- Konuyu Başlatan
Ynt: Benzin ibresi hakkında
Sizin dediğinizi bende düşünmüyor değilim Öyle bir şey varsa bu Astralar hakikaten akıllı ama yani öte yandan neden yıllardır her araçta şamandıraya göre oynayan ibreye zeka katasın ki olmasa da olur. Ama varsa da aracıma bir kez daha hayran kaldım bravoo
Öte yandan sizin dediğiniz de çok mantıklı bir sebep
MuratS link' Alıntı:Bizim yakıt göstergemiz bilgisayarla orantılı çalışıyor sanırım.. Nedeni;
Uzun yolda sabit km ile gittiğimde yakıt göstergesi biraz da olsa yukarı çıkıyor.
Kısa mesafeli dur kalk yaptığım zaman aynı oranda ibrenin aşağı kaydığını görüyorum.
Yani;
Kalan km. hesabı arttıkça benzin göstergesi ona göre ayarlama yapıyor.. Azaldıkça ise ona göre ibreyi aşağıya çekiyor.. Siz de kısa mesafe gidip geldiyseniz ve dur kalk çok yaptıysanız onun için bilgisayar ortalama değeri hesaplayıp benzin göstergesini aşağıya çekmiş olabilir.
Güzel birşeymi değilmi orası tartışmaya açık bravoo
Sizin dediğinizi bende düşünmüyor değilim Öyle bir şey varsa bu Astralar hakikaten akıllı ama yani öte yandan neden yıllardır her araçta şamandıraya göre oynayan ibreye zeka katasın ki olmasa da olur. Ama varsa da aracıma bir kez daha hayran kaldım bravoo
MeRt link' Alıntı:Astra J'lerde depo sensörü deponun arka koltuklara yakın bir bölgesine konumlandırılmış vaziyette.
Bu yüzden aracın önü yokuş aşağı bırakıldığında ibre fazla, aracın önü yokuş yukarı bırakıldığında ise ibre eksik gösterecektir ama 3-5 dakika içinde tekrardan kendine geliyor.
Öte yandan sizin dediğiniz de çok mantıklı bir sebep