cam filmi sorun durum fikirleri

bilgini düzeltiyim arkadaşım fabrika çıkışı filimli araç yokdur bayiler sıfır araçlara kendileri aksesuar olarak takıyorlar bende arabayı alırken odakda vardı sıfır astra gtc de dedim lazermi camlar hayır dediler film biz yapdık hatta sonradan gördüm ön camda kağıt koymuşlar aracı filimli sipariş ederseniz ekstra 400 dolar diye ve gene hatta bunun konusu burda geçdiğinde bu forumdan bir arkadaş daha o showroomdaki arabayı görmüş burda konusu geçdi ben odak o filimleri ruhsata işletiyordur dedim sonuçda sıfır araca takıyorlar vede esasen yasa dışı bir şey yapıyorlar hemde adamlar simsiyah filim takıyorlar yani öyle 45 derecelik falan değil meyerse işletmiyorlarmış çok şaşırmışdım.. çünkü aldıkları paraya dışarda 5 arabaya filim çekilir... ben o aldıkları paranın içinde ruhsata işletme masrafları vardır diyede düşünmüşdüm ama öyle değilmiş.
kia da aynı şeyi istenirse sorentolara yapıyor yiğenimde var oda alırken filimli aldı ekstra para verip ama bunlar bayiler yapıyor fabrikalar yapmıyor...

senin o filim dediğin fabrika çıkışı camlar lazer camdır bmw 7.50 s500 s80 cls x5 lerdeki camları kast ediyorsun sanırım lazer yasak değildir çünkü lazer cam dönek renklidir yani güneş açdımı güneşi gördümü kararır kendinden hava kapadımıda açar kendinden yani tamamen sağlıksal düşünülerek tasarlanmış bir cam hemde ekonomi için tasarlanmış sonuçda güneşi kırıyor arabanın içi ısınmıyor hava civa için değil yani zaten film gibi adi ucuz bir şeyi hiç bir fabrikanın fabrika çıkışı aracına kullanıcağını sanmam sen git 100 bin euroluk araç yap git o araca ince 1 euroluk filim tak ayrıcada filim zahmetli bir iş ve filim denilen malzeme çok kalitesiz ve kısa ömürlü bir malzeme lazer pahalı olsada daha pratik sonuçda camlar fırınlanıyor o kadar heleki fabrika üretimde daha pratik olur filimde adam fabrikadan her çıkan araca filim çekerse vayki vay haline o fabrika ayda ancak 100 araba üretir :) birde hava yapıcak filim olmıycak tutmıycak adam filmi camdan gene çözücek falan bmw fabrikasının köşesinde işçileri camlara filim çekerken düşünüyorumda karadeniz fıkrası gibi :)) :))

