Boya hatası için bakım hediyesi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cocotr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu kabarcıklar araba alındığında beri olan, boya altında kalan tozlardan fln olan şeyler ve gerçekten çok ufaklar. Hani ilerde sorun çıkaracağından değil ama uraşıp para kazanmak ve sonrasında da parayla 2007 yerine 2008 araç almak için olabilir.

Bir de firma ilgilenip yardımcı olmaya çalıştı, bu genede mahkemenin arabanın parasını geri vermesine kadar gidebilir mi ?

ben olsam uğraşırdım arkadaşın verdiği örnekte tazminat filan yaklaşık 2 araç parası almış.para olayına gireceksen o türlü daha çok para kalır cebine.bence tüketici dernekleriyle iyice bir konuş seni bir avukata yönlendirsinler.çünkü aracını kabarcıklı binmen içine sinecekmi bilmiyorum ama benim sinmezdi.belki ilerde daha büyük problemler çıkar.şimdi içine kurt düşürmek istemiyorum ama bir hakkın varsa(ki bence var olması lazım bu olay senin suçun değil) hakkını sonuna kadar aramalısın...

Bu yaklaşım pek hoş gelmedi bana.Amaç üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek?Adamlar zaten hatalarını kabullenip zarara karşılık bir çözüm önermişler, bu işe kazanç kapısı gibi yaklaşmamak lazım.Eğer adamlar yürü işine kardeşim deseler sonuna kadar uğraşılırdı...

bencede sadece bunun gibi bir durum için uğraşmak yanlış olur. Çünkü, adamlar zaten yardımcı olacaklarını söylemişler.

Bu yaklaşım pek hoş gelmedi bana.Amaç üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek?Adamlar zaten hatalarını kabullenip zarara karşılık bir çözüm önermişler, bu işe kazanç kapısı gibi yaklaşmamak lazım.Eğer adamlar yürü işine kardeşim deseler sonuna kadar uğraşılırdı...

yok abi yaklaşımı şu yüzden yazdım arkadarş verilecek ücretsiz bakım çıtalarla daha fazla kar ederim uğraşmadan demiş bende onun üzerine dedim uğraşırsan daha fazla kar edersin işin içinde para varsa uğraş demek istedim...

benim astramda da 5-6 yerde sanki boya altında toz kalmış gibi noktacıklar var arabayıda mayıs ayında almıştım hiç aklıma gelmedi böyle bi yaklaşım acaba bunları göstermelimiyim arkadaşlar ?

yaa yazıktır günahtır kaç kişi o servisten ekmek yiyor....

direk opeli mahkemeye verecekseniz verin...(elin gavuru:D:D)

yaa yazıktır günahtır kaç kişi o servisten ekmek yiyor....

direk opeli mahkemeye verecekseniz verin...(elin gavuru:D:D)

aslında o açıdan doğru ama bu servisin suçu değilki fabrikasyon yani eğer böyle bir hakkı varsa tüketicinin servisin değiştirip aracı almanyaya postalaması lazım.bide birşey durdum almanyada ve avrıpada sattığı opeller daha kaliteliymiş nekadar doğru bilmiyorum???

benim astramda da 5-6 yerde sanki boya altında toz kalmış gibi noktacıklar var arabayıda mayıs ayında almıştım hiç aklıma gelmedi böyle bi yaklaşım acaba bunları göstermelimiyim arkadaşlar ?

tamamen aynı sorun, eğer gidip gösterirsen kesinlikle bişiler koparırsın benim gibi.

Bense forumdaki yazılanlardan sonra şöyle düşündüm, ben kabarcıklı arabaya binmek veya 2. elde satarken alana bunun sorun olmadığını orjinalden öyle geldiğini anlatmakla uraşmak istemiyorum. Parasını almak tamam karlı olabilir ama ben gene aynı arabayı alırım, yani değişmesini de isteyebilirim. Ama tabi camlara film, sonax, yapıldı ve 3000 km oldu araba. Bunları tekrar yaptırmak bana masraf olacak.

En önemlisi dava süresince arabasız mı gezicem?

Bilmiyorum aklımda hiç olmayan birşeyi getirdiniz...

Elbette bu işi kazanç kapısı gibi görmek etik değil ancak haklarımız bilirsek
taleplerimizi de o doğrultuda yapabiliriz...

Şifahi olarak pronlemi kabullenmek bazı durmlarda yeterli olmuyor (servisler çoğunlukla müşteriyi oyalarak zamanaşımı sürelerini doldurmaya çalışıyorlar)

Ayıplı mallarda; bu gizli ayıp ise (kullanımla ortaya çıkabilecek) ayıbın ortaya çıktığı tarihten intibaren 30 gün içerisinde karşı tarafa ihbarda bulunmak gerekiyor...

Ayrıca yargılama devam ederken aracı teslim etmeniz gerekmiyor....Davanın sonunda (eğer akdin feshi ve semenin iadesi şıkkını seçtiyseniz) mahkemece karara bağlanan paranın tarafınıza ödenmesini müteakip aracı iade ediyorsunuz...

Geri