Corsa 1.3 CDTI 2007 Yokuşta park problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enginar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2. bir olay sene 1990, bizde ford taunus vardı, sabah kalktık araba gitmiyor, meğer lastikler yola yapışmış! kriko ile kaldırıp ayırdık yoldan, baktık 4. lastiği kaldırana kadar 1. 2. lastik yine yapışıyor :) bu sefer altlara gazete koyduk ve yola çıktık!

:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
süpermiş

2. bir olay sene 1990, bizde ford taunus vardı, sabah kalktık araba gitmiyor, meğer lastikler yola yapışmış! kriko ile kaldırıp ayırdık yoldan, baktık 4. lastiği kaldırana kadar 1. 2. lastik yine yapışıyor :) bu sefer altlara gazete koyduk ve yola çıktık!

kış şartları bazı yerlerde zorlayıcı olabiliyor, yaşamadan bilinmez!

konuyla alakası yok ama benim ilk arabam ford taunus 1.6 gt idi. ondan sonra bu 3. arabam. öylesini görmedim ben. o kadar rahatmı olur bir araba. acayip özledim valla. hummer gibi ama aynı zamanda su yatağında yatar gibi giderdim istenbuldan izmire. tampon parçalanır 20 ytl. ooooffffff oofff

konuyla alakası yok ama benim ilk arabam ford taunus 1.6 gt idi. ondan sonra bu 3. arabam. öylesini görmedim ben. o kadar rahatmı olur bir araba. acayip özledim valla. hummer gibi ama aynı zamanda su yatağında yatar gibi giderdim istenbuldan izmire. tampon parçalanır 20 ytl. ooooffffff oofff

GT ise seninki otosandı o zaman, kötülemek değil ama alman taunuslarla aralarında dağlar kadar fark var hem işçilik hem malzeme olarak
kapıların kapanma sesleri bile farklıydı.

bizde 77 taunus ghia 2.0 V6 vardı, parça boldu bide bi sürü hurdaya çıkardılar çok ucuza yapılıyordu. Tek sorun V6 motora parça bulmak kasıyordu. Almanyadaki akrabalar her yaz gelirken çöpten söktükleri parçaları getiriyorlardı, garajda 3-4 taunusluk parça vardı nerdeyse, bozuldumu tak çıkmayı! 1997 de herşeyi orjinal 70,000 km de sattık. Tüp yoktu, süper araçtı ama gitti, yazık oldu alan değerini bilmedi, perte çıkarmış!

Son düzenleme:
dediğim gibi 1.ve geri viteste bir sorun yaşamadım.ma elfrenini çekmeden önce itmeye çalıştığımda hareketlenir gibi oluyor..fakat tanıdığım bir çok usta bununnormal olduğunu ve bunedenle yokuşlarda park esnasında muhakkak el freni çekmemi öneriyor...
bu arada soğuk kış şartlarında el freni çekili bırakmanında sıkıntı yarattığını kars ta yaşadığı günlerden biliyorum....

araç C'mon dizel benim arabada da aynı problem var

GT ise seninki otosandı o zaman, kötülemek değil ama alman taunuslarla aralarında dağlar kadar fark var hem işçilik hem malzeme olarak
kapıların kapanma sesleri bile farklıydı.

bizde 77 taunus ghia 2.0 V6 vardı, parça boldu bide bi sürü hurdaya çıkardılar çok ucuza yapılıyordu. Tek sorun V6 motora parça bulmak kasıyordu. Almanyadaki akrabalar her yaz gelirken çöpten söktükleri parçaları getiriyorlardı, garajda 3-4 taunusluk parça vardı nerdeyse, bozuldumu tak çıkmayı! 1997 de herşeyi orjinal 70,000 km de sattık. Tüp yoktu, süper araçtı ama gitti, yazık oldu alan değerini bilmedi, perte çıkarmış!

otosandı evet. 91 modeldi. o arabanın alman yapımını düşünemiyorum bile. lpg taktırmıştım bide. taş gibi arabaydı valla. tek eksiği hidrolik diireksiyondu. en güzel günlerim o arabayla geçti, en baba masrafı 400-500 ytl. hastaneye gelirdim sabah, "limuzinle geliyo gene" diyorlardı. :D :D :D ben de ustaya sattım, şu an daha iyi durumda. motor ustası satacağın zaman ben alırım bunu demişti, ona verdim o zaman. cillop gibi yapmış arabayı biniyo.

Son düzenleme:
araç C'mon dizel benim arabada da aynı problem var
Evet Mete hepsinde var bu olay.Kime sorduysam aynı şeyin olduğunu söyledi.Tabi sadece CORSA cılarda.Mesela 1.2 Fabia ya denedik yapmıyor bu olayı.Bence design sorunu var.Kendim el freni imalatı yapan bir firmada çalışıyorum.El frenindede problem olma ihtimalini göz önüne alırsak çok dik bayırlarda aracı bıraktığımızda sabah aşağıda bulma ihtimalimiz var :)
Dikkatli olmak gerekiyor.

en iyisi eski yöntem takoza devam :)

Astra 1.3 CDTI SP

Arkadaşlar merhaba. Ben de Astra 1.3 CDTI SP var. Daha alalı 20 gün oldu. 2. vitese aracın kayması olayı bende de var. 20 günlük araç bunu yapar mı diye sordum.Normal olduğunu söylediler. Ben de şimdi başka bir servise götüreceğim.Gelişmeleri size aktarırım.

Geri