktarmak istiyorum: (üstteki papanın, alttaki mektup ise Atatürk'ün)

Sureti tercüme :
Roma 2105
Ankara'da Mustafa Kemal Paşa Hazretleri'ne,

Papa Hazretleri namına mümkün olduğu kadar süratle Kafkasya, Asya-yı Suğra, Anadolu hnstiyanlannın hayat, emval ve eşyalarının tahtı emniyete alınması hakkında evamiri lazıma ita buyurulmasmı müttasıf bulundukları hissiyatı asîle ve insaniyetkâriye mağruren rica ve niyaz eylemek şerefiyle mübahi oluyorum.İnsaniyetin duçar olduğu bunca meşakkat ve eziyetlerden sonra sada-yı şefkat ve merhametin her tarafta hükümran olması temenniye şayandır efendim.

Kardinal Gaspari

Cevap
Ankara 12. III. 1337

Roma'da Papa On Beşinci Benova Hazretlerine

Kardinal Gaspari Cenapları namı haşmetpenahilerine olarak Anadolu, Kafkasya ve Asya-yı Suğra hristiyanları lehinde temenniyat-ı mahsusalannı taraf-ı acizaneme iblağ eyledi.Bilâ tefrik ırk ve mezhep bütün memleketimiz sekenesinin emniyet ve refahını temin mecburiyeti hissiyatı insaniyetkâranemizin ve din-i mübin-i İslamm bize emrettiği bir vecibedir. Binaenaleyh Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin nüfuz ve hakimiyetinin şâmil olduğu menatıkm kâffesindeki hnstiyanlann bir sükûn-ı tamdan mütena'im olmaları için evvel ve âhir her türlü tedabir ittihaz edilmiştir. Hudutlanmız dahilinde her hangi bir ecnebi ordusu kıtal ve harabi getirmediği yerlerde cari olan sulh ve emniyet bu beyanatımızın gayr-i kabil-i ret bir delilidir. Diğer taraftan bu babtaki siyasetimizin gayr-i mütebeddil olduğunu bir kat daha izhar için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bidayet-i küşadı olan 24 Nisan sene 1336 tarihinde Meclis heyet-i umumiyesinde irat etmiş olduğum mufassal Nutuk ile Meclisin ikinci içtima senesine iptidari münasebetiyle 1 Mart sene 1921 tarihinde yine aynı Meclis heyet-i umumiyesinde irat eylediğim Nutuk'tan aksam-ı âtiyeyi nazar-ı ittila-ı haşmetanelerine iblağ eylerim.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi Mustafa Kemal...

Artık biliyorsunuz ülkenin özellikle dışarda şikayet edilmesi moda ve yüksek oranda destek bulmaktadir. Neredeen nereye.....

Ayrıca uşak mevzuundan sonra Atanın papa ile olan mektuplaşmasını aktarmak istiyorum: (üstteki papanın, alttaki mektup ise Atatürk'ün)

Sureti tercüme :
Roma 2105
Ankara'da Mustafa Kemal Paşa Hazretleri'ne,

Papa Hazretleri namına mümkün olduğu kadar süratle Kafkasya, Asya-yı Suğra, Anadolu hnstiyanlannın hayat, emval ve eşyalarının tahtı emniyete alınması hakkında evamiri lazıma ita buyurulmasmı müttasıf bulundukları hissiyatı asîle ve insaniyetkâriye mağruren rica ve niyaz eylemek şerefiyle mübahi oluyorum.İnsaniyetin duçar olduğu bunca meşakkat ve eziyetlerden sonra sada-yı şefkat ve merhametin her tarafta hükümran olması temenniye şayandır efendim.

Kardinal Gaspari

Cevap
Ankara 12. III. 1337

Roma'da Papa On Beşinci Benova Hazretlerine

Kardinal Gaspari Cenapları namı haşmetpenahilerine olarak Anadolu, Kafkasya ve Asya-yı Suğra hristiyanları lehinde temenniyat-ı mahsusalannı taraf-ı acizaneme iblağ eyledi.Bilâ tefrik ırk ve mezhep bütün memleketimiz sekenesinin emniyet ve refahını temin mecburiyeti hissiyatı insaniyetkâranemizin ve din-i mübin-i İslamm bize emrettiği bir vecibedir. Binaenaleyh Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin nüfuz ve hakimiyetinin şâmil olduğu menatıkm kâffesindeki hnstiyanlann bir sükûn-ı tamdan mütena'im olmaları için evvel ve âhir her türlü tedabir ittihaz edilmiştir. Hudutlanmız dahilinde her hangi bir ecnebi ordusu kıtal ve harabi getirmediği yerlerde cari olan sulh ve emniyet bu beyanatımızın gayr-i kabil-i ret bir delilidir. Diğer taraftan bu babtaki siyasetimizin gayr-i mütebeddil olduğunu bir kat daha izhar için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bidayet-i küşadı olan 24 Nisan sene 1336 tarihinde Meclis heyet-i umumiyesinde irat etmiş olduğum mufassal Nutuk ile Meclisin ikinci içtima senesine iptidari münasebetiyle 1 Mart sene 1921 tarihinde yine aynı Meclis heyet-i umumiyesinde irat eylediğim Nutuk'tan aksam-ı âtiyeyi nazar-ı ittila-ı haşmetanelerine iblağ eylerim.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi Mustafa Kemal...

Artık biliyorsunuz ülkenin özellikle dışarda şikayet edilmesi moda ve yüksek oranda destek bulmaktadir. Neredeen nereye.....
kardesim senin gibi gençler ATA' nın emanetıne sahıp cıkar ne mutlu sana ,ne mutlu bıze senın gıbı kendını bılen gencler var cok duygulandım senınle ıftıhar
ettim teşekkür ederim.

