Corsa 1.3 CDTI 2007 Yokuşta park problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enginar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evett.Bugün araç bütün gün servisteydi ve verilen cevap şudur.Bu arabanın motorunda yada herhangi bir parçasında hiçbir problem yoktur.Opel Corsa dizeller kasa ağır olduğundan yokuşta kompresyon gücünü yendiğinden kayma yapabilir.Soğuklarda tekerleğe takoz koyun yada yokuşa park etmeyin.Sonuç olarak bütün Opel Corsa larda bu problem olduğundan merkeze konu aktarılmıştır gelen cevap konusunda bilgilendirileceksiniz.
Servisin yapacağı hiçbirşey yokmuş.Arkadaşlar bi bakarmısınız sizin C'Mon larda yokuşta aynı problem varmıdır?

Evett.Bugün araç bütün gün servisteydi ve verilen cevap şudur.Bu arabanın motorunda yada herhangi bir parçasında hiçbir problem yoktur.Opel Corsa dizeller kasa ağır olduğundan yokuşta kompresyon gücünü yendiğinden kayma yapabilir.Soğuklarda tekerleğe takoz koyun yada yokuşa park etmeyin.Sonuç olarak bütün Opel Corsa larda bu problem olduğundan merkeze konu aktarılmıştır gelen cevap konusunda bilgilendirileceksiniz.
Servisin yapacağı hiçbirşey yokmuş.Arkadaşlar bi bakarmısınız sizin C'Mon larda yokuşta aynı problem varmıdır?

Tamamiyle saçmalamışlar, 2007 model araca takoz koycakmışız.

dün denedim bende.dik bi yokuşa burun aşağı durdum.1.viteste sorun yaşamadım ama 2.viteste araba ben gidecem diye dayattı.bi tamirci arkadaşa sordum park ederken ya 1.yada geri vitesi kullan.diğerinde kayma yapar dedi.

dün denedim bende.dik bi yokuşa burun aşağı durdum.1.viteste sorun yaşamadım ama 2.viteste araba ben gidecem diye dayattı.bi tamirci arkadaşa sordum park ederken ya 1.yada geri vitesi kullan.diğerinde kayma yapar dedi.
1. ve geri vites haricinde problem yaşaman normal zeten.Ama seninki 1. vitesde bayır aşağı herhangi bir hareketlenme hissi vermediyse bizim Corsalarda problem var demektir.Serviste araçların hepsinin aynı olduğunu iddia etti.Demekki servistede problem var :)

elfreni kullanmaktan niye çekiniyorsunuz ki???
yanlama sevenler dönüşlerde bile kullanıyor siz parkta kullanmamakta ısrarlısınız hayret ??

arkadaşlar bende 2 corsa var. c ve d. d için kronik gibi bahsetmişsininiz ama değil. c kasa da da aynı olay oluyor. araba şu an 14.000 km de. 13.000 km ye kadar böyle birşey olmuyordu. 1. vites, 2. vites, geri vites hepsini denedim. apartmanıın otopark girişi meyilli, tam oraya bırakıyorum ve kayıyor. babam bayağı iyidir bu konularda onu aradım nedir diye, "olur o, anormal bi durum değil" dedi. :D çek el frenini bas git bişey olmaz dedi biz de öyle yapıyoruz şimdi.

elfreni kullanmaktan niye çekiniyorsunuz ki???
yanlama sevenler dönüşlerde bile kullanıyor siz parkta kullanmamakta ısrarlısınız hayret ??

benim el frenini kullanmaktan kaçmaya çalışmam soğukta donup yapışır diye idi. çekiyorum şimdi, daha donma falan olmadı.

benim araba geçen 3 4 gün yattı havalarda soğuktu... arabaya bindim elfrenini indirdim vitesi taktım 1e..baktım araba gitmiyo..sanki elfreni çekik gibi arkası yere yapışıyo arabanın debriyajdan ayağını kaldırınca..neyse bi 2 3 dakka çalıştı araba sonra bi daha denedim hala aynı..biraz zorladım paaaaat die bi ses geldi arkadan yapışan kısımlar birbirinden ayrıldı galiba:D servistede söledim böle böle oldu die bişey olmaz dediler..araba yıkandığı zaman falanda elfreni çekili kalırsa böle ufak tefek problemler olabiliyo...eğer düz yere çekersem bu aralar el frenini çekmiyorum boşta bile kaymıo araba viteste hiç kaymaz... ama yokuş olsa yapışırsa yapışsın mecbur çekiyoruz

soğukda donup yapışma olayı bence uydurma bişey ben hiç rastlamadım böyle bi olaya

gel boluya bak nasıl yapışıyor ayaz yapınca :) :) :)
eşim rahatsız, nasıl olsa çıkarım diye garaja girmedim, el fenini çekip öğleden sonra 3 gibi bıraktım. Ama hiç dışarı çıkmadım, garaja çekmeyide unuttum. Sabah okula gitcem AHA araba kımıdamıyor, el freni klouda boşalmış, 15 dakika vaktim vardı evden kaptım demliği döktüm sıcak suyu 10 dakika sonra açıldı!
aşırı soğukta balatalar(özellikle kampana frenlarde) yapışır!

2. bir olay sene 1990, bizde ford taunus vardı, sabah kalktık araba gitmiyor, meğer lastikler yola yapışmış! kriko ile kaldırıp ayırdık yoldan, baktık 4. lastiği kaldırana kadar 1. 2. lastik yine yapışıyor :) bu sefer altlara gazete koyduk ve yola çıktık!

kış şartları bazı yerlerde zorlayıcı olabiliyor, yaşamadan bilinmez!

Geri