Bu araba hala niye çok yakıyo ? ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Babu_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar oktan sayısı ne kadar yüksekse daha iyi olur motor diye birşey yok ... küçük motorlarda kullanmayın demelerin sebebi motorun erken ateşlemesi ve vuruntular sonucu motoru zorlamasıdır...97 yada 95 kullanılabilir aracınızda ....
Katalizatçr(ayrıştırıcı) iptalse araç çok yakabilir Beyinden olabilir cihaza bağlatp kontrol ettirin... EGR motorun çalışmasını engelleyebilir kurum temizliği yada iptal ettirebilirsiniz... sıcaklık müşiri çekişi etkileyebilir şöyleki motor çalışmasıckalığında erken fan açıyorsa motordan max. verim alınmayabilir...duman atıyorsa yakıt sistemini kontrol ettirin ama kat. iptal demişsiniz dumanı kattan dolayı atabilir yada subablar kurumdan dolayı oturmuyordur yerine ve motor yağ yakabilir ve sonucundan kara duman atabilir...çiğ benzin atmasının sebebi ise ya motor çok zengin karışımla çalışıyor yada yanma odasındaki yakıtı tam yakamıyor ... enjektörleri kontrol ettirin işeme yapıp yakıtı püskürtemediğinde havayla tam karışamayın çiğ benzin atabilir...şu anlık diyeceklerim bu kadar ...saygılar..

Kardeş ilgin için öncelikle teşekkürler..

Şimdi dediğin varsayımların tamamını olmasada çoğunu denedik ve şu kanaate vardık. 2 sensörlü araçlarda yani gazı hem girişte hem çıkışta ölcen araçlarda kat iptali sakıncalı bir olay.Ve benim aracımda kat iptal durumda. Bu suretten dolayı araç beynine sürekli yanlış bilgiler gönderildiğinden araç hem stop etmekte yeterli karışım gelmediğinden hemde çok yakmakta.Yarın bi beyin ustasına gidicem bakalım inşallah problem beyinde olmaz yani beyin problem çıkmaz.Eğer çıkmazsa çıkmacıların yolunu tutucağıma benziyor...

Yanlış bilgi, 97 oktan benzin almanızın bir zararı olmaz. Faydası olur mu, o hala tartışma konusu. Ben sürekli 97 oktan alıyorum, zaten depoyu fulleseniz bir kaç ytl farkediyor.

sorun yaratır demedim ki ?? sadece alma dedim. gereksiz çünkü o araca. boşuna extra para verir arkadaş.

sorun yaratır demedim ki ?? sadece alma dedim. gereksiz çünkü o araca. boşuna extra para verir arkadaş.

97 oktan alma diyince zararı varmış gibi algıladım,pardon. Fakat arkadaşın sorunu maddiyat değil, aracındaki problem.

en yakın servise bi git... jip mi bu araba...

Servise götürün

Arkadaşlar katalitik konvektörün sökülmesi(çoğumuz tıkandığı için söktürüyoruz) hususunda ustalar sorun olmaz diyor,gördüğüm kadarıylada 10 yaşın üstündeki araçların birçoğunda k.konvektör yok.
Şunu çok merak ediyorum opel kullanan arkadaşlar,katalitik konvektörü olmayan herkes bu yada buna benzer sorumlar yaşıyor musunuz?
Birde şunu duymuştum katalitik konvektör iptalini yapan ustanın bu işi iyi bilmesi gerekiyormuş.konvektör iptali yapılırken konvektörde bulunan sensör ile ilgili bi işlem yapıyorlarmış.
Bence sen bide bu konuyu araştır.Bahsettiğin arızalarla ilgisi olabilir.

Geri