benzin tuketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan utkulu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
66000 km de suan. bakımda balatalar dahil herseyini yenisiyle değistirttim. bakımdan cıkalıda 450-500 km civarı oldu.

bakım yaptırdıgım servis ile konustum lpg nasıl olur. ekonomik olur mu? corsalarda nasıl tuketim diye. servis ilk 3-4 lpg alısında cok iyi performans alırsın sonra kademeli olarak duser bi sene icinde de benzin fiyatına yakın lpg tuketmis olursun dedi. dogruluk payı var mı?

utkulu'ya
Senin otomobilinin şehir içinde 140-160 yakması mümkün değil. Çoğu kere şehiriçi ve şehirdışı fabrika değerlerini bile yakalamak mümkün değil. Hesabını bu verilere göre yap, ki biraz üstünde bile çıkacaktır. Dolayısıyla 260-300 normal. Bugün bir (1400cc) dizel bile 140 krş şehirdışında yakıyor. Senin şehiriçinde 140 krş benzin yakman mümkün mü? 1400cc olmasına bakma, yakıtta daha çok şehirdışında fark yapar.
Selamlarımla..

GSI ile kafa kafaya yakıyor valla :]

Benim şehir içi yakıt tüketimim en fazla 10 Litre oluyor... :]
o da 290,000 yapar kuruş hesabı :] (ki en fazla...)

corsa çok yakar kim demiş az yakıyor diye anlamadım şehir efsanesi az yakan corsa:):):)
tecrübeyle sabittir...

Wallahi Benim Gt Kokluyor O Zaman Yazin 100 Km şehiriçi 9.5 Lt
Kişin 10.5 Lt

10-11 litreler 2.0 vectralar için normal sayılabilecek değerler ancak 1.4 Corsa'ların 10 litre yakması ilginç. Sağda solda 2000 motoru duyunca değişik espriler de yapıyor insanlar, yok benzinciyle akraba mı oldun, yok o çok yakar, dahası arkaya tanker bağla, tüpsüz gezilmez.
Haliyle 2.0 vectra sahibi olarak kızıyor insan :)

1450 kg zafira+yük ve 1,6 105 hp li motorla ş.içi:23 krş yakıo , ş.arası:19 krş yakıo

Geri