conta sorunu mu anlayamadım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skalaytr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2000 tl çıkar yazmadım zaten, 2000 tl ye kadar çıkabilir duruma göre yazdım.

Silindir kapak contası tahrip olmuştur veya yanıktır kısa zamanda baktırın yoksa üst kapak su kanalları tahrip olur daha fazla masraf açar.

bugün özel opel servisine sordum.Şikayetleri söyledim yüksek ihtimalle conta yanmış dedi ve işçilik dahil 500-600 tl arası bulur dedi.

büyük bir ihtimalle silindir kapak contası yanık ve araç contadan hava aldığı için soğutma sıvısına basınç yapıyor ve hortumlar bu basınçtan patlıyor. tek çare silindir kapak contası değişimi ve değişimden sonra silindir kapağının uygun torkla sıkılması. çünkü bizim ustaların çoğu silindir kapağını sıkmayı bilmiyor. sıkmayı yapamadığı için de kapak gevşek kalıyor ve motor yine hava aldığından soğutma sistemindeki basınç tekrar yükseliyor. silindir kapağı yerine takılırken mutlaka yetkili servisten orijinal gm conta ve 10 adet yeni saplama alınmalı. bu saplamalar da uygun torkla sıkılmalı. mesela vectra 2000 motor için sıkma tork ve dereceleri şöyle: 25 nm+90 derece+90 derece+90 derece+15 derece.

Öcelikle Geçmiş olsun benimkide bayram nedeniyle ustada kaldı yakın fiyat da bana söylendi bakalım yarın gidip görecez neymiş masrafı umarım dvmında triger vs çıkarmaz bize ama onunda değişmesi lazım...

Bunun yanında alıntı yaptım senatör cvp çok ustaca varsa yeri bundan sonra ona gelelim :). kesinlikle tespit tam yerinde olmuş aslında böyle işi bilen ustalar lazım ördek avlamaya çalışanlar değil !!!!

Ne diyelim haksız kazanılan bir kuruş kimsenin boğazından geçmesin..
Saygılar.

o kadar tutmaz , ben yeni motor yaptırdım takım conta alt üst 90 TL ye aldım ,segmanlara 75 TL ,ana ve kol yataklarına 80 TL ,kapak taşlama,gömlek honlama,segman atma, yatak ve gayt değişimi için işçilik 400 TL verdim,triger seti 210 TL idi benimkinin.(TRİGER SETİ HARİÇ HİÇBİR PARÇA MAALESEF GM DEĞİL CUNKI BULAMADIM) Yukarıda ustamız da yazmıs zaten onu okumamısım,dediği gibi en fazla o paralar iş hallolur.

Abi sen bedavaya yaptırmışsın bence.
Ben 1.5 sene önce eski vectrama motor yaptırmıştım 2 bin tl tutmuştu ve yarım yamalak bir işçilikle.

Evet arkadaşlar Özel opel servisine vermiştim (devamlı gittiğim servis) arabayı bugün bitti ve aldım.
Üst kapak contası değişti
taşlama yapıldı
Bujiler değişti
motor yağı değişti
termostat değişti
Su radyatörü değişti
Motor temizliği yapıldı
Antifiriz konuldu
Motor tapaları değişti
Triger seti değişti

Toplamda işçilik dahil 1000 tl tuttu. Aracın sesinin değiştini farkettim :)

Evet arkadaşlar Özel opel servisine vermiştim (devamlı gittiğim servis) arabayı bugün bitti ve aldım.
taşlama yapıldı
Bujiler değişti
motor yağı değişti
termostat değişti
Su radyatörü değişti
Motor temizliği yapıldı
Antifiriz konuldu
Motor tapaları değişti
Triger seti değişti

değişen parçalara bakılırsa uygun gibi..

taşlama yapıldı
Bujiler değişti
motor yağı değişti
termostat değişti
Su radyatörü değişti
Motor temizliği yapıldı
Antifiriz konuldu
Motor tapaları değişti
Triger seti değişti

geçmiş olsun sorunu çözdüğünüze sevindim kabaca güzel hesaplamısım aşağı yukarı oparalara demiştim :) ayrıca ustayı da tebrık etmek gerekır esnaf adammıs...

Geçmiş olsun

teşekkür ederim arkadaşlar Allah kimseye sorun yaşatmasın inşallah. Usta konusuna gelince devamlı o servise giderim ve kesinlikle gözüm arkada kalmaz eğer gitmek isteyen olursa yazsınki bende servisin adını ve adresini yazayım.

Geri