Benzinli mi?,dizel mi? Sorunsalı..

Ticari amaçlı, 2. elde uygun düşerse yada yılda 15-20.000 üzeri yapılıyorsa tabiki dizel alınabilir. Fakat yılda 10.000 kadar yapılıyorsa ki sıfır alındığında 5 yıldan aşağı amorti etmiyor ki yarısı tatil, uzun yolsa süre 6 yılı geçiyor.

Bence benzinli dizel araç fiyat farkı ve yılda yapılan km karşılaştırılıp öncelikle kaç yılda amorti edeceğine bakılıp ona göre karar vermeli.

Bu arada arkadaşların dediği gibi LPG hepsinden daha ekonomik fakat dizeldeki tork' da hiçbirinde yok :) Ağır yük olsa bile dik rampada yol vermeyeni sürükleyip götürür o ayrı :). Ayrıca dizelide bazen benzinliler gibi zorlayıp devirli kullandığınızda mazotu fena içiyor haberiniz olsun.

Herkese yorumlarını için teşekkür ederim,bende uzun git-geller sonucunda kafamıza yatan dizel sport bulduk.Kısmet ise yarın aracı ustamıza gösterip diğer gün devir işlemini yapacağız.

Sok baktığımız aracın hasarlı çıkmasından sonra 4 kapıya dönüp aracımı aldım,en yakın zamanda konusunu açacağım.
Yorum yazanlara tekrar teşekkürler.

Dizel araba her türlü sıkıntı. Al bi benzinli araba bak keyfine derim ben pompacı olarak.

Bende dizel derim. Lpgde sorun yaşamayan araç sayısı çok az.

Bende dizel derim. Lpgde sorun yaşamayan araç sayısı çok az.
Ben yıllardır (2009-2016) lpg'li araç kullanıyorum ve lpg kaynaklı hiç bir sorun yaşamadım ve yaklasık 100000km yol yaptım.

Ben yıllardır (2009-2016) lpg'li araç kullanıyorum ve lpg kaynaklı hiç bir sorun yaşamadım ve yaklasık 100000km yol yaptım.

Herşeyin bir ilki varmış. Onuda gördüm. Tüpteki sorun yaşamayan olarak tebrikler.

Ekmekleri yenmiş araçları alıp LPG de sorun yaşayanlar klubü kurmak lazım ;)

Geçen adam 10 yaşında araç almış 0km gibi muamele yapıyor ... Nerede ne işlem yapıldığı bilinmeyen araçları almayın markaya , LPG ye çamur atmakla kalırsınız . Gidin 350 bin yapmış km si 100 bin yapılmış dizel alın bakın neler oluyor :)

Son düzenleme:
Benzinli yani lpg li daha huzurludur.100.000 km yapmış dizel ve benzinli araçlar kıyaslandığında dizeldeki kurum daha yüksektir dizel sorunları zaten kurumla başlar.
Tek bir istisna 0 km alıp sonuna kadar kullanırsanız yada 2.el alıp motoru komple revize ederseniz dizel tercih edilebilir.

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri