Bakımdan önce çalışan araba şimdi ÇALIŞMIYOR... Yardım Edin kafayı yiycem...

enjektörlerin bozuk arkadaşım tamir olması gerek fiyat yaklaşık 600 tl..

Bu doğru olabilir ama hiç başka ihtimalin olmadığı durumlarda bu kadar emin konuşmak gerekir diye düşünüyorum. :) Yani sonuçda bu enjektörler kendini belli etmez mi hiç daha önceden. Yavaş yavaş alıştıra alıştıra olması gerekmez mi? :)

Ustanın söylediğine göre ben sabah marş yapmıyormuşum. Aracında bişey yok dedi. Havalar ayaz ve rüzgar -5 esiyor burda şuan. Bu normal diyor. 3.marşda aldı bu sabah. Biraz uzun tuttum tabi marş süresini. 4-5 sn tutuyorum. Ama hiç böyle olmamıştı. 1sn de alırdık -10 da bile. Ama kuru soğukta tabi. Erzurumda kuru soğuk olur böyle ayaz hiç görmedim ben...

Ben o günkü mazottan şüphelendim ve hala şüpheleniyorum. Şimdi orjinal GM mazot filtresi de geliyor yarın taktırcam...

Depoyu da fulledim gece fulledim ki istasyondaki tortulardan yine nasiplenmeyelim diye. Bi kutu da mazot katkısı attım Würthün... 20 km kadar yol yaptım gece olduğu için egzosdan çıkan dumana falan pek bakamadım. İnşallah etkisi olur. Bakalım artık inşallah kurtulurum bu olaydan.

Şimdi sorunum biraz daha değişti. Uzun marş süresi sorun. 3. kezde falan alıyor uzun marş yapınca. Bakalım neymiş ne değilmiş anlayacaz...

Bugun az meyilli bir rampada aracı denedim eski mazotla, araç 4 viteste ve ayağım boşta hiç bir pedala değmiyor... Araba bi atıyor kendini bi bırakıyor... Bu az farkediliyor tabi çok degilde, ama bişey var anlamak lazım... Zaman ilaçtır.. İnşallah düzelir. Hiç bir zaman euro dizelden başka yakıt kullanmadım, çeyrekten alta indirmedim bırakın ışığın yanmasını beklemeyi... Yalnız çok kısa mesafede kullanıyordum kışı soğugunda... Yüklenemiyordum tabi arabaya bundan dolayı... Kurum tutmuş olabilir araba. Bu yaparmı bilmemm....

geçmiş olsun. En sevmediğim şeydir, sağlam verip bozuk almak. Ve bunu yapanların mesuliyet kabul etmemesi kadar kötü birşey de yok. Yapan mutlaka bir şeye dikkat etmedi enjektörü tıkadı, yağ filtresinin orayı temizlemedi, kirli tozlu huniyle yağ doldurdu vs. bin türlü şey.. düşünüp durursun,

opcom, tech2 gibi cihazlar ile enjektörün kızdırmanın vs durumları verimliliği izlenemiyor mu? yani öyle bişey varsa fazla düşünmeye gerek yok cihaz takılır sorun varsa görülür.

geçmiş olsun inşallah ucuz yollu halledersiniz durup dururken 700 lira vermekte can sıkıcı.

geçmiş olsun. En sevmediğim şeydir, sağlam verip bozuk almak. Ve bunu yapanların mesuliyet kabul etmemesi kadar kötü birşey de yok. Yapan mutlaka bir şeye dikkat etmedi enjektörü tıkadı, yağ filtresinin orayı temizlemedi, kirli tozlu huniyle yağ doldurdu vs. bin türlü şey.. düşünüp durursun,

opcom, tech2 gibi cihazlar ile enjektörün kızdırmanın vs durumları verimliliği izlenemiyor mu? yani öyle bişey varsa fazla düşünmeye gerek yok cihaz takılır sorun varsa görülür.

geçmiş olsun inşallah ucuz yollu halledersiniz durup dururken 700 lira vermekte can sıkıcı.

Yağ kaliteli bi yağ değil ama alakası yok diyor burdaki yağcılarda. Yağın veya yağ filtresinin ilk çalışma süresiyle ilişkisi varmı acaba? enjektörle işi olmadı kapağı bile açmadı pek... Sadece devirdaimi değişti... enjektörleri sadece yakıt tıkar demi?

Devirdaimi değişirken eski antifirizi aldı bi kaba koydu temiz kaba, sonra onu tekrar motora aktardı. Onunla ilgili de bişey olacağını sanmıyorum. Ama dediğiniz gibi o kadar can sıkıcı bir durum ki anlatamam... Bakımı yapan usta direk dedi ki, hocam buji eğer buji degilse kesin enjektörler... :D ne diyebilirim ki yani? Bide "albea falan olsa motor rektefiye istiyor diycem ama" diyor :D Gelde bişey deme şimdi.

Olayin zamanla alakasinin olmadiği anlaşildi. 13 saat bekledi bugun araba hava 6-7 derece idi yani sicakti ve tek marşda çalişti.

Araba neden soğukta bu problemi yapar? Bakimdan sonra olduğunu tekrar belirteyim...

Bir metin buldum. Sabahları soğuktan çalışmamasının nedenlerinden bir tanesi;

"Motor yağı soğuk havada kalınlaşır. Buna örnek olarak reçeli gösterebiliriz. Sıcak havada daha akıcı olan reçel, buz dolabına konulup çıkartıldığında kavanozdan daha zor akar. Böylece anahtarı çevirdiğinizde motorunuz, döner kısımlarının olduğu yataklarda kalınlaşmış yağın direnci ile karşılaşır."

Hemen pazartesi günü mobil1 siparişi veriyorum... Bakalım alakası varmıymış yokmuymuş? Sanayideki yağcılara soruyorum hiç alakası yok diyorlar... Marş basıyor motor çalışmıyor diyorum elektrik aksamıyla alakalı diyorlar :D

sanıırm arıza lambası yanmıyor(kızdırma bujıleri olsa lamba yanması lazım)..bide şöle bişey var 1.3 lerde marş motoru yavaş ceviriyor onlara bocsh marka marş dinamosu takılıyor soğuk hvalarda özellikle gec calışma yapıyolar hatta opel bi ara kmpnya yapmış ve bazı aracların marş motorlarını değiştirmişti.buda olabilir..bi pompacıya gidip enjektörlerinizi baktırın derim genede..

Enjektörler çıkarılmadan ölçülebiliyor değil mi?

Ben enjektörleri temizlemesi için çok ucuz bi ürün sipariş ettim daha elime geçmedi fakat yorumlar çok olumlu, aslında sizinde denemeniz lazım.
isim verebiliyomuyuz burda bilmiyorum, reklama girer diye yasak olabilir!
Yağ katkısıda alıcam önümüzde günlerde, onunda ismi bilindik çok faydalı bi katkı.
Aslında filtreler ucuz parçalar, neden orjinal GM almadın? taş çatlasın 15 tl dir.

15 mi? :D Mazot filtresi 69 TL... Ama getirtiyorum. Pazartesi taktıracağım... Würth mazot katkısı attım bakalım görecez etkisi olacak mı? 50 km gittim henüz... Enjektör temizleyici dediginde budur herhalde...

Geri