Bir rekor da benden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dizelin hiçbir avantajı kalmadı zaten.arabaya acımasam çoktan takmıştım bi tüp ama...

Burak, bana da canım arabaya nasıl kıydın niye taktırdın hiç etmişin arabayı vs. diyen çok oldu ama tasarrufu ve performansı görenlerin hepsi sesi kesildi hatta bana en çok kızan yakın arkadaşımda vectrasına lpg taktırdı...
lpg ile 30 bine geldim bir kaç kez program attırdım ve gaz filtrelerini değiştirdim onun haricinde hiç bir sıkıntı yaşamadım tavsiye ederim.

lpg ile ölçüm yapan arkadaşlar. bu ölçümü yaparken deponuzu ilk doldurduğunuz yerde mi tekrar full yapıyorsunuz? yoksa ikiside farklı mı? eğer farklı ise sonuç hatalı çıkar. aynı markanın pompası olsa bile farklı çıkar. çünkü, yola çıkmadan depoyu full yaptığınız pompanın basıncı ile ikinci dolum yaptığınız pompanın basıncı aynı olmaz. onun için şu yapılabilir. ankaradan doldurursun depoyu km sıfırlarsın. antalyaya gidip gelirsin tabiki bu sırada lpg yetmez. yolda full yapmazsında örnek olarak 50 ytl lik alrsın. sonra memleketine gelince yola çıkarken full yaptığın pompaya yanaşıp tekrar full yaparsın. yolda aldığın litreyide üstüne eklersin. en net böyle çıkar. bende bir ara tüplü araç vardı pompacı 50 lt depoya 65 litre gazı sıkıştırmış. ankaraya yola bir çıktım sungurluya geldim hala ilk lamba sönmedi. nasıl zevkten dört köşeyim. araba manyak az yakıyor diyorum. ankarada full yapıp geri dönerken hiç ilgisi yok sungurluya 1 saat kala lamba söndü(samsun-ankara arasında sungurlu yolun yarısıdır). anladım tabi. samsuna gidince pompacıyla konuştum. pompacı:"ağabey, sen ankaraya gidiyorum deyince bende lpg istasyonu aramayasın diye fazla doldurdum dedi". (o zamanlar yeni çıktığından yaygın değildi). yani lpg de ölçümün çok hassas yapılması gerekiyor bana göre. tabi benimki bir görüş açısıdır. nasıl karşılarsınız yada katılır mısınız, cevap beklerim.:cool:

ayrıca dizele nasıl tüp takılıyo kaça takılıyo ne kadar tasarruf var bilen varsa lütfen:help:

kaç yakıyokı takcan :)

bizde 1 ay önce taktırdık...2500 km yolu 350 ytl ile gittik geldik...yakıtı ise yer yer degişti 115 yaktı 160 yaktı 140 yaktı yani ortalama 145 yaktıı.cok memnunum lpg den taktırdıgıma hiç pişman olmadımm...

bana diyorsanız 20 ykr yakıyorum uzun yolda ise 16 ykr. eğer bu zamlar bu hızla giderse düşünürüm

benim arabada hemen hemen o kadar yakıyor manisanın içinde dolastım köy yollarında yavas yavas kullandım tam 510 km yarım depo astra 2001 comfort

lpg ile ölçüm yapan arkadaşlar. bu ölçümü yaparken deponuzu ilk doldurduğunuz yerde mi tekrar full yapıyorsunuz? yoksa ikiside farklı mı? eğer farklı ise sonuç hatalı çıkar. aynı markanın pompası olsa bile farklı çıkar. çünkü, yola çıkmadan depoyu full yaptığınız pompanın basıncı ile ikinci dolum yaptığınız pompanın basıncı aynı olmaz. onun için şu yapılabilir. ankaradan doldurursun depoyu km sıfırlarsın. antalyaya gidip gelirsin tabiki bu sırada lpg yetmez. yolda full yapmazsında örnek olarak 50 ytl lik alrsın. sonra memleketine gelince yola çıkarken full yaptığın pompaya yanaşıp tekrar full yaparsın. yolda aldığın litreyide üstüne eklersin. en net böyle çıkar. bende bir ara tüplü araç vardı pompacı 50 lt depoya 65 litre gazı sıkıştırmış. ankaraya yola bir çıktım sungurluya geldim hala ilk lamba sönmedi. nasıl zevkten dört köşeyim. araba manyak az yakıyor diyorum. ankarada full yapıp geri dönerken hiç ilgisi yok sungurluya 1 saat kala lamba söndü(samsun-ankara arasında sungurlu yolun yarısıdır). anladım tabi. samsuna gidince pompacıyla konuştum. pompacı:"ağabey, sen ankaraya gidiyorum deyince bende lpg istasyonu aramayasın diye fazla doldurdum dedi". (o zamanlar yeni çıktığından yaygın değildi). yani lpg de ölçümün çok hassas yapılması gerekiyor bana göre. tabi benimki bir görüş açısıdır. nasıl karşılarsınız yada katılır mısınız, cevap beklerim.:cool:

Depomda hiç gaz yokken konya yolunda anavatan partisi yakınlarındaki shell den fulledim sesli ikaz gelinceye kadar 585 km oldu antalyada hava sıcak olduğu için depoyu fulleyemedim yani gelirken full depo deneme şansım olmadı

standart 30 ytl alıyorum her seferinde en az 200-250 km.. sanırım en iyi ölçüm benim :)

Geri