CD Oynatıcıda Çekme CD Çalıştırabilenler BURAYA bi bakın..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugün akşam eve döndüğümde denemeler yapıcam bakalım sonuç ne olacak?

bugün akşam eve döndüğümde denemeler yapıcam bakalım sonuç ne olacak?
Bizide bilgilendirirsen seviniriz İbrahim abicim çünkü kendi cd çalarımda şimdilik öle sorun yaşamadım ama evdeki ses sisteminde yaşıyorum :(

Arkadaşlar öncelikle hangi programla yazdığınız kadar hangi formatta yazdığınızda önemli.eğerki bir player kafası arızalı ise orjinal yada kopya ayırmaksınızn hiçbirini okumaz zaten.
Yazmak için ne kullanırsanız kullanın ses cd si yada audio cd olarak kaydetmelisiniz.her player kafasının mp3 yada diğer formatları okuma özelliği yok.bu nedenle sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.
Ses olarak media player kendiside kaydediyor ama çok başarılı olduğunu söyleyemem bazen şarkı aralarında hışırtı yapabiliyor.en güzeli neroyu kullanın ve cd yi kapatmayıda unutmayın.kesin çalıştırırsınız.

bende hem pionner deh 5650 var hemde astranın orinal cd player'i var 430 du galiba modeli track çalıyo ikisindede kopya cdlerde hiç problem yaşamadım hatta orjinal kullandığımı hiç hatırlamam desem yeridir kullandıgım cd nın markası falanda önemli değil arkadasların söylediği gibi cd nin sonunu kapatmak gerekiyo birde ben her zaman cd playerda cd bırakıyorumki tozlanmasın diye aynı şeyi bilgisayardada yapıyrum açılışta cd ye tur attırdıgı için tozu kaldırıyo lens toz tutmuyo bilgisayar açarken yavaş açıyo ama olsun özlellikle laptopta surucuyu değiştirmek daha pahalı oluyo
tavsiye olunur :)

Arkadaşlar öncelikle hangi programla yazdığınız kadar hangi formatta yazdığınızda önemli.eğerki bir player kafası arızalı ise orjinal yada kopya ayırmaksınızn hiçbirini okumaz zaten.
Yazmak için ne kullanırsanız kullanın ses cd si yada audio cd olarak kaydetmelisiniz.her player kafasının mp3 yada diğer formatları okuma özelliği yok.bu nedenle sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.
Ses olarak media player kendiside kaydediyor ama çok başarılı olduğunu söyleyemem bazen şarkı aralarında hışırtı yapabiliyor.en güzeli neroyu kullanın ve cd yi kapatmayıda unutmayın.kesin çalıştırırsınız.

bahsettiğim konu orjinal çalıp kopya cd çalmaması sanırım sorun cdyi kapatmakla alakalı.. track ve mp3 ü ayırırız abi :D

bende hem pionner deh 5650 var hemde astranın orinal cd player'i var 430 du galiba modeli track çalıyo ikisindede kopya cdlerde hiç problem yaşamadım hatta orjinal kullandığımı hiç hatırlamam desem yeridir kullandıgım cd nın markası falanda önemli değil arkadasların söylediği gibi cd nin sonunu kapatmak gerekiyo birde ben her zaman cd playerda cd bırakıyorumki tozlanmasın diye aynı şeyi bilgisayardada yapıyrum açılışta cd ye tur attırdıgı için tozu kaldırıyo lens toz tutmuyo bilgisayar açarken yavaş açıyo ama olsun özlellikle laptopta surucuyu değiştirmek daha pahalı oluyo
tavsiye olunur

ilk defa duydum bu içeride cd bırakma işini notebook larda bencede çok mantıklı.. teşekkürler pratik bilgileriniz için.. size ayrı bir sorum olacak 5650 de direksiyon kumandaları kullanılabiliyormu? sanırım sonu 50 ile bitenlerde etkinleştirilmiyor..

tavsiye olunur :)
üzülerek belirtmek isterim ki yaptığınız uygulamanın yarardan çok zararı var. lens zaten CD yüzeyine temas etmiyor. Bu durumda siz CD taksanız da bir şey değişmez, hatta içinde CD olan bir okuyucunun lensinde toz birikme ihtimali daha yüksek. bunun yanında PC nin ilk açılışında gereksiz yere lensi ve motoru kullanmış oluyorsunuz.

teflon dediğin, şu karbon olanlar mı? yani siyah cd'ler?

bu arada, bilgisi olan biri varsa paylaşabilir mi acaba lens değiştirmenin fiyatı nedir yada temizletsek oluyor mu???
Astra H Njoy teybinin (markası Blaupunkt modelini hatırlamıyorum) lensini geçen sene yaz başında 120 liraya değiştirmiştik. Önceleri orjinalleri okuyup kopyaları okumuyordu, sonradan hiç okumamaya başladı ve değiştirmek zorunda kaldık.

İbrahim, senin sorununa gelince de, ilk olarak arkadaşların da dediği gibi cd yi kapatmayı unuma. Nero Burning ROM kullanıyorsan eğer, CD yaratma ekranında "çoklu oturum yok" seçeneğiyle başla, kayıt penceresinde de "CD yi kapat" seçeneği tik li olsun.

Bir de ufak bilgi, arka tarafı (yazılan yüzey) mavi olan CD leri tercih edin. Arkası sarı olan CD ler lenslerin ömrünü daha çabuk tüketirler ve daha kolay hasar görürler. Verbatim Printable diskleri tavsiye ederim.

Karbon CD lere gelince, bazı sürücüler karbon CD leri hiç görmeyebiliyor bilginiz olsun (örn: Honda Civic)

Teşekkür ederim Buğra! Demekki neymiişşş OPelim.net'te her işi daha iyi bilen bir arkadaş bulurmuşşşş :)

Teşekkür ederim Buğra! Demekki neymiişşş OPelim.net'te her işi daha iyi bilen bir arkadaş bulurmuşşşş :)
Estağfurullah abi, naçizane bilgimin olduğu konularda paylaşımcı olmaya çalışıyorum. Bilgisayar ile ilgili her türlü konuda yardımcı olmaya çalışırım

benim arkadaşda toplamak için aldığı eski bir tek kapı flash var :D adam 3 yıldır uğraşıyor :D normal aracıda focus 2007 model :D flashın bagajda sony cd lik var 12 lik adam inatla orjinal teybini değiştirmemek için cd liği kullanıyor ordan biliyorum :D onun cd likde acayip cd seçiyor hatta nerdeyse cd sarrafı makine :D sahte cd lerde çok sorun çıkartıyordu arkadaşda gitti verbatim super azo aldı onlarda hiç sorun çıkartmadı cdlik...

sırf bu yüzden fm transmitter almayı düşünüyorum ama dreksiyon kumandamın bir kısmını kullanamayacağım için kararsız kaldım

Geri