Öok güzel ifade etmişsiniz. Ancak benim de aklıma takılan bazı sorular var, yanıtı sizdeyse lütfen bizi bilgilendirin.
Öncelikle tamam, yasak olduğunu bile bile yapan bir kişi cam filmine itiraz etmeyecek buna sonuna dek katılıyorum. Fakat ortalıkta onca sarhoş, onca trafik magandası dolaşırken ve istenildiği her an bu katil adayları trafikten men edilebilecekken, neden kimseye zararı olmayan cam filmine daha sık ceza kesiliyor?
Bakın size bir örnek vereyim: Daha önce 10 yıl kadar yaşadığım bir şehirde, toplu otellerin bulunduğu bir merkezde istisnasız her gece içki içen insanlar alkollü olarak araçlarıyla şehir merkezine iniyorlar. Birkaç yıl önce bunlardan bir tanesi şehir içinde yaklaşık 120km/h hız ile seyir halindeki aracıma arkadan çarparak canıma kast etti. Gündüz masumca evine giden adam durdurulup cam filminden ceza yazılırken, gece bu insanlar neden durdurulmuyor? Gündüz cam filmi avına çıkılacağına neden daha çok gece sarhoş peşine düşülmüyor mesela?
Cam filminden ceza yesem inanın çok zoruma gider ama aynı çevirmede ayyaşın birinin trafikten men edildiğini görsem hem vallahi hem billahi verdiğim para gözüme görünmez, helal olsun derim. Öyle zaman oluyor ki cam filmi olmadığı için evraksız ayyaş çevirmeye takılmıyor; cam filmi var diye ayık vatandaş çevirmede ceza yiyor.
Özetle: Benim için mevzu yasaların uygulanması değil, yasaları uygularken ortaya çıkarılan adaletsizlik!