Boya hatası için bakım hediyesi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cocotr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cocotr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar,

6 Agustosta aldığım Astra'mın 2 yerinde boya altında hava kabarcığı kaldığında noktalar vardı, çok ufak şeyler. Normalde bunların bayi tarafından görülüp, fiyata yansıtılması gerekiyormuş ama ben artık aracı aldığımdan bu mümkün olmadı.

Bölge müdür bu hatadan dolayı özür dileyip ilk bakımımı hediye edeceğini söyledi , ben de cam altlarına krom çıta yaptırmak istiyordum bir de onu hediye etmesini rica ettim, onu da hediye etti.

Ztn aracı alırken de olsaydı, %1 yani 360 ytl bi indirim olurdu, kaybınız olmadı dedi. Tabii ben buna inanmalımıyıyım, yani belki bir bakım daha hediye edilmeli miydi?

Böyle bir durum başına gelen Opel'ci var mıdır forumda ?

opele helal olsun.neden derseniz?arkadaşımın başına gelen bir olayı sizlerle paylaşayım.
arkadaşım 0 km bir hyundai getz aldı.onun aracında da yaklaşık 2 ay sonra kabarcıktan dolayı arabanın tavanında boya kabarması vardı.servise gittik ve bu bölgeyi gösterdik.garantiden dolayı arkadaş buranın yapılmasını talep etti.servisin verdiği yanıt şuydu:kullanım hatası.bunun üzerine bişey düşürmüşsünüz dedi.arkadaş üzerine bişey düşse kabarma değil göçük olur dedi.ama servis kabul etmedi.boyama için de 250 ytl istediler.
opele bu sebeple teşekkür ediyorum.her zaman opel.

bana normal gibi geldi.

orta kol dayama olayı ne kadardır acaba ya da cruise kontrol, onları da isteyebilirdim ..

Arkadaşım;

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri uyarınca seçimlik haklara sahipsin, aldığın araç ayıplı mal olarak nitelendirilmektedir...

1- Bedel tenzili isteyebilirsin,
2- Akdin feshi ve ödenen bedelin iadesini isteyebilirsin,
3- Aracın ücretsiz tamirini isteyebilirsin,

Bu haklardan faydalanabilmen için noter vasıtasıyla ayıp ihbarında bulunmanız gerekmektedir...

Daha sonra tüketici mahkemesinde bu haklardan birini talep edebilirsiniz...
(tüketici mahkemelerinde açılan davalar harca tabi değildir)

Başımızdan geçen bir olayıda sizinle paylaşmak isterim, A.C. 2005 tarihinde H...... Elentra marka araç satın alır, bir kaç ay sonra bir oto yıkamacı araçın boyasında topluiğne başı büyüklüğünde kabarmalar olduğunu söyler fakat bu kabarmalar çok dikkat edilmedikçe görülecek gibi değildir, A.C. servise gider servis şahsı oyalar...Daha sonra ithalatcı firma olan H...... A...... AŞ.'ye ihtarname (ayıp ihbarı) çekilir...Yine bir gelişme olmayınca dava açılır ve yapılan keşif ve bilirkişi incelemesinde bu kabarmaların fabrikasyon hatası olduğu ortaya çıkar ve şahıs faiz ve masraflarla birlike yaklaşık araca ödediği bedelin iki katını almaya hak kazanmıştır... Bilginize...

Arkadaşım;

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri uyarınca seçimlik haklara sahipsin, aldığın araç ayıplı mal olarak nitelendirilmektedir...

Bu haklardan faydalanabilmen için noter vasıtasıyla ayıp ihbarında bulunmanız gerekmektedir...

Başımızdan geçen bir olayıda sizinle paylaşmak isterim, A.C. 2005 tarihinde H...... Elentra marka araç satın alır, bir kaç ay sonra bir oto yıkamacı araçın boyasında topluiğne başı büyüklüğünde kabarmalar olduğunu söyler fakat bu kabarmalar çok dikkat edilmedikçe görülecek gibi değildir, A.C. servise gider servis şahsı oyalar...Daha sonra ithalatcı firma olan H...... A...... AŞ.'ye ihtarname (ayıp ihbarı) çekilir...Yine bir gelişme olmayınca dava açılır ve yapılan keşif ve bilirkişi incelemesinde bu kabarmaların fabrikasyon hatası olduğu ortaya çıkar ve şahıs faiz ve masraflarla birlike yaklaşık araca ödediği bedelin iki katını almaya hak kazanmıştır... Bilginize...
bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler...

Arkadaşım;

:good::good:

mantıklı olanda bu ama bizim ülkemizde bizi kandırmaya çalışıyorlar.halbuki al değiştir dimi senin zararınmı yolla almanyaya opel zarar edecek.malesef ülkemizde kraldan çok kralcılar var!!!

Dediklerinizi yaparken arabayı geri vermem gerekiyor mu yoksa kullanmaya devam edebiliyor muyum?

Bir de değer mi ya bunları yapma, neticede srkn'ın dediğine göre bu işten cebime para bile kalabilir..

ben olsam uğraşırdım arkadaşın verdiği örnekte tazminat filan yaklaşık 2 araç parası almış.para olayına gireceksen o türlü daha çok para kalır cebine.bence tüketici dernekleriyle iyice bir konuş seni bir avukata yönlendirsinler.çünkü aracını kabarcıklı binmen içine sinecekmi bilmiyorum ama benim sinmezdi.belki ilerde daha büyük problemler çıkar.şimdi içine kurt düşürmek istemiyorum ama bir hakkın varsa(ki bence var olması lazım bu olay senin suçun değil) hakkını sonuna kadar aramalısın...

Geri