bilgini düzeltiyim arkadaşım fabrika çıkışı filimli araç yokdur bayiler sıfır araçlara kendileri aksesuar olarak takıyorlar bende arabayı alırken odakda vardı sıfır astra gtc de dedim lazermi camlar hayır dediler film biz yapdık hatta sonradan gördüm ön camda kağıt koymuşlar aracı filimli sipariş ederseniz ekstra 400 dolar diye ve gene hatta bunun konusu burda geçdiğinde bu forumdan bir arkadaş daha o showroomdaki arabayı görmüş burda konusu geçdi ben odak o filimleri ruhsata işletiyordur dedim sonuçda sıfır araca takıyorlar vede esasen yasa dışı bir şey yapıyorlar hemde adamlar simsiyah filim takıyorlar yani öyle 45 derecelik falan değil meyerse işletmiyorlarmış çok şaşırmışdım.. çünkü aldıkları paraya dışarda 5 arabaya filim çekilir... ben o aldıkları paranın içinde ruhsata işletme masrafları vardır diyede düşünmüşdüm ama öyle değilmiş.
kia da aynı şeyi istenirse sorentolara yapıyor yiğenimde var oda alırken filimli aldı ekstra para verip ama bunlar bayiler yapıyor fabrikalar yapmıyor...
senin o filim dediğin fabrika çıkışı camlar lazer camdır bmw 7.50 s500 s80 cls x5 lerdeki camları kast ediyorsun sanırım lazer yasak değildir çünkü lazer cam dönek renklidir yani güneş açdımı güneşi gördümü kararır kendinden hava kapadımıda açar kendinden yani tamamen sağlıksal düşünülerek tasarlanmış bir cam hemde ekonomi için tasarlanmış sonuçda güneşi kırıyor arabanın içi ısınmıyor hava civa için değil yani zaten film gibi adi ucuz bir şeyi hiç bir fabrikanın fabrika çıkışı aracına kullanıcağını sanmam sen git 100 bin euroluk araç yap git o araca ince 1 euroluk filim tak ayrıcada filim zahmetli bir iş ve filim denilen malzeme çok kalitesiz ve kısa ömürlü bir malzeme lazer pahalı olsada daha pratik sonuçda camlar fırınlanıyor o kadar heleki fabrika üretimde daha pratik olur filimde adam fabrikadan her çıkan araca filim çekerse vayki vay haline o fabrika ayda ancak 100 araba üretir :) birde hava yapıcak filim olmıycak tutmıycak adam filmi camdan gene çözücek falan bmw fabrikasının köşesinde işçileri camlara filim çekerken düşünüyorumda karadeniz fıkrası gibi :)) :))
dikkat edersen orjinallerde film olduguna dair bişey yazmamışım sadece siyah camlı demişim dikkatli oku ona gore dalga gec...lazer geyiği yapma biliyoruz... dikkatli araştırırsan bazı araclar simsiyah camlara sahipler ve de camın kendisi siyah tonlama ile uretilmiştir...Kaplamalı ve infrared yansıtmalı lamine camlar... bak da gor... http://www.chrysler.com.tr/grand_voyager/gallery.html al bu da başka link bas da gor...artı ruhsata işiletiliyor diyorsun kanunen yasaklanmış birşeyi nasıl ruhsata işletiyorsun açıklar mısın... polis ne diyor ruhsata işletmişsiniz biz özel gözlüklerimizi getirelim mi diyor...ha lazer ha film içerisini goremedikten sonra polis için aynı değil mi ...ikisi de görüşü engellemiyor mu... aa lazerliymiş biz eşeklik ettik film zannettik dikkatli bakmadığımız için içerisini seçemedik kusura bakmayın göremedik mi diyecek polisimiz...gece gece sinir ettin beni yahu

Son düzenleme:
dikkat ettiğim için öyle yazdım filim yazmadığının farkındayım ama simsiyah cam dedinmi o filim olur şimdi burda birbirimizimi kandırıcaz :) veya ben öyle algılamışım diyelim :) dalgada geçmem alınganlığa gerek yok burda esprili samimi bir ortam olsun diye gır gır şamata karışık yazıyoruz bizde bilmediğimizi öğreniyoruz arkadaşlarda başklarından öğreniyor ben şahsen çok şey öğrendim bu forumdan ve çok şeyide danışıyorum espriyle karışık o kadar ciddi olup kasılmanın bir anlamı yok

şimdi gelelim bu dediğin infraredli camlar bunlar zaten lazer cam olarak geçer yani deminki yazıma geliyor fırınlanmış camlar bunlar farklı bir şey demiyoruz

ama verdiğin linkdeki aracada bakarsan arka camlar koyu lazer ama gene sıfır değil bak açısına göre canım rengi değişiyor ön camlar normal yani sürücü aracın içinde rahat görüne biliyor ve ayrıca bu tip araçlarda ruhsata arka camlar işleniyor ve vermiş olduğun örnek araçda mini van araç yani istisnai radikal bir araç bu tip van mini van yada transitlerin arka camlarıda böyle fabrika çıkışı üretiliyor bu araçlar ruhsatta binek araç diye bile geçmiyor sürgülü araçlar yani vermiş olduğun örnekde biraz abest ama fark etmez sonuçda önemli olan sürücünün görünmesiki senin verdiğin linkdeki aracın bile öncamları normal yani ilk yazınla kendinle vermiş olduğun örnekle tezata düşüyorsun arkadaşım..