Sağolasın abi küçüğüyle büyüğüyle aynı düşüneceğiz inşallah. O zaman bu durumlara fırsat bile kalmayacak.
Ayrıca ne yalan söyleyeyim bende 30'lu yaşı geçen birinden bu heycanı görmekten çok mutlu oldum. Sağolasın.
(Tabi bundan diğer abilerimiz alınmasın:):))

Sağolasın abi küçüğüyle büyüğüyle aynı düşüneceğiz inşallah. O zaman bu durumlara fırsat bile kalmayacak.
Ayrıca ne yalan söyleyeyim bende 30'lu yaşı geçen birinden bu heycanı görmekten çok mutlu oldum. Sağolasın.
(Tabi bundan diğer abilerimiz alınmasın:):))

ya benım ruhum genc ALLAH ömür versin daha çok mücadele ederım bu da bır alıntı ATA sevgisi yaşla başla olmaz ;

ATATÜRK' ün bir anısı
Gazi, çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir kadına rastladı.
Atatürk attan inerek bu ihtiyar kadının yanına sokuldu.
-Merhaba nine.
Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle;
-Merhaba dedi.
-Nereden gelip nereye gidiyorsun?
Kadın şöyle bir duralayıp,
-Neden sordun ki, dedi. Buraların saabısı mısın? Yoksa bekçisi mi?
Paşa gülümsedi.
-Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine. Bu topraklar Türk milletinin malıdır.Buranın bekçisi de Türk milletinin kendisidir. Şimdi nereden gelip nereye gittiğini söyleyecek misin? Kadın başını salladı.
-Tabii söyleyeceğim, ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç bittiği, atın geç yetişdiği, kavruk köylerinden birindeyim. Bizim muhtar bana bilet aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim.
-Muhtar niçin Ankara'ya gönderdi seni?
-Gazi Paşamızı görmem için. Başını pek ağrıttım da... Benim iki oğlum gavur harbinde şehit düştü. Memleketi gavurdan kurtaran kişiyi bir kez görmeden ölmeyeyim diye hep dua ettim durdum. Rüyalarıma girdi Gazi Paşa. Bende gün demeyip mıhtara anlatınca, o da bana bilet alıverip saldı Angaraya, giceleyin geldimdi. Yolu neyi de bilemediğimden işte ağşamdan belli böyle kendimi ordan oraya vurup duruyom bey..
-Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadını birden yüzü sertleşti.
-Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne isteyebilirim ki... O bizim Vatanımızı gurtardı. Bizi düşmanın elinden kurtardı.Şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne isteyebilirim ondan?Onun sayesinde şimdi istediğimiz gibi yaşıyoruz. Şunun bunun gavur dölünün köpeği olmaktan onun sayesinde kurtulmadık mı? Buralara bir defa yüzünü görmek, ona sağol paşam! Demek için düştüm. Onu görmeden ölürsem gözlerim açık gidecek. Sen efendi bir adama benziyon, bana bir yardım ediver de Gazi Paşayı bulacağım yeri deyiver. Atatürk'ün gözleri dolu dolu olmuştu, çok duygulandığı her halinden belliydi.
Bana dönerek,
-Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır... Benim köylüm, benim vefalı Türk anamdır bu.Attan indim. Yaşlı kadının elini tuttum anacığım dedim, sen gökte aradığını yerde buldun, rüyalarını süsleyen, seni buralara kadar koşturan Gazi Paşa yani Atatürk işte karşında duruyor.
Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü. Elindeki değneği yere fırlatıp, Atatürk'ün ellerine sarıldı. Görülecek bir manzaraydı bu.
İkisi de ağlıyordu.İki Türk insanı biri kurtarıcı, biri kurtarılan, ana oğul gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı. Yaşlı kadın belki on defa öptü atanın ellerini. Ata da onun ellerini öptü. Sonra heybesinden küçük bir paket çıkarttı. Daha doğrusu beze sarılmış bir köy peyniri. Bunu Atatürk'e uzattı;
-Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana hediye getirdim. Seversen gene yapıp getiririm. Paşa hemen orada bezi açıp peyniri yedi. Çok beğendiğini söyledi. Sonra birlikte köşke kadar gittik.
Oradakilere şu emri verdi;
'Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin.
Sonra köyüne götürün. Giderken de kendisine üç inek verin benim armağanım olsun.

Yok abi estağfurullah yanlış anladın. Yaşlısın demedim. Sadece insanlar belli yaşı geçince çoğu şeyi boşlar:):) Onu demek istedim yani. Yoksa maşallah hepimizden dinçsin.

Bu örnekler arasında ingilize "BABANIN ÇANAKKALE'DE NE İŞİ VAR?" dediği olayı anlatmama gerek yok heralde:)

neden öyle olsunki benim yaşım da 32 ama eskisinden de vatan, millet ve atatürk için daha da cansiperhane işler yaparım, zaten eğer boşverirsek bu vatanı da yakında bulumayacağız...

Atatürke, ölmüş öldürülmüş tüm türk aydınlarımıza . Zerre kadar ülkesine sevgi duyan herkese minnettarız . Milli Mücadele Bolum 2 nin bu kadar yakın olduğu dönemde . Boyle çirkin piskolojik saldırıları hack meck bişiyle bertaraf etmek gerek . Katılıyorum

27 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14:00 de beşiktaş sahilde haneden beerportta buluşuyoruz. Gelmek İsteyen Arkadaşlar Aktiviteler bölümünde İsimlerini Yazdırsın, HADİ İSTANBUL!!!

27 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14:00 de beşiktaş sahilde haneden beerportta buluşuyoruz. Gelmek İsteyen Arkadaşlar Aktiviteler bölümünde İsimlerini Yazdırsın, HADİ İSTANBUL!!!

Geri