her tarafda baz ıstasyonu var burası vod. burası tur. burasıda ave. arkadas olmazkı boylede yapılmazki
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Geçenlerde arabamı Bostanlı'da baz istasyonuna yakın bir yere park ettim. Uzaktan kumanda ile aracımı kilitleyip gittim. İşim bittiği zaman aracın yanına geldiğimde uzaktan kumanda ile kapıları açamadım. Anahtarla kapıyı açtım, alarm devreye girdi. Alarm sirenini iptal ettim. Sol ön kapı ve bagaj hariç diğer kilitler içeriden bile açılmadı. Anahtarı defalarca yeniden programladım, sonuç sıfır. Ertesi gün Çiğli'de özel bir opel servisine götürdüm, en az bir saat kadar uğraştı sonuç yine sıfır. Arabayı öylece alıp Karabağlardaki Şakir Ustaya götürdüm. 1 dakika içinde halletti. Nasıl mı ? Kutup başını söktü biraz bekleyip tekrar taktı. Baz istasyonları gibi yüksek akım olan yerlerde bunlar olabiliyormuş. Bilgilerinize.
1- Ben arabayı aldığımda alarmı yoktu. Yetkili opel servisinde taktırdım. Ayrıca harici bir alarm kumandası yok. Orjinal anahtarlarına tanıttılar, alarmı anahtardan kumanda ediyorum.Mrb, öncelikle bu faydalı paylaşım için teşekkürler. Lakin kafama takılan bi kaç soru oldu sizin bu yazıyı okuyunca. İlki benim arabamdaki alarm orjinal değil sonradan takılmış.Acaba benim aracımdaki kumandanın algılamasının zayıflığı bununla ilgili olabilir mi yine de? İkincisi ve önemlisi; bu durumda Telefon şebekelerinin vericilerinin yaydığı bu dalga ile cep telefonun yaydığı dalga aynı olduğuna göre bu durumda araç içinde kullandığımız cep telefonları da aynı şekilde zararlı olabilir öyle değil mi? Ayrıca bu dalgaların ABS sistemine bi zararı olabilir mi? Hani şu şehirler arası otobüslerde kapattırıyorlar ya telefonları, e bizim araçlarda daABS olduğuna göre demekki kendi arabalarımızda da kapatmalıyız diye düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
Bu arada en son İzmir yolculuğumda dikkatimi çekmişti, yolda ısrarla telefonumu kapatmam konusunda bir kaç kez uyarılmıştım. Ama yolculuk esnasında bir de ne göreyim; sevgili şoför amcamız açmış cep telefonu çatır çatır konuşuyor, Sanırım otobüs yöneticisine torpil geçiyor