Bakarsan Aracın içi Çok Rahat Görünüyor (ön camlar)

ertertab1.png

Bak Bu resimde de ön cam sürücü yolcu camları normal cam arabanın içi görünüyor

eetttrc4.png

şimdi gelelim bu resme bu resimde aracın arka camlarının lazer olduğu bariz anlaşılıyor bak aynı arabanın soldan çekilmiş halinde arkası zifiri siyah görünürken bu sağdan çekilmiş resimde arka camdan aracın içi rahat görüne bilmekde

44ertpg3.png

ve netice arabada filim cam yasakdır lazer cam değildir bu yukardaki resimde çok güzel bir örnekdir arka camları lazerle koyu yapabilirsiniz yasalar buna el verir ve ruhsatada işletebilirsiniz yasalar sürücünün ve yanında oturanın görünmesini ön görür esasen ve resimdeki araçda da arka camlar ruhsata işlenmişdir kesin bunuda belirtiyim..

umarım bilgilenmişsindir arkadaşım. :)

Valla 2008 Meriva'mız var arka camlar fabrika çıkışı karartılmış ama lazer sabah kararıyo akşam açıyo öyle bir durum yok. Adamlar fabrikada renkli cam takmışlar. Ruhsatta da işli falan değil çünkü lüzum yok kaldı ki işletemezsiniz zaten. Keza benim aracımın da ön camını değiştiğimde renki cam taktırdım güneşi kessin diye onda da öyle bir özellik yok.

Ayrıca yukarıdaki arabanın da bir yandan bakınca görünüp bir yandan bakınca görünmemesinden nasıl lazer olduğu sonucuna vardınız ki tamamen fotoğrafın çekim açısından kaynaklanan bir şey.

her renkli cam zaten açılıp kapanmaz lazer camlarda kendi içlerinde çeşitleniyor kalitelisi var ucuzu var ayrıca her markanında lazer cam kullanma şartı yok sprey boyama camlarda var ama konuşduğumuz bu tip araçlar ve camlar değil biz üst konseptdeki üst sınıf araçlardan bahsediyoruz ayrıca meriva ile yukardaki voyagerı esas siz nasıl aynı kefeye koydunuz bende onu anlamadım

voyager dediğim gibi van konseptinde sürgülü bir araç ne donanımda denkler ne konforda denkler ne sınıflarında denkler hani zafira deseniz bir nebze belki ama meriva ne alaka onu anlamadım. her arabanın bütçesine kalitesine göre parça kullanılır voyager a chrysler lazer takar merivaya opel boyama cam takar voyaager ı adam 60 milyara satar merivayı 20 ye fiyatları salladım örnek olarak veriyorum..

ruhsat olayına gelince arka cam yukardaki voyager gibi tam siyahsa işletilmesi gerekir diye biliyorum çünkü bende mitsubishi spacestar aracın ruhsatında gördüm 4 camıda lazerdi siyah ve ruhsata işliydi bu filim olasada ruhsata işletilmesi gerekir ruhsata işletilmesinin lazer yada filim olmasıyle ilgisi yok..

resme gelince ışık açısından fotoğrafçının çekdiği açıdan görünüyor evet aynı şeyden bahsediyoruz o camlar sim siyah filim olsaydı badana boyası gibi sim siyah olurdu hangi açıdan çekersen çek camlar simsiyah görünürdü onu anlatmaya çalışdım..

