Fedakar devlet görevlisi demek sadece polis ve ülkenin başındakiler değildir. Bu kategoride görev yapanlar içerisinde iyisi de vardır, kötüsü de. Fedakar devlet görevlisi demek; kendisine verilen yasalarla belirlenmiş görevleri en iyi şekilde yapan, yetkilerini kötü amaç için kullanmayan, kraldan çok kralcı olmayan, rüşvet yemeyen, ona buna yalakalık yapmayan, çoluğunun çucuğunun boğazından haram lokma geçirmeyen, akşam başını yastığa koyunca huzur içerisinde uyuyabilen, kul hakkı yemeyen her kademedeki devlet görevlisi kişilerdir. Bunda anlaşılmayan ne var anlamadım. Adam gibi adam olmayanlara değil devlet görevlisi, insan bile denmiyor. Bunun yanında modifiye ile ilgili zaten çok fikirler ürettik. Ortak fikrimiz; devlet modifiye işleri için yasal bir düzenleme yapsın, sürücüler gerekli yerlerden izin alarak bu işlemlerini resmiyete dönüştürsün değil miydi? Böyle bir ünitenin kurulması hepimizin ortak arzusu değil miydi? Ama ben aracıma istediğim, beğendiğim, gözüme güzel görünen her şeyi yaparım, kimse de bu konuda bana karışamaz demek bence çok yanlış. Kanunlar toplumun huzurunu bozmak için değil, ortak faydada birleşmek için koyulurlar. Tartışmasız bu kanunlara uyup uymamak insanların elindedir. Uyanlar için sorun yoktur ama uymayanlar için devlet bir takım yaptırımlar uygular. Ama ülkemizde bazı şeyler yanlış uygulanıyor, devlet bazen kantarın dozunu kaçırıyor, halkını gereksiz yere huzursuz ediyor dersen ben de sana sonuna kadar haklısın derim.
Tamam Savaş Bey şimdi oldu ,ben başka türlü anlamışım.
son cümleye katılıyorum kesinlikle. Daha önceki mesajımda da dediğim gibi,diğer insanların özgürlük sınırları içerisine girmeden,ve onları rahatsız etmeden yaptıklarımızdan bahsetmeye çalıştım ben.
Herkes yazmis "Burasi Turkiye " diye. Acaba yazanlardan kac kisi yurtdisinda yasamista Turkiye'ye not veriyor !?!? Yurt disinda degil tuning, arabanin lastiginin havasi az bir sonuk olsun yersin cezayi ! Oyle " Ben istedigimi yaparim, kimse karisamaz " mantigiyla dayilanmak yerine yaptiginiz degisiklikleri yasalara uygun olarak ruhsata isletmeyi deneseniz ???? Bu urunler yasakta niye satisi serbest diyenlere. Ornegin bicaginda satisi serbest ama uzerinde tasimasi yasak. Satisi yapilan malzemeyi arabana takarsin, gercekten belirli normlari ihlal etmiyorsa, tehlike arz etmiyorsa islerler ruhsatina..... Unutmayinki bu ulkeyi yonetenlerde,yonetenleri secenlerde, o kurallari koyanlarda vs. bizleriz. Ilerlemis toplumlari o duzeye getiren en buyuk etken disiplinli, kuralli yasamalaridir. Kurallari ihlal edipte ondan sonra bazi seylerin duzelmesini beklemek komikliktir.
Ruhsata işetirseniz herhangi bir parçanızı bana da haber verin.Bizim ülkemizde öyle birşey yok..Yay alıp da kim aracına işletebilmiş? evet boya,motor bloğu vs. gibi şeyler işletilebiliyor,ancak motora taktığınız turbo,emme manifoldu,nos,havfa filtresi gibi parçalar işletilemiyor.Jantlar,neonlar,taktığımız spor koltuklar,göstergeler vs. lerde buna dahil. Ayrıca Türkiye dışındaki ülkelerin çoğunda bu iş böyle. Orada ruhsata işletiliyor,ve satılan parçalar TÜV onaylı ise hiçbir sorun çıkmıyor.ABT,irmscher gibi firmaların ürünlerini takmak da yasak değil.Burada benim aracım ön panjuru irmscher olması dolayısı ile bağlandı..Bu mu kanun? yada Stock bir EVO nun kanadı olmasından dolayı bağlanması mı? Egzozumda da TÜV belgesi var,gel de anlat şimdi polis ve muayeneci arkadaşlara..Ayrıca yurt dışında derken sadece avrupayı düşünmeyin.Amerikada aracınıza yapılan hiçbirşeye karışılmıyor..kuralları ihlal ederseniz o zaman ayvayı yiyorsunuz...Kanada'da ve ingilterede de bu durum aynı. Belirli normlar ve bu normlara uygun parça ve garajlar var..Kuzenim 630 hp bir impreza kullanıyor ingilterede,burada olsa yola bile çıkarmazlar aracı.Yok kanadı , yok yayları , yok bodykiti der dururlar..Ancak hepsi belgeli ve işli oldğundan dolayı bir sorun teşkil etmiyor.
Burada da böyle bir sistem olsa hiçbir sorun kalmayacak bence.Olay yasalarda bitiyor.Bizim ülkemizde modifiyenin M si yasak. Gözden geçirilmeli bu sistem.
Ayrıca dışarda değil tuning demişsiniz,biraz daha interneti dolaşmanızı öneririm..Dünyanın en önde gelen modifiye firmaları,ve modlanmış otomobilleri avrupa ve japonyada.
Yazdiklarinizi gondermeden once bir kere daha okusaniz? Kanunlar sacmalamaz genc arkadasim. Yaptiginin adina hakaret denir. Sen ilk once bir okulunu bitir, universiteyi oku, ondan sonra kanunlari degistirecek kadar kariyer yapip Bu sacma" der, kanunu degistirirsin . O vakte kadarda kullandigin kelimeleri biraz daha olcup bicip kullan.
PS : Bu arada aldigim araclar derken kendi emeginle aldiklarindanmi yoksa baba parasiyla alinanlardanmi bahsediyorsun ?
Kanunların var olması hepsinin doğru olduğu anlamına gelmez.Keşke her universite bitiren ve kariyer yapan kanunları değiştirebilseydi,çok isterdim.
P.S : Baba parası veya değil,o beni ilgilendirir.Sizi değil.Buradaki konunun baba,anne , dayı parası ile ilgisi yok.Ayrıca merak ediyorsanız aracı alırken ödediğimiz ücretin %70ini ben ödedim.Çalışarak.
Ayrıca Moskowa yazıyor "Nereden" bölümünüzde. Az çok görmüşsünüzdür orada nasıl durum..Sokak yarışlarının en çok yapıldığı ülkelerden biri Moskowa. Bu da bir çok modifiye araç olduğu anlamına gelir sanırım orada.Ancak benim görüdğüm,ve duydugum kadarıyla hiçbiri böyle zorluklar yaşamıyor orda.
"Street Racing in Moscow 2008" adlı bir video var internette. Adamlar polisin önünde drift yapıyorlar mesela..İlginç geldi bana.
Dediğim gibi bence buradaki tek sorun ülkemizdeki kanunların yanlış ve eksik olması.Bu sektörden ABD ve birçok avrupa ülkesi çok büyük bir gelir elde ediyor.(üretim vs. değil , vergi vs. olarak bahsediyorum.) Neden ülkemizde de olmasın? Bari o şekilde olsun,ona razıyım ben,zaten herşeyden vergi vs. alınıyor bol bol..Taktığımız her parçanın vergi gibi birşeyini ödeyelim bari.Ancak ruhsata işli olsun,kimse karışmasın..