ciddi ciddi chip yaptırmayı düşünüyorum ..
eski aracımız 2000 model 1,6 Benzinli Astra idi ... ve 10 seneyi geçkin süre en ufak bir sıkıntı dahi olmadan kullandık...
Üstelik babam son derece sakin kullanırken ben berber gibi makas atarım
ama buna rağmen en ufak bir sıkıntı yaşamadık bakımları zamanında yapıldı yağ değişimleri zamanında yapıldı .. ne bileyim filtreleri çok uzun aralıklar olmadan değiştirildi..
velhasıl son derece diri en ufak bir sıkıntısı dahi olmayan araçtı bunun sebebide bakımlı olmasındandır diye düşünüyorum ..
Chip yaptır yada yaptırma bakımsız araç her zaman motor ömründen yer ..
şimdiye kadar yazılanlara baktığım zaman net ve detaylı bir bilgi benmi göremiyorum yoksa bu şekilde bilgi verebilecek kimse yokmu ..
Yani eline bir belge alıp bak kardeşim senin aracını 90 hp den 115 e çıkartırsam motor ömründen şu kadar yer ...
90 hp den 100 e çıkartırsam motor ömrünü şu kadar kısaltır ...
Yani kulaktan dolma bilgilerle değil ... çünkü bende de kulaktan dolma bilgi çok ..
Otomotivde eskilerden kalam eş-dost hala mevcut onlarda bir şeyler söylüyor sonuçta
(örnek aracına takacağın her extra şey mesela jantını 16 dan 17 ye çıkarttığında bu da motorunu zorlayacaktır ve ömründen yiyecektir gibi )
evet bir çok kulaktan dolma bilgi mantıklı bazıları mantıksız ama kimse bak bu araçlar aynı şartlarda kullanıldı
birisinin jantı 16 idi diğeri 17 idi bunun motorı şu kadar km gitti diğeri şu kadar km gitti diyemiyor..
yada kimse bu 2 araçtan birisi chipli diğeri chipsiz aynı şartlarda binildi aynı zamanlarda bakımları yapıldı bu araç chipli olduğu için şu kadar km daha önce motoru yedi yada performansı düştü yada ne bileyim daha çok duman atıyor... diyemiyor..
İstediğim anlayabileceğim bir dille ( çünkü motorlardan çok uzak kalmışım bazı parça isimlerinde bu ne !! şimdi şeklinde bakıyorum )
Özellikle site üzerinde Mehmet beyin ismi üzerinde dönüyor her şey
bundan dolayı Mehmet beyden rica ediyorum ...
Desin ki ..
bak arkadaş aracın chipli olursa şu şu şu olur (ekonomi - performans- vs )
chiplemezsen zaten sana kalmış gibi ...
yada chipli olursa şu kadar tasarruf edersin oda motorunu yerse bile telafi eder diyebilmesini istiyorum...
Mehmet bey sizden bir cevap bekliyorum
Yada Mehmet bey kadar veya daha fazla bilgim var benim diyebilecek birisi çıkıp bunları bana detaylı bir şekilde anlatsın ..
Bana anlatsın derken... ortada anlatsınki..
Herkes artık şu soruyu sormaktan vazgeçsin..
Chip yaptırırsam motorum zarar görürmü ? Görmezmi ?
Box yaptırırsam motorum zarar görürmü ? Görmezmi ?
Bunlara cevap verilirse sanırım bir çok kişinin soruları cevaplanmış olur..
Ve tekrar tekrar bu konu sorulmaz gelen kişi o cevabı okur ..
ondan sonra da yaptırıp yaptırmayacağına kendisi karar verir