Boya koruma ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında

ASTRAloji

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,

Aracıma 2 hafta önce full boya koruma yaptırdım.bütün dairesel çizikler giderildi,küçük rötuşlar yaptırıldı.2 haftadır yıkatmadım arabayı.Hava şuan çok güzel.Aşşağıya inip yıkayım diyorum.hırdavatçıya gidip 1-2 tane sünger alayım diyorum.Boya korumadan sonra dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ? Fırça ile yıkamamam gerektiğini biliyorum.köpürtmek için ne kullanmamı önerirsiniz ? neler yapayım ? neler alayım ?

Merhabalar,

Aracıma 2 hafta önce full boya koruma yaptırdım.bütün dairesel çizikler giderildi,küçük rötuşlar yaptırıldı.2 haftadır yıkatmadım arabayı.Hava şuan çok güzel.Aşşağıya inip yıkayım diyorum.hırdavatçıya gidip 1-2 tane sünger alayım diyorum.Boya korumadan sonra dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ? Fırça ile yıkamamam gerektiğini biliyorum.köpürtmek için ne kullanmamı önerirsiniz ? neler yapayım ? neler alayım ?

süngerde aracınızı çizer hemde acımadan :( en ıyısı mıkrofıber eldıvendır ;) Kullandıgınız sampuana dikkat edin , cilalı oto sampuanı alabılırsınız eger istersenız şu konuya bakın , hırdavatcıda bundan satılabilir ;)
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=92263

şu mikrofiber eldiven neyin nesidir ? hırdavatçıda bulabilir miyim olcay ? ne kadardır :D

Olcay'ın dediği gibi mf yıkama eldivenleri var geçen şok marketlerde 5liraya parex mi patex mi o markadan vardı kolay bulunur bi ürün.
Aracı kendi yıkama imkanın varsa başkasına bırakma arabayı en çok çizen şey yanlış yıkamadır.
çift kova tekniği,doğru araba yıkama yolları falan yazdığında istemediğin kadar sonuç çıkıyor en pratik çözümde petrollerdeki köpüklü yıkama bölümleri suyla ağır kalıntılar döküldükten sonra köpük sonra tekrar su kir hala kalıyorsa ufaktan bi perde köpük sıkılıp eldivenle girişilebilir.
Kullanılan ürünleri bilmiyorum ama en azından bu şekilde 3-5 ay gider koruma ;)

Ekleme; Olcay'ın kullandığı ne kadar hava basarsan o kadar tazyik yapar ki bu sana bağlı yanlış bilinen bi olay tazyik zararlı değil kaportanın dibine dibine tutman zararlı başkasına yıkatırkende zaten basınçlı suyu çok yakından tutturma. Eldiven şu püsküllü şeyler
https://www.google.com.tr/search?q=...NCM7Tsga70oGwCA&ved=0CC0QsAQ&biw=1517&bih=714

bunların olayı gözeneklerinin mikro seviyelerde olması ve fırça ve süngerde gözlenen o taş toprak sıkışmasını yapmaması. yoksa düşünüldüğü gibi yumuşak fırça çizmez diye bi olay yok arasına sert cisim sıkışma ihtimali olan her nesne çizer. işi daha ayrıntıya dökersek mf bezlerin bile çizdiğini söyleyebiliriz ama nasıl bi yüzeyi tabi uygulamayla ipek gibi parlatılmış ve yumuşatılmış yüzeyi çizer :)

Son düzenleme:
yok yok aktif olarak kullanıyorum... hırdavatcıda olabılır . 5-10 tl arasında...

yok yok aktif olarak kullanıyorum... hırdavatcıda olabılır . 5-10 tl arasında...

O vakit ben kaçar :) adaş ve olcaya teşekkürler. aldığım malzemelerin ve yakındıktan sonraki görüntülerini koyarım buraya :)

siyah arabayı heleki en başta tazzik ile kirini dökmen en güzeli..sonrasında çağrı ve olcay ın dediği eldivenlerden bulacan,buldumu iki tane alacan biri sana biri bana :) onunla bastırmadan sık sık suyunu tazeleyip döncen...sonra hortum su ile sabunu dök..kuruladıktan sonra bi hızlı cila geçicen..yemede yanında yat...

siyah arabayı heleki en başta tazzik ile kirini dökmen en güzeli..sonrasında çağrı ve olcay ın dediği eldivenlerden bulacan,buldumu iki tane alacan biri sana biri bana :) onunla bastırmadan sık sık suyunu tazeleyip döncen...sonra hortum su ile sabunu dök..kuruladıktan sonra bi hızlı cila geçicen..yemede yanında yat...
hemen kargoluyorum canercim :D geliyo resimler.Senin msgını geç gördüm.yani araba bitmişti.ama dediklerinin %70-80 ini uyguladım.resimleri hazırlayım

Geri