Bagaj Halısı Temizliği!

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Aracımın bagajında taşımak zorunda kaldığım 20 kg'lık zeytinyağı bidonu devrilince beklenen oldu ve halı yaklaşık olarak 3 kg kadar zeytinyağını su gibi içti. Ertesi gün eve çıkardım ve balkonda güzel bir yıkadım ama nafile... Yıkarken üzerine bastıkça mis gibi halis muhlis sızma zeytinyağının çıktığını görüyorum. Hatta kuruduktan sonra elimi sürdüğümde bile elim yağ oluyor. İki kere yıkamama rağmen böyle.

Oto yıkamacılar halı filan da yıkıyor genelde. Onlardan birine götürsem; temizlenir mi zeytinyağı?

Yoksa az da olsa kalır mı kalıntı? Çıkmacıya mı baksam? Orijinali pahalıdır galiba...

Yorumlarınız önemli. Malum yarın haftasonu, ilgilenecek sadece yarınım var...

Teşekkürler!

Halı yıkamacılar çıkartır ama bana kalsa cıkarma mis gibi zeytin yağı :)

yağ çöz,kosla oxi action,kosla halı şampuanı ve sıcak su işinizi görür

hafta sonu ugraşıcagınız için en kolay bulabilceginiz ürünleri saydım

yagın lekesi çıkmasa bile kendisi temizlenicektir. halıya dert etmeyin temizlenir bence halis zeytinyagına üzülün yazık:(

aşırı sıcak su dökmeyin halı naylon katkılı ise büzülmesine neden olur kettle kullanırsanız biraz ılıklaşmasını bekleyin

yagcoz1lt_2.jpg

+++++++++++++

utilitea_kettle.jpg

+++++++,

10338_3670.JPG

Benim bagajada 500 gram sabun döküldü(sıvı).Ancak lpg tankından dolayı halı sabit.Ne yapmalıyım?

su degdigi an köpürür çekişi iyi bi halı yıkama makinası kullanmak şart size

Yorumlar için sağolun!

Ama halı yıkama makinesi gerçekten gerekli gibi görünüyor. Yoksa yap gitse bile kimyasallar içinde kalacak. Bir de GM nasıl yapmışsa eşek ölüsü gibi birşey... Rahat 3-4 cm var kalınlığı.

En iyisi oto yıkamacılara götürmek gibi. Çıkma bulabilirsem fiyatı ne olabilir sizce? Ona göre pazarlık edeyim yıkamacıyla yarın! :)

Seneler önce Şahin'in bagajına zeytinyağı dökülmüştü,arıtması çok zor,ne kadar temizlendi desenizde yağ yine yüzeye vuruyor..Bu arada Kurban Bayramından kalan et kokusu yüzünden Passat'ın bagaj halısını geçen hafta yıkattım koku daha gitmedi:(

Benim bildiğim halının m2'sini en fazla 2-2,5 tlye yıkıyorlar 5tl yeter de artar bence.Yağ döküldüğünde işiniz zor kolay gelsin,benim pandizota 1lt kadar çiçek yağı dökülmüştü çıkma temiz bir pandizot bulmuştum onunla değiştirdim.

Bugün oto yıkamacı aynı zamanda halı yıkamacıya gittim. Durumu anlattım. Kesinlikle zeytinyağının çıkmayacağını söyledi. Daha önce çok denemişler ancak çıkartamamışlar. Sıcak su, ilaç falan hiç bir şey etkili değil. İlla ki elinize yağ gelir dedi. Şimdi yensini arıyorum. Piyasada bulabilir miyiz?

hadi yaaa yıkamacılar halleder diye umuyordum, umarım temiz ve uygun fiyata çıkmasını bulursun...

Geri