coolant level sorunu delirecem yardımmmm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EGR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
vectra nın motorunun arka kısmında gaz kelebeginin alt kısmında aslında su hortumu degilde dikdörtgen şeklinde sert plastikten bi su kanalı var motora yakın oldugu için motor ısındıgı zaman plastik genleşiyo ve su sızdırıyo erger usta bulamadıysa ordandır
çünkü her usta bulamaz

İşte bu siteyi seviyorum yaa demekki bizim arabada da soğutma suyu seviyesi arızası verse direk sanayiye gidip "şu ahtopata bak usta" diyebileceğiz.. Gerçekten çok faydalı bir forum burası

Benzer sorun bendede vardı Mardin den Ankara ya geldiğimde coolant level yazısı ile karşılaştım bakabileceğim her yere baktım ama sızıntı göremedim neyse suyu tamamladım 10 gün sonra Safranbolu ya gittim vardığımda hararet 95-100 arasında olmasına rağmen aracın altından tazyikli bir şekilde su aktığını gördüm ve incelediğimde radyatördeki bir çatlaktan suyun aktığını tespit ettim ve hemen radyatörü değiştirttim sonrasında 1700-2000 km arası yol yaptım herhangi bir eksilme meydana gelmedi. Bence Radyatöründede sorun olabilir bir şekilde buhar olup gidiyor.Bu arada çıkan radyatörde sanki sağlam gibi duruyordu çatlak falan belli olmuyordu.

Geri