Bayır yukarı kalkışta koku gelmesi zorlanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OLcaytug
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Her zaman çıkmıyorum.Ankaraya geldiğimiz zaman.Ankaradaki evimizin garajına çıkarken oluyor.Daha öncede çıktık burayı ama ilk defa bu kadar zorlandı.Devrini almadan çıkamıyorum.Çünkü ön tampon sürtüyor bayırın başlangıcında onu sürtmemek için yavaş yavaş çıkıyorum o da zorluyor arabayı.
O zaman el frenini kullanabilirsin balatadaki yuk azalir biraz kalkarken

patinaj çok çektiyse lastiklerden gelmiştir koku bide zemin dişliyse çok pis kokar

senin vectrayla değil dimi :D eğer onlaysa biz corsayla dik yokuşta napıcaz bilmiyorum :D

Yokuş kalkış destek sistemi (hill holder), tam böylesi durumlarda ilaç gibi gelir.

Ya da eski teknoloji el freniyle kalkma tekniği. Std. geliyor tüm modellerde :)

senin vectrayla değil dimi :D eğer onlaysa biz corsayla dik yokuşta napıcaz bilmiyorum :D

Malesef vectra ama arabanın yaapcağı bişey yok hem yüklü 5 kişi + bagaj hemde dimdik bir bayır.Hemde 0 dan kalkıosun.Yetmemesi normal böle bir motorun.2.0 olsa bende senin gibi düşünürüm :D

Birazda esp nin yüzünden zorlandı aslında sürekli gücü kesiyor patinaj çekiyor diye.Kapatma düğmesi yok saçmalık aslında esp açma/kapatma tuşu olması lazım

Sana bi tavsiyem olacak. Bu gibi durumlarda eğer yol müsaitse tabi trafik sakinse yani, en dik yerde arabayı zorlamak istemiyorsan, arabayı biraz geri bırak, direksiyonu kır. Yani rampada arabayı yan durur hale getir. Düz yolda kalkar gibi kalkarsın. Bir keresinde babam da korktuğundan kaldıramamıştı dik yerde. Ben olsam kaldırırdım aynen böyle yaptı yol müsaitse hep böyle yapıyo ondan gördüm ben de :D

Sana bi tavsiyem olacak. Bu gibi durumlarda eğer yol müsaitse tabi trafik sakinse yani, en dik yerde arabayı zorlamak istemiyorsan, arabayı biraz geri bırak, direksiyonu kır. Yani rampada arabayı yan durur hale getir. Düz yolda kalkar gibi kalkarsın. Bir keresinde babam da korktuğundan kaldıramamıştı dik yerde. Ben olsam kaldırırdım aynen böyle yaptı yol müsaitse hep böyle yapıyo ondan gördüm ben de :D

Trafik yok zaten bomboş garajıma çıkan yol.Apartman sakinlerinin giriş çıkışı oluyor sadece onada trafik denmez :D zaten tek kişilik yol ama kışın kullanılamıyor mesela o kadar dik ve gıcık çoğu zaman tamponun altında plastik sürtüyor :@

Malesef vectra ama arabanın yaapcağı bişey yok hem yüklü 5 kişi + bagaj hemde dimdik bir bayır.Hemde 0 dan kalkıosun.Yetmemesi normal böle bir motorun.2.0 olsa bende senin gibi düşünürüm :D

o zaman ferrari fln lazımmış :D aman lanetlilerden alma :kop:

Geri