bir duyum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onder83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla ben 30 la giderken bile 3. vitese atıyorum 50 de 4 e atıyorum bu sayede şehir içinde vectra c2 ile 8,3lt/100km yakaladım benzinde.

Murat Alp e katılıyorum benim aracım da 2007 1.4 motor....yani bende 80-90 km hız ile düz yolda daha fazla km yapabiliyorum......

2004 corsa 1,4 benzın 924 km full depo sızce yeterlımıı ?

uzun süre bu şekil kullanımda motorda kurumlanma artıyor.devirli kullanmak iyidir

arada bir basmak gerek tabiki :)

Düşük vitesde aracı sürmek ekonomik gibi gözüksede aracın motoruna zarar verir. Bu işin aslında doğrusu şudur. Aracın maximum torkunu verdiği devirde sürmek ekonomiktir. Dikkat; en yüksek tork beygir değil :)

hehe daha neler o zaman ben sürekli 4000 devirde (max tork) gidecem öyle mi? :) sonra 12L yesin 100kmde.. modern motorlarda düşük devirli kullanmak herhangi bi zarar vermez.. benimkinde 2000 deviri geçince vites yükselt diye bi tavsiye ışığı yanıyor ekonomi için.. yokuşta yada gaza çok basarsan yanmıyor tabi..

benim aracım max. tork değerini 3500dd'de yakalıyor. bu neresi ekonomik... peki siz astra J'nin reklamına hiç bakmadınız mı. 2000dd'de vites değiştirmek ekonomi sağlar diye yazıyordu. benim bildiğim birşeyi söyleyim size o zaman. ekonomi isteyen uygulasın. 2000dd iyidir ;)

normal düz yolda aracı çekmek için 1500 devirde verdiği tork bile yetebilir. Maxiumum torkta sürmeye gerek yok.

Dizel araçlar için söyledim ben max torku.

Geri