Corsa B Şanzıman Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mahir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten Şanzuman sök-tak uğraştıran bir iş...Bir de senkromenç filan değişirse masraflı olabilir...İşçiliği çok tutabilir...Eğer kaliteli, adam gibi bir ustan yoksa sana daha da pahalıya patlar...Her iki fikirde bana mantıklı geliyor...Senkromençten de olabilir, yağından da...Bunu da işin ustası bilir...Ben bildiklerimi de unuttum, yıllar geçti...Yoksa sana daha faydalı bilgiler verebilirdim...İnşallah ucuza ve kısa zamanda çözersin sorununu.....

en iyi ihtimalden en kötüsüne kadar gidicem :)
1-Yağla:D
2-Soğuktan olabilir...
3-Senkromençten de olabilir

gittim turna opele vites körüğünü yağladılar sorun devam ederse yağını değiştireceğim ama turna opel dekiler atf koyarız biz diyorlar ben diyorum atf olmaz 80 numara olacak yok diyorlar. 80 numara koyarız ama sorumluluk almayız diyorlar :)

gittim turna opele vites körüğünü yağladılar sorun devam ederse yağını değiştireceğim ama turna opel dekiler atf koyarız biz diyorlar ben diyorum atf olmaz 80 numara olacak yok diyorlar. 80 numara koyarız ama sorumluluk almayız diyorlar :)
atf olsun sorun olmaz vites ayarı yapsınlar ayrıca

atf olsun sorun olmaz vites ayarı yapsınlar ayrıca

Vites ayarından kastınız vites kol ayarı mı ? ATF koyulmaması gereken bir yağdır ve çoğu servis ve ustalar opellere atf koyuyorlar. Bu çok yanlıştır SAE EP 80W olması gerekir. Şimdi siz karşı çıkacaksınız servisinizde var bir deneyin görün bakalım ama lütfen görüşlerinizi de buraya yazın. Opellerin şanzımanlarının genel yapısı olarak bilinen geriye atarken geçmeme kırtlama veya yavaşlamadan 1. vitese geçmeme gibi sorunlarını nasıl ortadan kaybolduğunu görünce şaşıracaksınız ve biz çok yanlış yapıyormuşuz diyeceksiniz.

Geri