Bilgi Ekraninda Buz Işateri Cikiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elze

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Opel ile ilk kışımı geciriyorum. Sıcaklık 3 derecenin altına inince bilgi ekranında buz işareti cıkıyor. Bu neyin uyarısı? kitapcıkta ve forumda bu konu ile ilgili birşey bulamadım.

Son düzenleme:
O buz işareti yolda buzlanma olabilir, dikkatli olun uyarısı sanırım....

Abi o işaret ısının 0 dereceye düştüğünde çıkması lazım..0 dercenin altında kar oluşur bu da hava 0 derecenin altına indiğinde "kar yağabilir" anlamına gelir..

Doğrudur 3 derecenin altında görünür ve buzlanmaya karşı ikaz eder.

Abi o işaret ısının 0 dereceye düştüğünde çıkması lazım..0 dercenin altında kar oluşur bu da hava 0 derecenin altına indiğinde "kar yağabilir" anlamına gelir..

donma sıcaklığı teoride 0 derecedir. etrafında saf su bulman zor. yağmur damlaları bile tam saf değil. dolayısıyla donma sıcaklığı değişir. bu da 0 derecenin üstünde bile donma oluşabilir anlamına geli.r

buzlanmaya karşı dikkat

normaldir kullanım klavuzunda bununla alakalı bilgi mevcut köprü altları güneş almayan kuytu bölgeler rüzgar alan bölgelerde sıcaklık daha düşük olabileceği için 3 yada 4 dereceden sonra işaret çıkıyor

Ya o şey demek yerlerin buz olma ihtimali var eli kulağında akıllı ol :D:D:D

Sanırım astra g de öyle bi özellik yok..çünkü ben 1 derecede bişey görmedim ekranda...

astra ve vectraların yol bilgisayarı olanların hepsinde var ve 5 C.nin altında çıkıyor.benimkinde var astra cd lerde var.

Geri