Corsa 1.3 (75hp) dizel aldım

sahin_turgay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. Corsa 1.3 dizel (enjoy) aldım. Aracım muhtemelen 15-16 ekim gibi gelecek. Araca ekstra olarak park sensörü takacaklar serviste. Ayrıca 16" jant olacak. İlk defa dizel kullancağım.Size danışmam gereken bir iki konu var.
1-) Aracı teslim alırken nelere dikkat etmeliyim ?
2-) Rodaj süresinde aracı nasıl kullanmalıyım ?
3-) Rodaj süresinden sonra aracı nasıl kullanmalıyım ? (devir,tasarruf vs.)
4-) Araç 16" jantla gelecek. Bunun avantajı ve dezavantajı nedir?

Bunların dışından bana söylemek istediğiniz şeyler var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

selamlar , hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah, aracı teslim alırken arabanın kaportasının tamamını iyi ce inceleyin, hatta yeterli ışık olan bi yerde inceleyin, aracı tırdan indirirken falan bazen gözden kaçan ufak çizikler oluyor. Rodaj süresi yo kartık diyolar yeni arabalarda , bende 1,5 ay önce aldım ama hala çok zorlamıyorum aracımı ne olur ne olmaz 1-2 bin km sizde fazla zorlamayın bence. aracın yakıt tüketimine hayran kalacaksınız bunu söyleyeyim. gerçekten çok ekonomik bir araba buna karşın sizinki kaç beygir bilmiyorum ama 75 hp liklerden çok güçlü bir perfermons beklemeyin. benim 75 hp sakin sakin gidiyorum gayet güzel ... jant konusunda bir bilgim yok bende ki 15" geldi bilen arkadaşlar yorumlarlar . birde kaç lira ya aldınız ve kasko ücreti ne kadar .

tekrar hayırlı olsun

Öncelikle hayırlı olsun.

Dediğiniz aracın bende 90hp olanı var.
Teslim alırken çok dikkat edin ve aldıktan sonra hemen boya ölçümü yaptırın.Kazalı aracı boyayıp satıyorlar bu devirde :mad:
Rodaj süresi yok deseler de ben olsam 2 bin km,en azından bin km zorlamam.Normalde nasıl kullanıyorsanız öyle devam edin.Ne zorlayın nede çok pasif kullanın.
Yakıt ve devir konusuna gelince araba hissettiriyor kendini turbo devreye girdimi vites büyütüyorum(1750-2000RPM)

Jant konusunda daha geniş taban olduğu için yol tutuş ve görünüş (+) yakıt ve konfor (-)
olarak etkilenir :) Bu tamamen zevk konusu.Bende 15'' var ama sorsalar 16 derim.

hayırlı olsun arkadaşım, kazasız belasız inşallah..arkadaşların dediğine kesinlikle katılıyorum alırken gerekirse cihazla git heryerini ölçtür..inan opelde çalışandan duydum tırdan düşen aracı düzeltip satmışlar..kullanım olarak 1000 km kadar 3,000 deviri gecme (hatta 2700 gecme bence), perfomsa gelince o kişiden kişiye değişir ben sakin kullanırım ve 1,3 bana yetiyor... tabiki 1,6 dizellere göre bir performansta bekleme..arkadaşlarında dediği gibi yakıt tasarufunu görünce menmun kalıcaksın..güle güle kullan

hayırlı olsun aracınız , vuruguna cızıgıne felan dıkkat eedin ruhsatını kontrol edın şasi no ıle ruhsatdakı tutuyor mu dıye - sonra bırde trafıge cıkıs tarıhıne dııkkat edın ...

birkaç vicdansız bayi yüzünden ne hale geldik. Artık sıfır araç alırken bile sanayiye kontrol ettirir hale geldik yazık...

Hayırlı olsun, bence teknik özelliklerini iyi öğren farlar, silecek, programlar...

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

güle güle kullan...huyunu zamanla öğrenirsin...kazasız belasız sürüşler...

hayırlı olsun. bende de aracın 90 hp olanı var. aracı alırken hiçbişeye bakmayın, ne kadar özen gösterirseniz o kadar sorun çıkar :) boşverin gitsin bence :)
2bin km pek zorlamayın, zira araç 1.3 ömür boyu pek zorlamayın derim ben. belliki performans değil ekonomi için alıyorsunuz sizde, yakıt sizi memnun edecektir kesinlikle.
16'' jant şık durur, yola iyi tutunur fakat 0-100 arası kalkışları biraz etkiler, az önce de bahsettiğim gibi aracı zorlamazsanız, performans beklemezseniz hiç sorun olmaz. yakıtı da öyle aman aman artırmaz. ben 18'' kullanıyorum zaten.
tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

Geri