BM2618 Corsa D 13

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sercan89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sercan89

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar 1 ay öncesine kadar aracımı teslim almış bulunmaktayım , konu açmaya forumu takip etmeye pek fırsat bulamadım.. Bi kaç bişey yaptım paylaşmak ve fikirlerinizi almak isterim..
Aracım 2013 1.2 easytronik essantia

Şu sıra encok ihtiyac duyudgum şey kol dayama nerden bulurum güzel bişey yardımıcı olursanız sevinirim. Aksaraya bakındım bi ara hazırda yoktu hiç bişey kimisi 50 60 diyor kimisi 200 alan takan kulllanan varsa yardımcı olursanız sevinirim.. Sahibinde bi kaç bişey buldumda canlı görmeden almak pek istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler..

Turuncu ampul ve filtre aldım şimdilik..
Kısa bide filtre videosu cektim..

rrab.jpg

9irt.jpg

Sürekli kapalı garajda olmasına ramen başımıza gelen bu astara kadar olan çizik.. :/

ozrg.jpg

Buda video

http://www.youtube.com/watch?v=Fm7tNt4OuOE

Sercan aramıza hoşgeldin...
Kol dayama bizim içinde büyük eksiklik şuan alamıycam ama gittigidiyor.com üzerinde 120 tl bardaklığa direk olarak geçen ve herhangi bir şekilde vidalamadığın kol dayama var en sağlıklısı o duruyor gibi. diğerleri kalitesi nolursa olsun belli bir zsamandan sonra ses yapıyor... filtre marka model belirtirsen güzel olur aslında.
birde hangi semttesiniz?

Sercan aramıza hoşgeldin...
Kol dayama bizim içinde büyük eksiklik şuan alamıycam ama gittigidiyor.com üzerinde 120 tl bardaklığa direk olarak geçen ve herhangi bir şekilde vidalamadığın kol dayama var en sağlıklısı o duruyor gibi. diğerleri kalitesi nolursa olsun belli bir zsamandan sonra ses yapıyor... filtre marka model belirtirsen güzel olur aslında.
birde hangi semttesiniz?

Hoşbulduk teşekkür ederim..
Ya sahibinde buldum 1 2 tane delmesiz direk montaj olanda görmeden sipariş vermek istemedim.. Araç otomatik olunca sağ kolum ciddi agrıo =) Eski araçta alışmışım bunda olmayınca sağ kolum düşüyo direk =)
Filtreye gelince markası modeli bişeyi yok valla , gördüm aldım direk 30 lira.
Kendi filtreni söktüm kolayca yerine bunu monte ettim. Filtre almadan bi kaç gün öncede agzı açık bi şekilde geziyordum :) ilk havayı çekişteki sesi muhteşem sanki 2lt v6 sanırsanız :)

mn5f.jpg

k0m9.jpg

Keşke bende o kilometrelerde olsam...

Sercan aramıza hoşgeldin , araç çok güzel bendede 1.4 'ü var öncelikle sana şunları söyleyim

Çizik konusunu çok kafana takma servisine git orada ücretsiz olarak rötuş attır baktın ki çizik kapanmadı (ki derinse kapanmaz zaten) kaskon varsa ki vardır büyük ihtimalle git autoking'e çiziği mini onarımdan yaptır hem böylece kaskon bozulmamış olur hemde çizik tamamen kapanır

Filtre konusuna gelirsek ben corsama şuana kadar 2 kez açık hava filtresi alıp taktım bir süre sonra sıkıldım çıkardım neden dersen (benimde aldığım seninki gibi markasız 30-40 liralık birşeydi ve videodaki sesin aynısını veriyordu)

Açık hava filtreleri (özellikle markasız olanları) aracı inanılmaz boğuyor , performansı arttıracağına düşürüyor , bana inanmazsan boş bir yolda önce git açık hava filtresi ile 0-100 km denemesi yap sonra birde stock yani orjinal hava filtreni takıp öyle 0-100 km denemesi yap ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsın

Diğer bir dez avantajı ise ses olayı , tamam sesi iyi güzel veriyorda uzun yolda kafa şişiriyor özellikle araçta oturanların hayırdır hocam arabanda sorunmu var egzozmu patlak ? gibi sorularına maruz kalıyorsun kimsenin aklına filtre gelmiyor daha çok motorda sorun varmış gibi geliyor

Özellikle klima açıkken motor daha çok havaya ihtiyaç duyduğu için çok düşük devirlerde bile acaip bir ses çıkıyor filtreden bana soracak olursan bu ses iyi ama bir süre sonra kafa ütülemeye başlıyor emin ol

Ben şuan orjinal yani stock hava filtremi kullanıyorum

Hem sessiz , hem hepsinden performanslı hemde ekonomik :)

Kazasız belasız sürüşler

Sercan aramıza hoşgeldin , araç çok güzel bendede 1.4 'ü var öncelikle sana şunları söyleyim

Çizik konusunu çok kafana takma servisine git orada ücretsiz olarak rötuş attır baktın ki çizik kapanmadı (ki derinse kapanmaz zaten) kaskon varsa ki vardır büyük ihtimalle git autoking'e çiziği mini onarımdan yaptır hem böylece kaskon bozulmamış olur hemde çizik tamamen kapanır

Filtre konusuna gelirsek ben corsama şuana kadar 2 kez açık hava filtresi alıp taktım bir süre sonra sıkıldım çıkardım neden dersen (benimde aldığım seninki gibi markasız 30-40 liralık birşeydi ve videodaki sesin aynısını veriyordu)

Açık hava filtreleri (özellikle markasız olanları) aracı inanılmaz boğuyor , performansı arttıracağına düşürüyor , bana inanmazsan boş bir yolda önce git açık hava filtresi ile 0-100 km denemesi yap sonra birde stock yani orjinal hava filtreni takıp öyle 0-100 km denemesi yap ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsın

Diğer bir dez avantajı ise ses olayı , tamam sesi iyi güzel veriyorda uzun yolda kafa şişiriyor özellikle araçta oturanların hayırdır hocam arabanda sorunmu var egzozmu patlak ? gibi sorularına maruz kalıyorsun kimsenin aklına filtre gelmiyor daha çok motorda sorun varmış gibi geliyor

Özellikle klima açıkken motor daha çok havaya ihtiyaç duyduğu için çok düşük devirlerde bile acaip bir ses çıkıyor filtreden bana soracak olursan bu ses iyi ama bir süre sonra kafa ütülemeye başlıyor emin ol

Ben şuan orjinal yani stock hava filtremi kullanıyorum

Hem sessiz , hem hepsinden performanslı hemde ekonomik :)

Kazasız belasız sürüşler

Hoşbulduk teşekkür ederim. 1.4 bende tam otomatik olanını dusunmuştum ama sonradan vazgeçtim , okadar verene kadar gider dsg polo alırım dedim açıkcası.

Servise bidaha gidiceğimi sanmıyorum , şu araba konusunda hiç bi yetkili servislerden yuzum gulmedi benim yada olumlu bişi..
Kontrole bıraktıgım , almaya gittiğimde servis mudurumu artık neyi bilmiorum adam yuzume bile bakmadı kafasını pc den kaldırıp , ağzından kerpetenle laf alınıyo , ucretsiz işlemlerde böylelerdir belkide bilmiyorum , zaten servise karşı olan biriyim dahada gitmem. Afl far soruyorum , aracınızın uzerindeki fardan mı soruyorsunuz diye bi cevap alıyorum gerisini siz düşünün..
Bayramdan sonra bi autoking e ugramaya çalışıcam inş.

Filtreye gelince , zaten sesi takılan filtre vermiyor , markalı yada markasız olması onemli değil ses için.. bogazı açıkta bıraktıgınızdada ses aynı.
Performans için bişey diyemicem , zaten hava filtresi ne kadar guc verebilirki =) 2lt v8 araçlara bile 2 3 hp den başka bişi katmıyor hissedilmiyor bile.
Ben sadece ses almak için taktım , evet bazen kafa açıyor bazende cok tatlı geliyor. 120 130 dan sonra kulaklarım cınlıyo biraz sesinden. 4 bin d sonra yırtma sesi affettiriyo kendini :)
Bayram dolayısla sökücem zaten filtreyi , bogup bogmadını bi bakıcam..

İlgin için tşk ederim..

Dün akşam plakalıkları söküp çift taraflı bantla yapıştırdım , ( plakalıkları odağın onunden geçerken fırlatıp atıcam , alırken 3 kez söyledim koymayın diye her ne kadar tamam densede almaya gittiğimde böm böm bakışlar oldu )

Ve kolcağı monte ettik yine çift taraflı bantla, biraz geride kaldı ama uzatınca bi 6 7 cm kadar geliyor ve tam oturuyor kola.

vbsd.jpg

zgok.jpg

lv69.jpg

rtz8.jpg

pkk9.jpg

Filtre birazdaha canlanmış sanki :)

http://www.youtube.com/watch?v=VyibDz1DkLM

Çift taraflı bant ne kadar verimli olacak belirli bir kullanımdan sonra onunla ilgili oarak görüşleride paylaşırsan sevinirm.
Eğer üst kısım hareketli ve öne doğru geliyorsa sıkıntı yok yoksa arka tarafta kalmış galiba bu modeller hep birbirinin benzeri :) eğer bu model tercih edilecekse armstre falan dünya kadar para vermeye gerek yok

Çift taraflı bant ne kadar verimli olacak belirli bir kullanımdan sonra onunla ilgili oarak görüşleride paylaşırsan sevinirm.
Eğer üst kısım hareketli ve öne doğru geliyorsa sıkıntı yok yoksa arka tarafta kalmış galiba bu modeller hep birbirinin benzeri :) eğer bu model tercih edilecekse armstre falan dünya kadar para vermeye gerek yok

Gayet sıkı tutuyor abi , kendini bırakacagını sanmıyorum , umarım bırakmaz, dedipim gibi forumdan bi arkadaş aynısı kullanıyor aynı şekilde çift taraflı banta ondada atma bırakma olmamış henuz.
Aynen abi armstre ye 150 200 para vermeye değmez sonuçta kol koymaktan başka işe yaramıyor , ve evet dediğim gibi biraz geride kaldı ama öne 6 7 cm kadar uzuyor öne , tam oturuyor kola , dirseğe.

Geri