çalıntı opel corsa 1.7 dti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zafzaf00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben arabayı gördüm yanımdan geçti sağ ön camı patlaktı dikkatimi çekmişti. bilhakis opel olaması dikkatimi aldı. beyaz tek kapı idi. yaklaşık -4-5 ay oldu galiba . ilk gördüğümde anlamıştım zaten. metroport avm den aşağı yan yana indik bir süre dik dik baktım içindeki kıl oldu çekti sağa bekledi. ben köprü altından şirin evlere girdim peşimden geldi goodyear lastikçinin rampasına çıktı ordan sonrasını bilmiyorum

adam hatta kirli sakallı 1.65-1.70cm boylarında esmer siyah tenli idi. ama çok panik halinde idi. sanıyorum ben çalındığı gün görmüşüm. ama o zamanlar opel üyesi değildim. haziran gibi çalınmış galiba. ben arabamı temuz gibi almıştım. akşam 20.45 gibi bir saatti dereyolunda eve gidiyorum . keşke takip etseymişim

Evet Volkan haziranda çalındı ama saat gece 04:00-08:00 arası çalındı. Gece hanım camdan baktığında araba kapıda imiş. Sen aynı gün görmemişsindir, plakayı falan okudunmu. cantlar falan aynımıydı. gerçi giden arabada görmek zor:)adamlar aynı plaka ile çalınan araba ile o kadar zaman sonra dolaşıyorlarsa (sen arabayı temmuzda aldığına göre) ya aptallar ya da arkaları sağlam yere dayalı. Zaten polis olduğunu telde söyleyen kişiler arabanın bayrampaşa emniyet otoparkında olduğunu anahtarı yanınıza alıp gelin demişlerdi. Baldızda sorularla sıkıştırınca adamlar teli kapamış bi dahada aramamışlardı. Büyük ihtimalle polis taklidi ile başımıza iş açacaklardı. Bizde kasko olduğundan zorlamamıştık. Araba içinde çalınan ufak tefek kişisel eşyalar ve çok sevdiğim tahminen o gün arabada olan güneş gözlüğüme üzülmüştüm:)
Artık araba kanunen kaskoya ait zaten. Ama arabayı görüp adamı indirip dövmek serbest:)

Son düzenleme:
Plakası: 34AU2013 Markası: OPEL Modeli: 2003 Sahip Belge Tarihi: 09.10.2006 Tescil Birimi: BEŞİKTAŞ Renk 1: BEYAZ Renk 2: - Cinsi: OTOMOBİL Çalıntı Mı: EVET Hak Mahrumiyeti:YOK

Neticede araç halen bulunamamış, kayıtlarda çalıntı olarak görülüyor.

Plakası: 34AU2013 Markası: OPEL Modeli: 2003 Sahip Belge Tarihi: 09.10.2006 Tescil Birimi: BEŞİKTAŞ Renk 1: BEYAZ Renk 2: - Cinsi: OTOMOBİL Çalıntı Mı: EVET Hak Mahrumiyeti:YOK

Neticede araç halen bulunamamış, kayıtlarda çalıntı olarak görülüyor.
Bende ayda bir kontrol ediyorum Savaş abi hala bulundumu diye:) Gerçi Bi arkadaşımın eniştesi bulabilecek birisiydi arkadaşım araştıralım mı dedi dedi ama ben hiç bulaşma 1-2 güne kadar kaskodan alıcam zaten parayı dedim. zaten hırsızın kaldırdığı arabaya binmek içime sinmez. Herifler neler yaptı kimbilir...
İlk günlerde arkadaşa danışsaydım belki buldurmak isterdim ama aradan zaman geçip kaskodan para alma zamanı gelmiş ne yapayım o saatten sonra:( gerçi eniştesi birebir benim arkadaşım olsaydı beraber bulup adamı bi güzel yamultmak istememmi isterim tabiki:)
tek üzüntüm trigeri yeni değişmiştim arka bagajda dvd recorder vardı indirimden 50 tl ye kapatmıştım 300 tl lik aleti:) güneş gözlüğüm araçta gitti tek tesellim debriyaj bitikti değişecekti baldız acemiliğini atıyo diye bekletiyordum:)

Zafer abi sen almışsın paranı zaten :) Boşver dediğin gibi.

