Bakımdan önce çalışan araba şimdi ÇALIŞMIYOR... Yardım Edin kafayı yiycem...

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Nerden bakıma gittim yaa... Ne olduysa bakımdan sonra oldu. Kafayı yiycem...

Bakımda yağı yağ filtresini hava polen ve mazot filtresini değiştirdim... Geldik hiç bir problem yoktu...

Sadece çok dikkat ettim buna araç soğuduğunda sanki çalışmayacakmış gibi yapıp ama çalışıyordu... Anlıyordum yani bakımdan önce daha net belli hızlı çalışıyordu.

Hani ilk motorun titremesi olur ya o biraz uzun sürer gibi oluyordu. Üzerinde durmadım 4 gün kullandım...

Dün gece çok soğuktu, sabah kalktım -1,5 derece... -15 derecede çalıştırdım ben bu aracı tek marşda...

Şimdi sabah ugraştım 3 kez denedim olmadı... Neyse dedim öğlen denerim öğlen geldim biraz ısındı hava, yine çalışmadı....

Neyse zorlamadık. Usta geldi sonra hava filtresinden motora giden hortumun kelepçesini söktü sonra oraya eter sıktı herhalde bas marşa dedi bastım, tak diye aldı. .... 2 saat bıraktım mesela arabayı dışarda bi sıkıntı olmadı tek marşda aldı...Dedim tamam çözüldü...

Çözülür mü bugun sabah yine kalktım. Aynı... Almıyor. Kaç marş yaparsan yap...

Nedenleri ne olabilir?

Dün akşam çalıştırdıktan sonra usta gel kızdırma bujilerine bakalım sağlam mı dedi? Sonra 4 ünü de aküye bağladı baktı hiç bir problem yoktu kızarıyordu... Yani sorun kızdırmalardan değil gibi....

Mazot filtresini yeni taktı. Acaba mazot filtresinden olabilir mi?

Veya

daha başka ne olabilir?

Son düzenleme:
Ustayı tekrar aradık. Söylediği aynen şu;

"KIZDIRMA BUJİLERİNİN KABLOLARINA DA BAKTIRSIN... ONLARDA DA SORUN OLABİLİR EĞER KIZDIRMA BUJİLERİNDE SORUN YOKSA... ONLARDA DA BİŞEY YOKSA ENJEKTÖRLER DE PROBLEM VAR...."

Enjektör dedi içim içimi yedi... Enjektörlerde ne olabilir arkadaşlar? Yardım edin... Çalışırken hiç mi anlaşılmaz enjektörde sorun olsa... Hiç farkedilen bişey yok...

dostum öncelikle geçmiş olsun..

bendede bakımdan sonra araç çalışmadı ama,
soğukken çalışıyor. sıcakken zor çalışıyordu. ve kaput u açıp baktığnda motor çalışırken titriyordu.

enjektör dediler.. tamir ettirdim titreme geçti..
corsa D 4 enjektör tamiri yaklaşık 700 TL tuttu.

bu çalışmama problemi ve çalışrken titreme problemi enjektör den olabiliyor malesef..
umarım sende büyük bişey çıkmaz..

Ustayı tekrar aradık. Söylediği aynen şu;

"KIZDIRMA BUJİLERİNİN KABLOLARINA DA BAKTIRSIN... ONLARDA DA SORUN OLABİLİR EĞER KIZDIRMA BUJİLERİNDE SORUN YOKSA... ONLARDA DA BİŞEY YOKSA ENJEKTÖRLER DE PROBLEM VAR...."

Enjektör dedi içim içimi yedi... Enjektörlerde ne olabilir arkadaşlar? Yardım edin... Çalışırken hiç mi anlaşılmaz enjektörde sorun olsa... Hiç farkedilen bişey yok...

takılan mazot filtresi uygun değilse enjektörlerin başını yemiş olabilir, bi arkadaşın clio dizelde başına geldi, yan sanayi bi filtre takıldıktan sonra arıza yaptı, filtre farkından enjektörlere pislik gitmiş demişlerdi.

Ustaya söyledim ama, ben mazot filtresinden şüpheleniyorum. cumartesi gitmeden önce sabah almıştım mazotu po dan.. su varsa eğer yeni filtreyi şişirmiş olabilir mİ acaba?Öğlen ustayı eter sıkıp çalıştırsın diye getirdim, eter sıkmada kızdırmaları çıkardı taktı, bi bas duyalım sesi diye uzun (4sn) falan marş yaptım ilkinde aldı. ama sabaah almamıştı.Gerçi önceden çok kısa tutuyordum marşı alıyordu. Ama havalar acayip ayaz. Eksi 2 falan ama ayaz. Önceden -10 u görürdük o zaman çalışırdı ama kuru soğuk olurdu şimdiki givbi değil. Ankaradaki corsacılar ankara soguklarıda çalışıyor mu araçlarınız kısa marşda????

enjektörlerın gerı dönuslerıne baksın ustan

Gittim saat 8:30 da öğlen 1 de bırakmıştım. 7 bucuk saat geçti... Usta ilk marş yaptı olmadı. Sonra ikinci defa kapadı kontağı tekrar marş yaptı yine almadı. Sonra 3.cüsünü biraz uzun yaptı gaz pompaladı gibi geldi sanki ama aldı bu sefer...

Sonra bana sen bu arabaya marş yapmıyorsun bu normal. Bu soğuklar normal değil olabilir dedi. Yalnız mazot filtresini değiştir orjinalini al dedi... Mazotu tam vermiyo olabilir dedi. Bunlar ihtimal dahilinde. Acaba mazot kışlık mazot degil mi diye de düşünüyorum şimdi... Yarın bi fulleyip sonra mazot katkısı atacağım würthün...

Arabanda bişey yok dedi gönderdi valla. Yarın yine bakacağım ama biraz zorluyacağım aracı. Kıyamıyor musun arabana diyor. Yav önceden böyle yapmazdı ama...

Tabi hiç böyle ayaz olmamıştı. Rüzgar da var ama dondurucu bir rüzgar. ACaba bu yapar mı diye düşünüyorum... Havalar bir ısınsa anlarım da... Olmadı yarın garaj gibi bir yere koyup öyle deneyeceğim bakalım aracı... Hava ile doğrudan bir ilişkisi varmı yokmu diye...

1.3 lerin mazot filitresi ısıtıcılı diye duymuştum orjnali pahalı diye herkes yan sanayi kullanıyor.

enjektörlerin bozuk arkadaşım tamir olması gerek fiyat yaklaşık 600 tl..

Geri