Corsa 1.3 enjoy active cdtı

haklısınız,bende neredeyse bakkala ekmek almaya bile arabayla gideceğim pratik olsun diye :)o bakışları bugün epey gördüm, neye benzediğini biliyorum artık :)

Bide çok dik yokuşlarda dur kalk yapın..bu araba biraz zor kalkıyor..ayağınızı alıştırın..Benzinli gibi değil meret.

Adamlar araba satıyor..Arabayı park ettikten sonra farların 30 saniye yanması özelliğini bir özellik gibi pazarlıyorlar..
Bizim kötü corsa da o bile varmış ya be..:-))

Bugün 3. mazotumu aldım.. 650 km ve 38,4 litre...
1.Ölçüm 500 km...36,7 litre...7,34 lt /100 km
2.Ölçüm 400 km...26,5 litre...6,625 lt/ 100 km
3.Ölçüm 650 km.. 38,4 litre.. 5,91 lt / 100 km

Gittikçe düşüyor..Bunun içinde klima sonuna kadar açık olması dahil tabii. 4,00 ortalamaya düşecem bu hızla..

Bu arada yine bu forumda okuyarak keşfettiğim şu cut off özelliği..çok önemli..
Bundan sonraki ölçümde buda dahil olacak..
Ben kırmızı ışığı görünce 50-100 metre önce boşa sallardım..ışığa gelince dururdum..Burdaki arkadaşlar uyandırdı beni ve bugün kontrol ettim..
Boşa sallayınca yol bilgisayarı 1,0-1,5 litreyi gösteriyor..ama ayağını gazdan çekince değer kocaman bir SIFIR oluyor..yani araç sanılanın aksine boşa alındığı zaman daha çok yakıyor.

Yarından itibaren gördüğüm en ufak bi rampada bile, hatta düzlüktede olabilir..sürekli ayağımı gazdan kesecem..devirden düşer gibi olursa ufak ufak gaz verecem..

bu seferde böyle deneyelim bakalım..

Bugün farkettim benim sağ arka lambalardan birisi yanmıyor..Servise götürürsem buna ücret almayacaklar değilmi? İşçilik falanda dahil..
Araç 1,5 aylık.

Bugün 4. yakıtımı aldım
350 km...20,07 lt...5,73 lt/ 100 km..
gittikçe düşüyor..Üstelik bu sefer sert kullanımlar vardı..Araç hep doluydu..
5 lt nin altına düştümü bu iş tamam.:-))

Son düzenleme:
2011 den 2013 e

selam ben 2011 de ocakda dizel corsa esentia aldım 1 ay once onu bı arkadasım elımden aldı sımdı yenı enjoy actife aldım arada cok fark var euro 4 ve eoro 5 arabalarıma bebek gıbı bakarım öğrencilerime baktığım gibi bende öğretmenim . ama ilk depoları kıyaslıyorum yakıt konusunda eskı arabam daha az yakmıstı ıllk 3 depoda arabam 1400 km oldu su anda bu arada deniz hanım sıze ders vermek lazım otomatıkden duze gecen bayanlar 5-6 ayda anca alısırlar tamamen sorunsuz kullanmaya aksı halda baskı balata debriaj felan gider arabanızdan yanık kokusu gelir sonra bıde bakarsınız yanmış bitmiş kül olmuş allah korusun :D :D

Bugün farkettim benim sağ arka lambalardan birisi yanmıyor..Servise götürürsem buna ücret almayacaklar değilmi? İşçilik falanda dahil..
Araç 1,5 aylık.

Servise gitmeden önce tatlı sert stop lambanızı darp etmeyi hatta iç taraftan ampullerin takıldığı yere ulaşıp sıkılamayı deneyin kendinizde çözebilirsiniz

Arkadaslar aracimi alalı bir ay oldu istanbul trabzon ve Çanakkale arasinda 3500 km yol yaptim yakit 4, 5lt 100KM DE bu rakamlar aracı iyiki almışım dedirtiyor

Geri