İş arkadaşımın başından geçen bir olay burası türkiye dedirtti bana; Arkadaşın rent-a car şirketi aracığı ile turculara v.s. kiraya verdiği Hyundai minibüs 3 yıl önce kiralayan kişi tarafından çalınmış, adamın adı v.s. olmasına rağmen ve -Dikkat!- doğuda bir ilde çevirmede yakalanıp araç sahinie telefon ile ulaşılmasına rağmen bürokratik işlemlerden dolayı adam araçla salıverilmiş.

Arkadaşımın ailesi aracın çalındığını resmi tutunaklarla tesbit edip EGM internetine koydurmuşlar ama araçtan sürekli soruşturmalarına rağmen haber alamamışlar. Tabi adamda piyasada yok..

Geçen hafta gelen bir telefon ile mutlu oldular araçları bulunmuş!! Araç 3 yıldır G.Antep emniyet otoparkında yatıyormuş :D:D Çalıntı olduğu resmi+trafikten bile düşürülen araç emniyet otoparkında unutulmuş.

Arkadaşımın abisi aracı almaya gittiğindede 5bin lira otopark parası istemişler :D:D Pazarlıkla!! 2 binliraya alıp geldiler tabi arac yattığı için bir dünya masraf yaptılar+trafik tescili v.s.

Uzun lafın kısası abi gözlüğün kılıfı emniyetin bir otopakında unutulmuş olarak duruyor olabilir.

Not: Arkadaşın abisine dava aç verdiğin parayıda geri alırsın demiş oradaki memurlar. Şimdi dava için hazırlanıyorlar :)

Ankara'da bir arkadaşımın arabası çalınmıştı. Araç altı ay boyunca trafikte dolaşıp durdu. Bir türlü yakalayamadılar. Altı ay sonra Eskişehir'de bir hırsızlık operasyonu sırasında ele geçirildi. İşin ilginç yanı adam araca son sistem müzik sistemi yaptırmış, kılıf taktırmış, egzosunu yenilemiş (arkadaş parasızlıktan yaptıramamıştı), direksiyon simidini yenilemiş. Yani kendi arabası gibi davranmış. Çalıntı bir aracın bulunamamasını biraz manidar buluyorum, sanki biryerlerden garantileri var gibi. Benzeri bir olayda mağdur olan bir kişi çalınan mallarını illegal yollarla 2 günde buldu. Bu tür tatsız olaylar mağdur vatandaşı kendi adaletini sağlama yollarına sevk ediyor ki bu da güzel birşey değil. Herkes kendi adaletini kendi sağlarsa nerede kalır hukuk devleti.

Ankara'da bir arkadaşımın arabası çalınmıştı. Araç altı ay boyunca trafikte dolaşıp durdu. Bir türlü yakalayamadılar. Altı ay sonra Eskişehir'de bir hırsızlık operasyonu sırasında ele geçirildi. İşin ilginç yanı adam araca son sistem müzik sistemi yaptırmış, kılıf taktırmış, egzosunu yenilemiş (arkadaş parasızlıktan yaptıramamıştı), direksiyon simidini yenilemiş. Yani kendi arabası gibi davranmış. Çalıntı bir aracın bulunamamasını biraz manidar buluyorum, sanki biryerlerden garantileri var gibi. Benzeri bir olayda mağdur olan bir kişi çalınan mallarını illegal yollarla 2 günde buldu. Bu tür tatsız olaylar mağdur vatandaşı kendi adaletini sağlama yollarına sevk ediyor ki bu da güzel birşey değil. Herkes kendi adaletini kendi sağlarsa nerede kalır hukuk devleti.