Son düzenleme:
emre bey anlamak mı istemiyorsun yoksa kuru inat hoşuna mı gidiyor çözemedim ben... forumda ki yazma üslubunuz konusunda herkesin anlayış göstermesini beklemeniz hata olur zira sizin ikinci mesajınız olmasa tatsız bir tartışma çıkabilirdi.açıklamnızı dikkate alarak alınganlık yapmıyor ve münakaşamıza geri dönüyorum...lazer polisin dışarıdan içeridekileri görmesini gündüz engelliyor bunda hemfikiriz değilmi.filmli camlar da aynı görüş sorununu oluşturuyor değil mi...şoför ve de yanında oturan yolcunun, ister film olsun ister lazerli cam olsun, ön cama herhangi bir mudehale yapılmadığı için görüşü engellenmiyor bunda da hemfikiriz değil mi... o zaman lazerli cam ile filmli camın polisin görüşü açısından herhangi bir farkı yok değil mi....nihayetinde cam her ikisinde de içerinin görülmesini engelliyor...lazerli camın gözlük camlarında da bir dönem kullanılan colormatik camlar ile aynı özellige sahip oldugunu da biliyorsunuz değil mi... o zaman birinin yasak olup diğerinin olmamasının mantıklı açıklamasını bana yapabilir misiniz...film tonlamasını çok açık tutarak da film çekilebiliyor ha bu siyah olmuş ha mavi ha yeşil... hatta ford c-max lerin mavi renkli camlarla satıldıgını da biliyorsunuz değil mi... trafik kanununa göre uygun şartlarda araçlara yapılan değişiklikler tescil alınmak üzere yapımından sonraki 1 ay içerisinde bildirilir ve uygunluğu kabul görürse herhangi bir problem oluşturmadan kullanılabilir... misal araca lcd ekra takmak ( şoförün görüş alanına girmek şartıyla ) yasaktır ve bu net olarak kanunda belirtilmiştir ama birçok luks araç bilgi ekranı adı altında multimedya cihazlarla donatılmış araçlar üretmekte ve bunlar trafiğimizde sorun teşkil etmeden seyretmektedir.asıl yasak olan şey şu an yasağı uygulanmamaktadır yani... trafik kanununu okursanız gayet açık yazar...film hususuna gelince uygulamak yasak değil uygulamayı bildirmemek ve uygunluk belgesini almamak yasaktır... araçlara sonradan taktırdıgımıs neon,xenon vs gibi uygulamalr da yasak değil bildirimi zorunlu değişikliklerdir... yani polisimizin filme bir çizik atması eger uygunluk belgesi alınmışsa yanlıştır ama belge yok ise filme zara vermeden sökülmesi için uyarıda bulunarak ceza tespit tutanağı da düzenlemesi gayet normaldir... bu aynı bahçenize düşen plastik topu yarıp çocuğa vererek bir daha burda oynama demek gibidir... araçlar daha fabrika çıkışı safhasında satılacağı ülkenin koşullarına uygunluk almak zorundadır bu uygunluk da tarfik tescil şubesine gitmeden çooook önce marka tarafından halledilmektedir...ilgi ve bilginize sunulur... gelelim verdiğim örnek resimlere... allah aşkına yemeyin bizi öyle fotoğraf açısıymış falan diye...

valla inat ettiğim bir şey yok ben gerçekleri anlatıyorum esas siz neden bahsediyorsunuz bilmiyorum benim dediklerimi tekrar bana anlatıyorsunuz uzattıkçada uzatıyorsunuz voyager dı şimdi cmax ları örnek gösteriyorsunuz ağır ağır klasmanı düşürüyorsunuz yakında doğan şahinleri örnek vericeksiniz :) :) ama farklı yollardan da olsa zaten çoğu konuda anlaşıyoruzda mantığımız farklı buda bir renk tabii ki ben severek okuyorum yazdıklarınızı burda önemli olan belli bir çerçevede saygıyı bozmadan tartışmak öyle tartışma hoş olur güzel olur güzel fikirler ortaya çıkar

45 derecenin altı yasak değildir lazerde..

o lazerle filmin farkı şu canım arkadaşım lazer camlar malumun fırınlanır camın içine organik bazı kimyasallar atılıyor falan filan camlar fırınlanıyor ve araca takılıyor lazer camlar normal cam gibidir renk tonajı normal camdan az biraz koyudur o kadar arabanın içindeki şahıs çok çok rahat görünür ayrıca lazer camda polis kapıları söküp arabanın camlarını çıkarıcak hali yok vede fabrika çıkışı olduğu içinde ses de edemiyorlar zaten fabrikalarda lazer camları 45 derece altı uyguluyor yani yasal ölçülerde..

filme gelelim 45 derece altı filimlerde de polis rahatsız etmez pek çünkü aracın içi çok rahat görünür ama oda yasakdır çünkü filim araca orjinalinin dışında sonradan uygulanan bir uygulamadır polis durdurdumu çizme yetkiside var sana söktürtme yetkiside var yok dersen garaja çekerler o zamanda ceza garaj otopark ücreti bol bol para saçarsın ... ama şu varki 45 derece altı uygulayanlar filmi şimdiki gençler gibi hava civa artistlik için değil sadece güneşi kırıp arabanın içi pişmesin diye uyguluyorlar o yüzden polisde bu tip insanlara ses etmiyor onları filimden bile saymıyorlar ama ülkemizde filim deyince kimse 45 derece altı filim takmaz filimciye gitsen o bile takmaya değmez abi der normal camından hafif bir koyu olur parana yazık der..

