Corsa 1.3 CDTI'de Sadece Vites Geçişlerinde Siyah duman (!)

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracım 1.3 corsa cdti dizel 2004 model. Aracda son aldığım mazottan mı artık bilmiyorum dikizden takip ettiğim zaman vites geçişlerinde o gazdan ayağınızı çekersiniz sonra tekrar yüklenirsiniz ya o arada kara duman atıyor...

Ayrıca araç duruyor ken rolantideyken gaza yuklendiğinde 2000-3000 devir arasındada anlık pof pof şeklinde duman atıyor.

Bunu daha önce pek yapmıyordu. Yani rengi epey koyulaştı gibi sanki. Son aldığım mazottan sonra bunu gözlemledim gibi sanki.

Başka bir nedeni olabilir mi arkadaşlar? Çekişte vb herhangi bir farklılık yok.

Bu würth kullanalı 1500 km oldu şehir içinde. Onunla da alakalı olacağını sanmıyorum.

enjektör temizliği yeterli olabilir carbon clean

Nasıl anlamadım ustam? Bir de yağın kalitesiyle alakalı olabilir mi arkadaşlar? Yağa bakıyorum kapkara ama 2000 km anca yaptım. Fakat markasız bir yağ kullandım. Değişeceğim bugünlerde.

Son düzenleme:
Yok mu bilgisi olan arkadaşlar? Corsa dizell kullanan arkadaşlarda bu sıkıntı varmı hiç? Araç 110 binde.

öncelikle yağınızın seviysini kontrol edin eksik varmı diye..dbidahaki yağ değişiminde kaliteli yağ kullanın derim.dizelde yağ benzinliden daha önemli turboyu bozarsınız..yağ eksik değilse enjektörleri tamizletim carbon cleen yaptırın ve mazot filtresini değiştirin düzelecektir

mümkünse tam sentetik bir yağ kullanın...benimde yapıyor düşük viteslerde gaza yüklendimmi siyah bir duman atıyor anlık düşük devirde sonra kesiyor klima açıkken bügün yaptı mesela.herşeyde onnumara filtreler yağ falan.10.000 km öncede carbon yaptırdık.

Carbon Clean yaptıracağım fakat şimdi Erzurumdayım. Diyorum memlekete gidince yaptırayım. Nasıl birşey Carbon Clean. Ustalık çok önemli mi ? Eğer o kadar mühim değilse Merkeze muayene için ineceğim. Acaba diyorum yaptırsam mı Carbon Clean.

Ayrıca yağ miktarı 4 ltre koymuşlardı. Cubuğun maksimum derecesini geçiyor bile. Hiç eksilme falan yok. 2000 km ye yaklaştı herhalde. Maaşallah. Fakat yağ epey karardı anlamadım. Würthden olabilir mi acaba? Yağı karartırmı Würth?

Bir de acaba Würthün temizlediği kurumlar egzosta yeni mi ulaştı acaba? 1500 km oldu atalı.

Ayrıca yağı değişeli 1500 km falan oldu ve 4 lt yağ koymuşlardı. Hep bakıyorum yağ çizgisi maksimumun üzerinde. Fazla yağ duman atmaya neden olacağı falan yazıyor ne kadar doğru bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar varsa?

Kardesim,
Bir dizel aracin siyah(dikkat siyah mavi degil yani krum) atmasinin sebepleri basta sunlardan gelir...
Hava filitresi kirli olmasi,Yakit filitresinin kirli olmasi,EGR tikanikligi, veya motor sicakligina erismemesi dir...
BU saydiklarimda problem yoksa o zaman enjektörlerin damlatiyordur...
cünkü zamanlama disinda püsküren daha dogrusu akan mazot(dizel) krumlu olarak disari atilacak...cünkü sensorlar motoru soguk olarak algilayacak ki motor sicaktir yakit hava karisimi uyumlu olmayacaktir :D
gecmis olsun

Yakıt ve Hava filtreleri 2000 km de kirlenirmi selim abi? EGR tıkanıklığı hakkında bilgim yok. Motor sıcaklığına erişememesi diyorsun ben hep şehir içi bindiğim için mesafe de kısa yaz bile olsa hareret oynamıyor. Yüklenmiyorum çünkü. 5 dk sonra falan hareketleniyor. Gece burası yine de sserin olduğu için. Acaba motorun soğuk olması durumunda bunu yapması normal midir?

Birde sadece vites geçişlerinde görüyorum motor ısındığında sanırım. Bugün yine gözlemleyeceğim.

Birde yakıtıın kirli olmasıyla falan alakası yok mu? Hiç görmezdim ya da dikkat etmezdim belki de.

Geri