Autoglym SRP

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haydut25

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aranızda autoglym SRP ürününü kullanan var mı?

Google de araştırdığımda bir kaç forumda çok olumlu sonuçların olduğu resimler ve yorumlar gördüm.Ürün diğer hare gidericiler gibi aşındırarak değil dolgu ile çizik ve hareleri giderdiği yazıyor açıklamasında.

Eğer kullanan varsa bu ürünün ömrü ne kadardır?Eğer sonuçlar resimlerde görüldüğü gibiyse iş yerimize gelen boyası solmuş ve kılcal çiziklerle dolu araçlarda kullanmayı düşünüyorum.

AG SRP Çizikleri polish(pasta) gibi aşındırmaz, sadece ciziklerin içini doldurur maskeler yani bir nevi çizikleri geçiçi olarak gizler.Lakin bunun üstüne kalıcı olması maksadıyla wax atılması uygun olur yoksa belli bir süre sonra SRP akar gider.
Kısacası amatörler için gayet uygun bir ürün ellede uygulanır, tavsiye ederim

Uygulama yapan arkadaşlar bilirler.Ben araçlara veya aracıma normal cila yaparken bol bol sürüyorum.Ne kadar doğru ne kadar yanış tartışılır ama beni tatmin ediyor sonuç.

Autoglym srp nin videolarını izlediğimde uygulama yapan kişi elindeki pede iki damla cila sıkıp bütün kaputu o cilayla bitiriyor.Ben imkanı yok o kadar az cila ile yetinemem.Sormak istediğim şu.O kadar az miktarda cila bir aracın bütün kaputuna yeterli olur mu?

Örnek video: http://www.youtube.com/watch?v=dlcyw9jQx2w

Bu işle sürekli uğraşanlar daha iyi bilir ama bende dün arexons marka pasta cila tek kutulu ürününü Allah ne verdiyse kutunun yarısından fazla kullandım.Mutlaka daha iyileri vardır.İlk defa kendim yaptığım için yoruldum ama sonuç hoşuma gitti.Birde aynı ürünü tüm camlara dıştanda uyguladım.Yağmur kaydırsın diye .Videoda sanki cimrilik yapmışlar.Yada böylemi normal bende bilmiyorum.

Uygulama yapan arkadaşlar bilirler.Ben araçlara veya aracıma normal cila yaparken bol bol sürüyorum.Ne kadar doğru ne kadar yanış tartışılır ama beni tatmin ediyor sonuç.

Autoglym srp nin videolarını izlediğimde uygulama yapan kişi elindeki pede iki damla cila sıkıp bütün kaputu o cilayla bitiriyor.Ben imkanı yok o kadar az cila ile yetinemem.Sormak istediğim şu.O kadar az miktarda cila bir aracın bütün kaputuna yeterli olur mu?

Örnek video: http://www.youtube.com/watch?v=dlcyw9jQx2w
.
Yok hayır tek sıkımla bütün kaportayı yapmıyor. Sadece ilk başta beze nasıl sıkıldığını gösterdikten sonra, tekrardan sıkma işlemlerini videoda göstermemiş, yoksa gerektiği kadar sıkılması gerekiyor tabiki.

.
Yok hayır tek sıkımla bütün kaportayı yapmıyor. Sadece ilk başta beze nasıl sıkıldığını gösterdikten sonra, tekrardan sıkma işlemlerini videoda göstermemiş, yoksa gerektiği kadar sıkılması gerekiyor tabiki.

Özgür benim varmak istediğim sonuç şu.Şimdi uygulama görünüyor.Benim kullandığımın cila emin ol o sürülenin 10 katı kalın.Yani bu tip bir pedle böyle zar kadar ince uygulayan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.Çünkü kullandığı ped de autoglym ürünleri arasında var ve sıkılan ürünü dibine kadar kullandığı yazıyor.Bir de bu sürme işleminin cilanı yoğunluğuyla alakasını merak ediyorum.Kimi cila sıvırı, bu biraz daha krem kıvamındamı onu merak ediyorum.

SRP oldukça akışkan bir üründür, bu yüzden çok veya az sürülmesi pek fark etmiyor.

Ancak yukarıda da belirtilmiş. SRP bir ara üründür. Yani boyayı temizler, temizleme özelliği vardır, hafif çizikleri doldurur, silikonludur, ayrıca az miktarlarda aşındırıcı pasta ve koruyucu cila özelliği de vardır. Boyadaki sorunları yok etmez, sadece üstünü örter.

Son kat wax atılmasını ben de şiddetle tavsiye ederim, oldukça dayanıksız bir ürün.

Bu arada makina ile uygulamak isteyenler olursa, yine aynı formülün daha az toz yapmak üzre geliştirilmişi çıktı, adı Autoglym Radiant Wax.

Son düzenleme:
Ben geçen gün bu konu ile alakalı Autoglym yetkili servisine mail attım. Gelen cevapta, ne kadar fazla sürerseniz sürün belli bir miktarın boyaya tutunduğunu ve fazlasının da silince gittiğini belirttiler.
Atmak zorunda değilsiniz ama üstüne wax atarsanız daha kalıcı olur dediler.
Bu arada,RADIANT WAX ile aynı ürün olduğunu ve çok çok az bir fark olduğunu, eğer ev kullanıcısı isem SRP'yi kullanmam gerektiğini, RADIANT WAX'ın tek farkının endüstriyel olduğunu ve tenekede olduğunu söylediler.

Kurumasını bekledikten sonra 1 kat daha sürerseniz daha güzel oluyor bu arada. İlk seferde çok sürerseniz Özgür beyin de dediği gibi buffing sonrası fazlası beze geçiyor.

Takastan gelen şu bmw kapıda durdukça sinirlerim tepeme geliyor.O arabayı gördükçe verdiğim arabaya acıyorum.İnsan X5 e binip arabayı benzinlikteki beleş yıkama fırçasına sokarmı arkadaş.Pasta denedik olmadı, ünlü bir firmada profesyonel bir arkadaşı çağırdık pasta cilanın bile belirli bir yere kadar yok edeceğini kapatacak birşey denememizi söyledi.Aradım bu srp çıktı karşıma.Bu nedenle kesinlikle uygulayan bir arkadaştan ciddi tavsiye ve tecrübeler duymak istedim.Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Geri