bilgi ekranı lcd ekran o konuda bir bilgim yok o nu ilk defa sizden duydum biraz açıkcası saçma geldi.. o kadar trafikçi polis arkadaşım var ilk defa duydum sorarım ama merak ettim.. mantık doğru dvd falan hani adam arabayı sürerken dikkat dağıtabilir ama sanırım onun bir düzenlemesi kesin kez vardır tahminim sis farı gibi sis farını normal sisli havada kullanırsan sorun yok ama günlük güneşlik yerde gece yada gündüz sis yokken açarsan cezayı yersin (şahsen yedimde :) ) bunda da tahminim bu tip bir düzenleme vardır yani lcd bilgi ekranıysa orjinalden fabrika çıkışı cezası yokdur ama sonradan o takılan eğriti indash teyipler kocaman dvd playerlar camı kaplayan falan onlardansa yasak olabilir ama kesin kes bir uygulaması vardır....

neon xenon yasak değil onların bildirimine gerek yok o kadarda değil.. arabanın orjinalliğini bozucak ekstradan orjinalinde olmayan şeylerin bildirilmesi şarttır kısaca xenon falan tamamen donanımsal arabaların zaten opsiyonel paketinde olan orjinalini hiç bir şekilde bozmayan unsurlardır..

işin özü filim yasakdır lazer değildir voyagerdaki arka camlar lazerdir

kimseyide yemem koskoca chrsyler 80 milyarlık araba yapıcak adamlar hiç bir masrafdan kaçmıycak ultra lüks bir yönetici sınıfı van araç yapıcaklar arka camları gidicek 10 ytl lik filim yapıcaklar allah aşkına esas siz bizi yemeyin buna kim inanır kadir inanır :) :)

yani şu yukarda yazdığınızı kim okusa güler çünkü benim orda dediğim arka camların filim olmadığıydı yani işin özü mesaj o.. yoksa içi sağdan görünmüş soldan görünmemiş ışık açısı falan filan benimde yanlış izah etmiş olabilirim ama doğru olduğum bir şey varsa ordaki ana fikir chrsyler imkansız gidip aracına filim takmaz.... :)

bakın bu ilandaki araba bizdeydi sattık bu arabada arabanın renginden tutunda camlara kadar üstündeki aksesuara kadar ruhsata işliydi çok uğraşdık yiğenim karakolluk oldu kaç defa sırf ruhsata işli değil diye karakoldakilerle akraba olduk git gel trafikdekilerle falan kaç kere çevrildik araba çekildi allaha şükür bütün evraklarını halllettik araba vizeye girdi 2 defa ruhsata işletildi her şeyi ve sattık yani biz yaşadık haybeye havaya konuşmuyoruz.

Not : ordan oraya dayanarak bunları söylüyorum bizim aracımızda zenon vardı vizede kimse zenonu işletelim falan demedi neonda vardı altında mavi neon kimse onada işletelim demedi ki vizeye giren arabanın inciğine cinciğine kadar kontrol ediyorlar adamlar arabanın içindeki kolon yerlerine kadar hesap soruyor ilk vizeyi ondan geçemedik yani o kadar ayrıntılara önem veriyorlar...

aşağıdaki arabanın ruhsatında çift renkli olduğu sonradan kanat takıldığı kapıların yukarı doğru açıldığı camların filim olduğu ruhsatına işlettik vizede..

biz bunları yaşadık ben yaşadıklarıma dayanarak çok çok rahat konuşuyorum yasaları bilmem pek fazla ama yaşadılarımdan yasaları iyi bilirim

arabada burda ki ilandakı araba resimleri koymuşdum duruyorsa bakabilirsin arabanın fuarlarda birinciliği vardı..

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=17677

eyvallah...

valla ben cam filmi yaptırdım. ama açık ton yaptırdım. jandarma kontrolü , polis kontrolünden geçtim. hiçbir problem olmadı. ama içerisi gözüküyor. öyle çok koyu ton değil. çok koyu tonlar tabiki probleme yol açar. polis içerde insan var mı yok mu görmedi mi kızarda sökerde. ama açık tonlarla bir problem olcağını hiç sanmıyorum ve şimdiye kdr yaşamadımda.

Geri