benzin zammı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsa_72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ıste bu ya arayı acmadan zamlar arka arkaya ooooleeeyyy

:) 4TL ye kadar yolu var bu kış :)
Birde duyum aldım artık benzilikler 5 sen değil 1 veya 2 sene sözleşme yapacaklarmış. Kısacası gördüğüm PO'lar bir anda shell veya başka bir markadan başka bir markaya geçiş olacabilicekmiş eğer böyle olursa akaryakıt istasyonlarını elinde tutabilmek için bir rekabet ortamı oluşabilir diye düşünüyorum. Rekabette ucuzluğu getirir..

evet o benımde dıkkatımı cektı. Gectıgımız ıkı hafta ıcınde ızmırde hemde cok merkezı yerde ıkı tane shell ıstasyonu baska markaya döndü.

:) 4TL ye kadar yolu var bu kış :)
Birde duyum aldım artık benzilikler 5 sen değil 1 veya 2 sene sözleşme yapacaklarmış. Kısacası gördüğüm PO'lar bir anda shell veya başka bir markadan başka bir markaya geçiş olacabilicekmiş eğer böyle olursa akaryakıt istasyonlarını elinde tutabilmek için bir rekabet ortamı oluşabilir diye düşünüyorum. Rekabette ucuzluğu getirir..

Bence yanılırsın.Ben yıllardır bu ülkede rekabetten dolayı fiyatların düştüğünü görmedim (küçük işletmeler hariç). Bu sistemin ağa babası rahmetli Özal'dır. Petrol ürünlerinin fiyatları ucuzlar diye serbest bıraktı sonuç: dünyanın en pahalı yakıtını kullanan ülke olduk, ekmek fiyatları serbest bırakıldı onun da sonucu ortada. Bence fiyatların serbest bırakılmasının nedeni hükümetlerin artık o çevreye söz geçirememesi+devamlı gelen zamlara bahane bulmaktan bıkmalarıdır. Şimdi başbakana neden benzine zam geldi diye sorun bakalım cevabı ne olacak? Vereceği cevap belli "benzine biz zam yapmıyoruz, gidin zammın gerekçesini EPDK'ya sorun" diyecektir. Eee ne de olsa EPDK bana bağlı bir kurum. Diğer yandan gündemi en çok meşgul eden diğer bir konuyu göz ardı etmeyin. Meşhur paralı askerlik durumu. Maliyede para sıkıntısı var, para lazım, paralı askerlik şimdilik zor gibi o zaman izlenecek en kolay yol ya benzine ya da tekel ürünlerine zam. Millet öyle veya böyle sigara bırakmaya başladı (iyi de oldu), tekel gelirleri düşmeye başladı, (birkaç ay sonra şehit aileleri ve gazilere tütün ikramiyesi ödenecek) o zaman bu kaz dursun diğer kazla ilgilenim dediler. Üretmenin arkasında durmayanların, köstek olanların ellerinden zam yapmaktan başka bir şey gelmez.

Son düzenleme:
Bizim araba benzinle çalışmıyo Allah lpg yi esirgesin ve korusun :D

yakında taş devrindekiler gibi ayaklarımızla ilerleteceğizz araçlarımıızıı
yaba daba duuu

Lpg yede kesin gelir kışın pahallanıyor çünkü.
LPG fiyatlarında bir ayarlama her an yapılabilir. Yetkililer şimdiye kadar LPG'yi millet evlerinde kullanıyor diye mazeret gösteriyorlardı ama artık vatandaş onu da yemiyor. 12 lik İpragaz Ankara'da 53 TL, yani tüpgazda LPG nin litresi 4,41 TL. , otogazda 2 TL civarı. O zaman bu mazeret yanlış. İnşallah yanılan ben olurum, milletin canını LPG zammı ile yakmazlar. (Eskiden benzin ile mazot arasında epeyce bir fiyat farkı vardı, ya bugün?, önce alıştırıp sonra zam yapıyorlar :(. )

az önce aldım 3.70'ten hayırlı uğurlu olsun. söylicek lafım yok !!!

97 oktanı dun aldım 3.75

iranda benzin ucuz diye orda yaşayacağıma ülkemde 5 lira veririm litresine yine burda yaşarım
yorumumu nasıl okudunuz nasıl anladınız bilmiyorum ama ben iranda yaşadığımı söylemedim bende türkiyede yaşıyorum yani iranlı değilim olmamda ama şaşırdığım konu sizin iranda yaşıyorum diye anlamanız hatta yorumumda batıdan gelen görevl arkladaşlar diyorum dikkat ederseniz iranda yaşasaydım batıdangelen meurun ne işi olurdu iranda diye aklınıza gelirdi sadec burası sınır bölgesi ve dolayısıyla ucuz bilmem anlatabildim mi

bu zam az bile.. bize herşey yapılabilir.. tepki vermeyiz merak etmeyin..

değişik haberlerden birkaç cümle topladım:
"100 TL'lik Benzinin 67 TL'si Vergi"
"
Bütçe açıkları ile boğuşan komşumuz Yunanistan’da bile 1 litre benzinden sadece 1.1 liralık vergi alınırken, Türkiye’de benzinden 2.45 TL vergi alınıyor. 1 litreden alınan vergi, rafineri çıkış fiyatının 2.7 katını geçiyor.."
" Türkiye, açık ara Avrupa ve dünyanın en pahalı benzininin satıldığı ülke durumunda. Türkiye’de 95 oktan 1 litre benzinin satış fiyatı 1.69 euroya denk geliyor. Avrupa’da Türkiye’den sonra en pahalı benzini satan ülke Norveç. Norveç’te 1 litre benzin 1.44 euroya satılıyor" Norveç Kişi başına GSYİH 79.085 $ aynısı Türkiye'de 8.723 $ yani sen 1500TLcik maaşınla bunu öderken o 15000TL maaşıyla senden az ödüyor..
"Türkiye’de 3.65 TL’ye satılan 1 litre benzinin açılımına bakıldığında 2.45 TL ile en yüksek payı devletin aldığı görülüyor. Türkiye rafineri çıkış fiyatının 2.7 katı vergi koyarak da bir başka rekorun sahibi bulunuyor"
fft16_mf41565.Jpeg

Ha şimdi söyleyin niye böyle olmasın bu durum... Böyle bir şeyin uygulanabilir olan ender ülkelerden biriyiz..

Son düzenleme:
Geri