Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar ş gibi bazı türkçe karakter ekranda düzgün çıkmıyor bunu düzeltme şansımız var mı? menüler türkçe olmasına rağmen şarkılarda türkçe karakterlerin bozuk çıkması garip.
bunun sebebi cd 400 ve diğerlerinin albüm sanatçı ve şarkı bilgilerini gösterirken kullandığı id3 tag sisteminin yazı kodlarındaki karakter uyumsuzluğu bildiğim kadarıyla.
bunun önüne geçmenin küçük bir yolu var. o da en azından en üstte yer alan şarkı adının türkçe karakterlerle yazılabilmesi. yöntem ise şöyle;
şarkıyı sağ tıklayıp ayrıntılar bölümüne giriyoruz. en üstte başlık denilen kısım var. orayı komple silip uygula ve tamam diyoruz. bundan böyle ekranda şarkının dosya ismi görülecektir. hem de türkçe karakterlerle birlikte. fakat burda da şarkı isminin sonunda ''.mp3'' ibaresi çıkıyor. bunun içinde mp3'ün dosya ismini yeniden adlandır dedikten sonra .mp3 kısmını dosya isminden space tuşu ile olabildiğince sağ tarafa kaydırıyoruz. artık şarkı adı .mp3 uzantısı olmadan ve türkçe karakterlerle cd 400 ekranında gösterilebilir.
albüm adı ve şarkıcı ismi konusunda henüz bir çare bulamadım.
bunun sebebi cd 400 ve diğerlerinin albüm sanatçı ve şarkı bilgilerini gösterirken kullandığı id3 tag sisteminin yazı kodlarındaki karakter uyumsuzluğu bildiğim kadarıyla.
bunun önüne geçmenin küçük bir yolu var. o da en azından en üstte yer alan şarkı adının türkçe karakterlerle yazılabilmesi. yöntem ise şöyle;
şarkıyı sağ tıklayıp ayrıntılar bölümüne giriyoruz. en üstte başlık denilen kısım var. orayı komple silip uygula ve tamam diyoruz. bundan böyle ekranda şarkının dosya ismi görülecektir. hem de türkçe karakterlerle birlikte. fakat burda da şarkı isminin sonunda ''.mp3'' ibaresi çıkıyor. bunun içinde mp3'ün dosya ismini yeniden adlandır dedikten sonra .mp3 kısmını dosya isminden space tuşu ile olabildiğince sağ tarafa kaydırıyoruz. artık şarkı adı .mp3 uzantısı olmadan ve türkçe karakterlerle cd 400 ekranında gösterilebilir.
albüm adı ve şarkıcı ismi konusunda henüz bir çare bulamadım.
id3tag editorler mevcut. tek tuşla tüm şarkıların ''başlık'' kısmını silebilirsiniz. böylece tüm şarkılar otomatik olarak dosya isimleriyle türkçe karakterlerle birlikte adlandırılacaktır. fakat ''.mp3'' ibaresi de gözükmesin diyorsanız dediğiniz gibi tek tek space tuşu ile dosya ismini yeniden adlandırmanız gerekir.
kısacası türkçe karakter olsun .mp3 de yazsın diyorsanız tek tuşla halledebilirsiniz. fakat .mp3 de gözükmesin diyorsanız büyük bir sabra ihtiyacınız var demektir şarkı adeiniz çoksa eğer.
ayırca teşekkür ederim. bakalım bu albüm ve şarkıcı ismi ile ilgili de çözüm arayışlarım var. inşallah bi sonuç elde edebiliriz.
Sorun çözülmüştür. http://www.mp3tag.de/en/download.html adresinden indirebileceğiniz mp3tag editör Türkçe karakter kodlarını desteklemekte arkadaşlar. Büyük küçük tüm Türkçe karakterleri (İÖÜĞŞÇıüöçşğ) de denedim. Hepsi bozulmadan çıkıyor. Cd500 ve Navi600 kullanan arkadaşlar da bu editörü kullanabilirler. Gerçi onlarda Türkçe karakter problemi var mı bilmiyorum.
Sorun çözülmüştür. http://www.mp3tag.de/en/download.html adresinden indirebileceğiniz mp3tag editör Türkçe karakter kodlarını desteklemekte arkadaşlar. Büyük küçük tüm Türkçe karakterleri (İÖÖğşÖıüöçşğ) de denedim. Hepsi bozulmadan çıkıyor. Cd500 ve Navi600 kullanan arkadaşlar da bu editörü kullanabilirler. Gerçi onlarda Türkçe karakter problemi var mı bilmiyorum.
Sorun çözülmüştür. http://www.mp3tag.de/en/download.html adresinden indirebileceğiniz mp3tag editör Türkçe karakter kodlarını desteklemekte arkadaşlar. Büyük küçük tüm Türkçe karakterleri (İÖÜĞŞÇıüöçşğ) de denedim. Hepsi bozulmadan çıkıyor. Cd500 ve Navi600 kullanan arkadaşlar da bu editörü kullanabilirler. Gerçi onlarda Türkçe karakter problemi var mı bilmiyorum.