Autoglym SRP

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ah bana da gelecek ki öyle siyah araç :D

srp 1-2 yaşında boyasında aşırı matlaşma ve çizik olmayan, hafif çizik ve matlaşma başlamış boyalarda daha güzel sonuç veriyor.

Yok bu öyle değil.Adam 80bin euroluk arabada dolaşıyor, arabayı şu hareketli araba yıkama otomatlarında yıkatıyor, şu dev fırçalı olanlardan.O boyanın halini düşün artık.

o makineler boya katili zaten, onda yıkatacağıma pis gezerim daha iyi.

Ben verdiğim arabaya da acıyorum ama ticaret.Adam hanzo da olsa alacağım dedimi satacaksın :)

tabi ki ticaret başka bu başka. sen satarken gönül rahatlığıyla temiz/pak ver de alan adam isterse saban bağlasın arkasına :D

o makineler boya katili zaten, onda yıkatacağıma pis gezerim daha iyi.

Ben hep o hareketli makinelerde yıkatıyorum 1tl'ye tertemiz.. Evet boya katili ama yıkatmadım kuş pisliklerinin boyayı yakma izinden geçilmiyor tavanda.. Söylediğinizi 2 kere düşünmek gerek..

Haftada 2 kere yıkatsam ayda 160tl para yapıyor burda bir yıkama 20tl yılda 1900tl verdikten sonra ne anladım ben boyadan durduğu yerde de hareleniyor zaten... varsın katil olsun her yıl yıkamaya verilen parayla araç komple boyanır

Son düzenleme:
Arkadaşla o makinelerin yrine çoğu benzinlikte artık oto yıkayıcılar var.Bildiğim bir tanesinde hem o hareketli fırça sistemi hemde müşterisine 1 lira köpük parasına yıkayan yıkamacılar var.Tabi bahşiş olayı yıkatana kalmış.Benzinliğin sahibi makine yakında pas yapacak minibüsçüler olmasa hep kaldırıcam demişti.

tabi ki ticaret başka bu başka. sen satarken gönül rahatlığıyla temiz/pak ver de alan adam isterse saban bağlasın arkasına :D

Araçları satarken kendim alacağım seviyeye getiriyorum.Bu nedenle çok şükür şimdiye kdar kimseye yüzüm kızarmadı.Ha sonuçta arabanın artılarına eksilerine göre fiyat vererek alıyoruz.Alırken kilometresi aracın kullanım şekli boyası boyalı parçası hep farkediyor fiyatta.Ama şimdiye kadar kazalı araç hiç sokmadım.Boyalı araçları çok ufak boyalar olmak kaydıyla aldım.Araçta sevmediğim birşey olduğunda kendi ceimden yaptırdım.Zaten fiyat koyamazsın piyasa belli.Ama çok şükür şimdiye kadar kimse senin sattığına raç başıma böyle bir iş getirdi diyerek daha geri gelmedi.Aksine müşterilerimin büyük çoğunluğu arkadaşını da getiriyor :)

:bir:sizi tebrik ediyorum Kemal abi malesef bazı kötü niyetli meslektaşlarınız yüzünden artık galerici denildimi kötü akla geliyo ama size helal olsun her işte hakkını vererek çalışılmalı

:bir:sizi tebrik ediyorum Kemal abi malesef bazı kötü niyetli meslektaşlarınız yüzünden artık galerici denildimi kötü akla geliyo ama size helal olsun her işte hakkını vererek çalışılmalı

Şu anda çıkmacılardan boyası sağlam parça toplayıp, kaza yapmış ama ''sigortada kaydı olmayan'' araçları orjinal diye satanlar var.Sonuçta parçada boya sağlam, herhangi bir yamulma ezilme yok sök tak yapıyorlar.Anlaşmalı tamirhaneleri bile var.Boyalı aracı anlamayana sağlam diye yutturan, yada çiziklerden ötürü boyalı olduğunu söyleyip çekiçle yeniden araba haline geldiğini söylemeyen yarım motor yaptırıp içine üfleme kesen yağ katkısı katıp rektefiye yaptırdık diyen, rot başlarını rotilleri söktürüp söktürüp preste arka kapağı sıkıştırıp alt takımı değiştirdim diyen, amortisörleri değiştirmek yerine tamir ettiren, yeri uyuyo diye orjinal parça yerine değil tofaş parçası tofaşın bile piyasadaki en ucuz yan sanayisini takan, jantı iyi lastiği yeni olduğuda ucuz jant lastik takan, ne kadar tesisat varsa söken ve bu devirde biel kasetçalar takan, araba tabanındaki çürükleri kartonla zift sürüp kapatan.Daha neler sayarım neler.

Ama işin özü şu.Piyasa belli.Ne üste çıkabilirsin ne de düşürebilirsin.Avrupa araç piyasasında ise, müşteri dediğin kitleyi kazanmak için sırat köprüsünden geçersin.Çünkü pahallı araç satan hiç bir firmanın kimsenin üç beş kuruşuna ihtiyacı yoktur, parayla oynar.Bugün adı önde gelen firmalar var, benden çok daha üstün iş yapıyorlar, belki bir gün onlar gibi olurum ya da yetişemem.Allah gösterir.Ama gidin sadece gezin.Hiç birinde serviste periyodik bakıma girmeyen, sahibi üç kuruşun hesabını yapan, boyası değişmişi olan araç bulamazsınız.Adamların paraya minneti yok.Benim tek çabam ise işlerimi büytmek için hep kaliteli olabilmek.Düşünsenize bu pasta cila boya koruma yptırdığım araç halerinin önünde durduğu sürece biri gelip görecek diye strese girdim.Bugn ise millet saçını tarıyor vay anasını diyor.Almasalar bile benim kapımda duran araç için birinin vay anasını arabaya bak demesi en büyük servettir.

Geri