Savaş abi gene yerden göğe kadar haklısın. Bizde illegal yollara başvurmak istemedik. zaten çalanlar seni arıyo bilirsin duymuşundur arabanı sana para ile geri satıyorlar:)
Hiiiç işim olmaz, sonuçta kasko var. kasko şirketi düşünsün. zaten kasko işlerini kendim takip ettim ki Allah korusun iş uzarda aracın kaskoya devri gecikir araç ve çalanlar bir olaya karışır ondan sonra ayıkla pirincin taşını...
Kasko yönünden işi çok ciddiye alır ve kaskocuların çok canını yakarım. kaskoculara verdiğim her kuruşun karşılığını fazlası ile aldım Allaha şükür. poliçeleri iyi okumak ve aracı ile uğraşmadan sorunları direk genel müdürlükten siz onları değil onlara sizi aratarak halledin...
1 yılda 1 arabam çalındı parasını fazlası ile aldım
1 sol camım patlatılıp orjinal uyduruk kasetçalar teybim parçalandı hasarsızlığımı bozmadan piyasa değeri 500 tl lik usb mp3 cd vs kafası çıkan kenwood taktırdım
1 ön cama taş geldi çatladı hasarsızlık bozulmadan taktırdım
1 sağ arka kelebek (c3) kırıldı araçta bişey olmadığından boş gitmişler bunuda hasarsızlıktan yaptırdım...
poliçelerinizi iyi okuyun özellikle full kaskolarda...

1 sol camım patlatılıp orjinal uyduruk kasetçalar teybim parçalandı hasarsızlığımı bozmadan piyasa değeri 500 tl lik usb mp3 cd vs kafası çıkan kenwood taktırdım

tamam da abi bu da hak değil ki... sonucta siz o şekilde yapıyorsunuz, kasko şirketleri odemeler yapıyor bir ton, ben ve benim gibileri kaskoyu bozmayalım kullanmayalım diyoruz yeri gelıyor cepten yaptırıyoruz ufak şeyleri. bir sonraki prim dönemi aracımızın emsallerinin kasko şirketine tabiri caizse "geçirdiği" kadar primleri biz fazla ödemek zorunda kalıyoruz. yani sizin bu yaptıgınız işlem , kaskomu yenileyeceğim zaman belki kuruşlarla ölçülecek boyutta küçük bile olsa benim kasko prim imin artışına sebep olacak. bende bunda hak göremiyorum kusura bakmayın.

Son düzenleme:
tamam da abi bu da hak değil ki... sonucta siz o şekilde yapıyorsunuz, kasko şirketleri odemeler yapıyor bir ton, ben ve benim gibileri kaskoyu bozmayalım kullanmayalım diyoruz yeri gelıyor cepten yaptırıyoruz ufak şeyleri. bir sonraki prim dönemi aracımızın emsallerinin kasko şirketine tabiri caizse "geçirdiği" kadar primleri biz fazla ödemek zorunda kalıyoruz. yani sizin bu yaptıgınız işlem , kaskomu yenileyeceğim zaman belki kuruşlarla ölçülecek boyutta küçük bile olsa benim kasko prim imin artışına sebep olacak. bende bunda hak göremiyorum kusura bakmayın.

Melihciğim burada açıklamayı yeterli yapmadığımdan haklı olarak tepki göstermişsin:sorry:. o zaman konuyu biraz daha açıklayım kararı sen ver.
Benim teyp parçalandığında opel odak teyp için 550 600 tl liste fiyatıdır dedi. bende o zaman takmayın kasko ile görüşeceğim dedim ve hemen kaskoyu aradım. onlarında işine geldi. merak etme kasko hiçbir zaman kendi zararına iş yapmaz:) onlar servisten alacakları teybe o kadar para vereceklerine piyasada 500 e satılan teybi anlaşmalı yerlerinden daha ucuza mal ediyorlar...
ha full kaskoya normalden 100 200 fazla öderim kaskomu bozmadan bu tür hasarlarıda bedavaya yaptırırım oda benim en doğal hakkım...
yani benim bedavaya yaptırdığım iş senin primine 1 kuruş bile artı getirmez aksine primini ucuzlatır:)
şimdi anlaştıkmı. Anlayamadığın bir nokta varsa yaz gene daha açık yazayım ok:rolleyes:

zafer paranı aldıysan sorun yok ben büyük ihtimalle çalındıktan sonra gördüm adam cama muşaba koli bant ile yamamış neyse sağlık olsun

Geri