Baz istasyonunun opele zararı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Siteyi ziyaret et
Geçenlerde arabamı Bostanlı'da baz istasyonuna yakın bir yere park ettim. Uzaktan kumanda ile aracımı kilitleyip gittim. İşim bittiği zaman aracın yanına geldiğimde uzaktan kumanda ile kapıları açamadım. Anahtarla kapıyı açtım, alarm devreye girdi. Alarm sirenini iptal ettim. Sol ön kapı ve bagaj hariç diğer kilitler içeriden bile açılmadı. Anahtarı defalarca yeniden programladım, sonuç sıfır. Ertesi gün Çiğli'de özel bir opel servisine götürdüm, en az bir saat kadar uğraştı sonuç yine sıfır. Arabayı öylece alıp Karabağlardaki Şakir Ustaya götürdüm. 1 dakika içinde halletti. Nasıl mı ? Kutup başını söktü biraz bekleyip tekrar taktı. Baz istasyonları gibi yüksek akım olan yerlerde bunlar olabiliyormuş. Bilgilerinize.

baz istasyonlarının insana zarar verdiğini biliyorduk şimdi bide araçlara zarar verdiğini öğrendik

demek ki ondanmış. geçenlerde benimde başıma geldi ama ben kumandanın pili zayıflamıştır diye aldırış etmemiştim. sonradan kendiliğinden düzeldi. İlginç hiç aklıma gelmemişti öyle bir şey olacağı

Hah Bu Olay Benim Clioda Olmuyor :) Reno Her Türlü Aciliyor Kapılar... Onunla Gecmiş Olsun

daha neler duyacagız

araci telefonlarin cekmedigi bir yere park edin daha guvenli:))

Vericinin yakın mesafeden yaydığı RF dalgaları otomobile kumandanın sinyalinden daha kuvvetli ulaşıp kumandanın sinyalini bloke ettiği için otomobil kumandayı algılayamıyor.

Bu durum reno içinde farklı değil demekki reno kendine kuvvetli verici bulamamış :)

Buna benzer sistemi Amerikan başkanı da suikast ihtimaline karşı kullanıyor otomobilinin yaydığı kuvvetli karıştırıcı RF dalgaları otomobilin yakınlarında uzaktan kumanda ile çalıştırılabilen patlayıcıları devre dışı yapıyor. Bu nedenle otomobilnin yakınlarındaki cep telefonları bile çalışmıyor.

ewt bizde bikere 403 ü (mercedes otobüs) baz istasyon deildide böle elektrikle ilgili bişeydi galiba onun oraya parketmiştik hatta esenler otogarının içinde biyerde.. çalışmamıştı araba sonra usta geldi dedi işte aküyü emmiş falan filan gibi bişey sölemişti galiba ,2000 yılında olduğu için hatırlamıyorum tam...yani nerde baz istasyon yada yüksek gerilim kuru kafa işareti falan gördün hemen kaçıcaksın:D

Geri