automatic gearbox

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sheva77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sheva77

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar merhaba benim aracımda 2000 model vectra b 1.8 ot.başlıktaki yazı çıkmaya başladi ki şöyle günün ilk çalıştırmasında soğukken 1 km gitmeden çıkıyor durup stop ediyorum kayboluyor yazı sonra tekrar çıkıyor! ama aracım ısınınca dikkat ettim daha az nadir çıkıyor!Sorun nerden olabilir? Yağını değiştirddim Mobil dextron3 le 3 lt.düzelir gibi oldu ama düzelmedi!Sorun ne olabilir sizce.

şanzıman selenoidleri arızalı bende de aynı sorun var benim A-B selenoidleri arızalanmış

Yaklaşık 4 senedir motor soğukken özellikle soğuk havalarda vites D konumundayken benzer bir sorun eşimin aracımda da oluyor. Belli bir süre (motor ısınana kadar) düşük devirde gidilirse lamba yanmıyor. Her usta değişik bir şey söyleyince müdahale ettirmedim. İzlenimlerim şu şekilde; aracı D konumunda kullanıyoruz, motor ısınana kadar yüksek devire çıkarmazsak (yani vites bir üst vitese geçmeyecek hızda gidersek) sorun olmuyor, lamba bir üst vitese geçeceği anda yanıyor. Son zamanlarda aracı motor ısınana kadar manuel olarak kullanıyor, motor ısındıktan sonra D konumuna alıyorum. Bu şekilde kullandığım sürece lamba yanmıyor. Bu durumda arıza pozisyon şalteri denen parçada olmalı diye düşünüyorum (bizdeki araç 1991 model Vectra A 2.0 olduğu için uyarı yazısı falan çıkmıyor sadece uyarı lambası yanıyor).

Geri