Benzin Pompası 2. Marşta çalışmıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan camalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

camalin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sabah basıyorum kontağa (pompanın sesini duyuyorum) çalıştırıyorum sıkıntı yok 1 dk belki daha az sorunsuz çalışıyor rolanti 1500 rpm falan sonra araba stop oluyor kendi kendine 2. maşta da çalışmıyor i 10 15 dk bekliyorum çalışıyor sonra yine aynı LPG de sorun yok lpg de çalışıyor 2 kez benzin pompasını değiştirdim

Beyler kaç gündür internet başında araştırıyorum batman da görev yapıyorum buralarda usta bulmak sıkıntı 50 tl lik pompa yı 250 tl diye taktılar düşünün işte bu soruna burada fikir alıp yapmam lazım forumda benzer olaylar okudum çk farklı çözümler var bunlardan eleme yapamıyorum hepsini de yapma imkanım yok.
Pompa tesisatını komple değiştirmek
Pompa hortumlarını değiştirmek
Devir sensörlerini marş motorunu temizlettirmek
Kimisi LPG den diyor
Benzin basınç regülatörünü değiştirmek(geri kaçırıyor olabilirmiş)
Benzin deposu hava yapıyor olabilirmiş
Beyin aptallaşmış olabilirmiş
EGR valfi değişecek diyen var yaw

Hocam, sorununuzun cevabını tam olarak bilemiyorum ama bana benzin pompasındanmış gibi gelmedi pek. Pompa yanarsa hiç çalışmaz. Yani ilk marşta alıp sonra araba stop ettikten sonra bir daha çalışmamasının nedeni bence pompa değil gibi. Boşuna değiştirilmiş gibi geldi bana hem de 2 kere.

bende öyle diyorum işte ama sorun nedir bi çözebilsek

lpg sistemi benzin pompasini sustursun diye birsey yapilmis olabilirmi? pompayi korusun bosa calismasin diye takilan role ivir zivir bisi ?

Araba çalıştıktan sonra hafif gaza bastığınızda, mesela 2000 rpm civarında stop ediyor mu ?
İlk 1 dk 30 sn falan sorun yok basıyorum 5000 rpm de çıkar ama sanki bi anda benzin bitmiş gibi oluyor. Dün biraz gezdim motor sıcaktı lpg den benzine çektim araba 500 400 rpm de her an stop etcekmiş gibi çalışıyor ama stop etmiyor

lpg sistemi benzin pompasini sustursun diye birsey yapilmis olabilirmi? pompayi korusun bosa calismasin diye takilan role ivir zivir bisi ?

iki pompa da takılırken araç başındaydım sanayiye geç çalışma sorunuyla gittim direk pompa bozuk dediler ilk pompa yı takan adam demişti ki pompa bastığı yetersiz geliyor o yüzden benzin hattının geri dönüşünü kapatıyorum basınç yükselir düzgün çalışır demişti. sonra yine geç çalışmaya başladı ve benzinde giderken araba 1500 rpm de falan tekliyordu sendeliyordu falan ilkini batmanda taktırdım 2. yi kayseride kayserideki usta dedi ki bu pompa çin malı dandik dedi tuttuk bocsh taktık geri dönüş hattını da geri açtı bu kapatılmaz diye tamam dedim neyse araba düzeldi gibi ama bende hiç bakmadım benzinde kullanmadım bi gün lpg biti benzin dolu nasıl olsa dedim benzinde gidim araba ilk marş alıyor 200 300 m gidiyorum yığılıp kalıyor deli oldum 2. marşta da hiç çalışmıyor. Benim aklıma gelen acaba bu pompa ısınıyor da kendi kendini mi kapatıyor. çünkü 10 dk sonra tekrar basıyorum çalışıyor ama yine aynı stop oluyor

iki pompa da takılırken araç başındaydım sanayiye geç çalışma sorunuyla gittim direk pompa bozuk dediler ilk pompa yı takan adam demişti ki pompa bastığı yetersiz geliyor o yüzden benzin hattının geri dönüşünü kapatıyorum basınç yükselir düzgün çalışır demişti. sonra yine geç çalışmaya başladı ve benzinde giderken araba 1500 rpm de falan tekliyordu sendeliyordu falan ilkini batmanda taktırdım 2. yi kayseride kayserideki usta dedi ki bu pompa çin malı dandik dedi tuttuk bocsh taktık geri dönüş hattını da geri açtı bu kapatılmaz diye tamam dedim neyse araba düzeldi gibi ama bende hiç bakmadım benzinde kullanmadım bi gün lpg biti benzin dolu nasıl olsa dedim benzinde gidim araba ilk marş alıyor 200 300 m gidiyorum yığılıp kalıyor deli oldum 2. marşta da hiç çalışmıyor. Benim aklıma gelen acaba bu pompa ısınıyor da kendi kendini mi kapatıyor. çünkü 10 dk sonra tekrar basıyorum çalışıyor ama yine aynı stop oluyor

benzin kütüğünden basıncı ölçmelisiniz... 3 bar olması gerekiyor sanırım. basıncı tutabilmeli geri kaçırmamalı... rölesine baktırmalısınız. bunlarda sorun yoksa beyne baktırmanız lazım. ısınıp pompa durmaz bence. yanana kadar çalışır sonra bi daha hiç çalışmaz.

Arkadaşlar sorunu hallettik benzin pompasının hortumu çatlamış :S 10 tl lik hortum için 3 kez pompa değişti.

Geri