camlarda buğulanma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan daffodil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
chatin' Alıntı:
bu arada tabiki yazın klima yı acıyorsan o dugme iceride sogumus hayayı devir daim yapacak ve klimanın performansına yardımcı olacaktır..ben tek başına bu dugmeye basınca bir yakıt ekonomisi saglandıgına şaştım ..belkide arkadaş klima calıstırılırken demek istedi neyse onemli diil ..

tabi ki... klimanın sirkülasyon düğmesine bastığında klimanın normal harcadığından daha az harcar...yoksa niye yakıt tüketimini azaltsın ki??:D

arkadaşım dış hava düğmesini kapatırsan yani devre dışı bırakırsan buhar yapmaz çünkü o düğme açıkken içerdeki hava devir dayım olduğundan havanın kalitesi düşüyor onun için düğmeyi kapatırsan problem kalmaz

üstadlar ayni problem bizdede var her gece bakiorum arabaya her tarafinda arka bagajda filan bugu var ki bizim buralar trafikten uzak temiz hava filan :-) ve bu durum kalariferi acsakda gitmio yani hic bir faydasi olmuor napcam sasirdim o ortada bi dügme var sirkilasyon dügmesi simdi onu acinca faydasi olurmu ne iseyarar tam olarak onu bile bilmiorum tesekürler saygilar

Dostum buğulanma derken sabah kalktığında camlarda oluşan buzlanmayı mı kastediyorsun. Yoksa seyir halinde iken araç içerisindeki buğulanmadan mı bahsediyorsun? Her ikisi için de pratik çözüm hava kanal ayar düğmesini en son seçeneğe getir. Yani camlara, ayaklara ve yanlara doğru olan kısıma getir. Kalorifer düğmen de birinci veya ikinci konum da olsun. Tabi bu arada dikkat et camlardan veya kapı lastiklerinden içeri hava sızıyor olmasın. Ben böyle yapıyorum ne buzlanma nede buğulanma sabah bakıyorum yanımdaki tüm araçların camları tamamen buz benimkisinde buzdan eser yok. Birde hava sirkülasyon düğmesini kontrol et açık kalmış olabilir. Açıksa kapat çünkü sürekli aynı hava sirkülasyon yapıldığından buğulanma kaçınılmaz olur.

Özetle ; direk cama sıcak hava vermenin yetersiz kaldığı durumlarda klima da açılır buna ek olarak ve klima havanın nemini aldığı için cama verilen sıcak havadan dolayı oluşan bunaltcı sıcakla uğraşmadan 30sn içinde bütün camlar tertemiz olur.

Geri