çok acil!!! araba yolda giderken bir anda bütün arıza lambaları yanıyor....!!

serdarg3_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar daha önce başınıza geldimi bilmem. aracımla yolda giderken bir anda bütün arıza lambaları (stabl trak,servo direksiyon, far ayarı arızası, TC, vs... gibi arızaları verdi.kısacası hepsi yani. kenarı çektim. stop ettim. araç kitlendi bir daha çalışmadı. lçekiciyle servise götürdüm. 2 kere. 2sindede arızaları silip geri gönderdiler. 60-70 km yol yaptıktan sonra bir daha aynı problemle karşılaştım yine yolda kaldım. götürdüğüm servis manisa çözel opel yetkili servisi. bana birşey söyleyemediler. bahaneyi aracıma sonradan taktırdığım subwoofere bularak geçiştirdiler.subwooferin ön gögülüğün arkasındaki kitin kenbasın ve beynin elektronik olarak karıştırmasına etkileşim oluşturmasından kaynaklı olabileceğini söylediler söktürdüm. yine yolda kaldım. demek ki alakası yok. sonrasında anlamadılar bizide aşan konular olabilir hocam dediler. beyinle ilgili bi problemmi dedim hayır beyinde birşey yok dediler. akım düzensiz geliyor bir yerlerde kaçak olabillirmi acaba? en son aracım durdugu yerde aküyü boşaltmış çalışmıyor hiç göstergelerde bile ışık yok gündüz faları bile yanmıyor. çaresizim.. ne olabilir sorun lütfen yardımcı olun. napıcağımı şaşırdım. yetkili servis benim sorunumu çözmez ise kim çözecek. bana göre biryerlerde kaçak var elektrik tesisatında ama bilemiyorum. napmalıyım nereye götürmeliyim?????

Ynt: çok acil!!! araba yolda giderken bir anda bütün arıza lambaları yanıyor....!!

bu arada aracım 2011 astra cosmo active select lpgli..

Ynt: çok acil!!! araba yolda giderken bir anda bütün arıza lambaları yanıyor....!!

geçmiş olsun, durumunuzu anlatıp çözüm isteyin. anlattıklarınız normal değil.

- ben sadece bu arıza ışıklarının hepsinin birden yandığını bir kez gördüm, arabayı aldığımın 3. yada 4. günüydü.
rampadan kalkarken gazı biraz az verdiydim, araç stop ettiydi, sonra çalıştırmaya çalıştım bi baktım bütün arızalar yanıyor.
- kapadığım kontağı biraz bekledim, bi daha çalıştırdım, türkçe olan yol bilgisayarı oldu rusça...
- bi daha kapadım aracı bi 5 dakika bekledim, bi daha da sorun yaşamadım o günden sonra, buna benzer...
- ama sizinkisi, beklemekle çözülecek bir sorun değil, kesinlikle iyi bi servise götürüp göstermek lazım...!!!

hocam ne olduğunu bilmiyorum ama garantisi devam ediyorsa 3. kez tekrarladığı zaman hemen dava açmanızı tavsiye ederim.. yenisini veya bedelini size verirler... tabii lpg ile bir sıkıntı veya subwoofer ilgili ise sıkıntı yaratabilir dava sırasında.. çok geçmiş olsun...  :(

İstersen bide gültekin abiye götürün size yardımcı olacaktır kendisi mercanlarda

izmire çektiricem bugün yol yardımla 3. kez. egem mercanlar yada kavuklara götürücem hangisine götürsem bilemedim. bu arada arkadaşın biri garanti ile ilgili bi konuda değinmişti. aracımın garantisi 2 ay önce doldu. hep öyle olur zaten... biryerlerden kaçak oldugunu bu yüüzden akımın düzensiz geldiğini düşünüyorum. tabiki usta gibi ''USTA'' anlayabilir heralde bunu. bana ilk dicekleri akü değişimi olucak biliyorum veya şarj edermi yetkili servisler onuda bilmiyorum. büyük ihtimal 20-30 liralık bir masrafı var sorunun nerden kaynaklandıgı bilinse ama şu an bir gerçek var araba tamamen kitlendi çalışmıyor ve sorun veriyor heryerden.. çok zor bir durumdayım psikolojik olarak.. hiç bu sorunu yaşayan yok heralde benden başka :( :(

Yerinizde olsam General Motorsu arar yetkili servisiniz çözemiyor dava açcam size derim alın aracı kapının önünden yapın getirin yoksa dava açcam yada yeni araç verin derdim  yetkili servis yapamıyorsa kim yapcak GM ile mutlaka iletişime geçin ve tehdit edin bence

sorun buyük ihtimalle akü voltajının zayıf olması yada alternatörün yeteri kadar şarj etmemesinden kaynaklanıyor. Akünüzü en az 12 saat boyunca şarja bağlatın bir de öyle deneyin

Ben de aküden yada şarj dinamosundan şüpheleniyorum. Aküden mi bunu anlamanın en iyi yolu sıfır akü veya sorunsuz olduğu iyi bilinen kullanılmış bir akü takarak biraz gezinmek ve bir bakmak. Servis haricinde işinin ehli bir elektrikçi bence servisten daha çok yardımcı olabilir size.

şöyle deyim. şu an çekici bekliyorum gelicek yarım saat sonra. servise götürücem. araç zaten çalışmıyor. akü sanki full boşalmış gibi davranıyor. bir anda bu kadar radikal boşalma ölme olayı mümkün olabilirmi acaba. başına gelen varmı daha öncesinde. kaldı ki söz konusu arıza  akü boş değilkende yapıyord bu hata uyarılarını. antiparantez şunu ekleyim. hemen gögüslükte orta bölümde yolcu tarafındaki kapagı açtıgımızda bir kutu var kenbasmı ne deniyor tam adını bilemedim. götürdüğüm servis o kapağı açık bırakmıştı. o kutu oynadıkça az önce denedim arızalar bir gidiyor bir geliyor. arızalar siliniyor kendi kendine biraz hareket ettirince yeniden geliyor. tam arızalar silindiği anda marşa basayım diyorum tık sesi geliyor elektrik yeterli gelmediği için marş almıyor araba. bu olayıda başka bir arabadan takviye yaparak denedim ama ne hikmetse akü hiç bir şekilde şarj olmuyor aracı çalıştırıcak kadar. sadece göstergeler geldi o kadar. akü tamamen ölmüş olabilirmi bir anda 2 yaşında arabada. kaldı ki hergün 70 km yol yapıyorum en az

Geri